logo
<

Americano vs. Koffie: Smaak en Cafeïne niveaus

Vandaag de dag heeft de gemiddelde persoon meer koffiekennis dan ooit tevoren. Licht, medium en donker gebrand zal het gewoon niet snijden als je relevant wilt blijven in een koffieconversatie. Maar als het om koffie gaat, lijkt vooral één drankje veel mensen in de war te brengen.

Dat drankje zou de Americano zijn. Een drankje dat er identiek uitziet aan gewone druppelende koffie, maar schijn bedriegt. Dus als je klaar bent om je koffiekennis op te pompen, laten we dan beginnen met deze legendarische klassieker.

Wat zit er in een Americano koffie?

americano koffie

Je moet meteen weten dat een Americano eigenlijk een espressodrankje is in plaats van gewone gebrouwen koffie. Traditioneel wordt espresso geserveerd als een klein shotje pittige, sterk geconcentreerde koffie. De Americano gebruikt dezelfde zetmethode als een espresso, maar daarna wordt de espresso verdund met heet water.

Het hele idee was om een espresso te laten overeenkomen met de grootte van een gewoon kopje koffie. De Americano mag er dan wel uitzien als een kopje zwarte koffie, maar het is een overmaatse espresso. De drank werd populair gemaakt tijdens de tweede wereldoorlog. De naam is afgeleid van Amerikaanse soldaten die hun koffie willen laten lijken op de koffie die ze thuis gezet hebben, maar dan met een shotje espresso.

Wat is doorloop koffie?

doorloopkoffie

Doorloop koffie of "gewone koffie" is koffie die wordt gezet met behulp van een druppelmachine of handmatig via de schenkmethode. Dit is veruit de meest gangbare manier om koffie te zetten, omdat het gemakkelijk is en de meeste druppelaars niet duur zijn.

Druppelautomaten werken door langzaam heet water toe te voegen aan de koffiedik en de zwaartekracht zijn werk te laten doen. De smaak van druppelkoffie hangt vooral af van de koffiebonen en de waterverhouding.

Het eindresultaat is een kopje zwarte vloeistof dat de meeste mensen zouden herkennen als gewone koffie. De kans is groot dat als je ooit bij een vriendin thuis bent geweest en ze je een kopje koffie hebben aangeboden, deze is gemaakt met behulp van een druppelmachine.

Wat heeft meer cafeïne koffie of Americano?

Als je je afvraagt welke van de twee je ochtenden gemakkelijker maakt, laten we dan eens kijken naar het cafeïnegehalte van beide dranken. Over het algemeen heeft een kopje infuuskoffie een hoger cafeïnegehalte dan een Americano. Dit is alleen maar te wijten aan het feit dat het een grotere portie is. Volgens onze bronnen bevat infuuskoffie ongeveer 95-200 mg cafeïne en een Americano 94-150 mg.

Een Americano heeft dus minder cafeïne omdat er minder koffie in zit, maar je kunt altijd de hoeveelheid espresso in je Americano wijzigen.

Laten we zeggen dat het maandagochtend is en dat je, zoals gewoonlijk, de avond ervoor niet genoeg hebt geslapen. Je vindt op de een of andere manier de kracht om in je lokale koffieshop te struikelen. Normaal gesproken voegen ze twee shots espresso toe bij het maken van hun Americano's. Maar niets houdt je tegen om een extra shot te vragen. Als u op zoek bent om volledig bedraad te worden, heb ik getuige geweest van een bestelling van een triple of quadruple shot Americano. Drink verantwoord!

Smaakt een Americano naar koffie?

Net als de meeste antwoorden bij de vraag naar de smaak van koffie... het hangt ervan af. Omdat een Americano wordt gemaakt met espresso, zal het een rijkere smaak hebben dan druipkoffie, maar het hangt ook af van de bonen, de branding en de maling.

Alleen het water en de kwaliteit van de gemalen koffie kan het grootste verschil maken. Zelfs als u dezelfde bonen gebruikt, zal de zettechniek twee afzonderlijke smaken creëren. De koffiebonen worden meestal verantwoordelijk gehouden voor de smaak. Een belangrijke tip is dat sommige bonen beter zijn in het maken van espresso dan gewone koffie.

Persoonlijk denk ik dat een Americano makkelijker te drinken is dan koffie te laten druppelen, want als je het goed doet kun je genieten van de kracht van espresso zonder dat je hoeft te schrikken. Als je geniet van een hoger cafeïnegehalte, maar niet wilt inleveren op de smaak, raad ik je aan een extra shot toe te voegen aan je americanos. Als je nieuw bent met koffie, begin dan met twee.

Hoe maak je een Americano

Het proces van het maken van een Americano lijkt sterk op het maken van een kom graan. Er zijn eigenlijk maar twee manieren om het te doen. Je kunt de espresso eerst maken, in een kopje gieten en dan heet water toevoegen. Of in sommige landen voegen ze de espresso als laatste toe.

De keuze van de methode hangt af van de manier waarop je het water met de espresso wilt laten interageren. Door het water eerst toe te voegen, kan er meer schuim op het kopje worden geformuleerd. Dit schuim wordt ook wel "crema" genoemd en kan meer smaak aan uw Americano toevoegen. De crema is een andere speciale traktatie die je krijgt bij het drinken van een Americano vs. druppelkoffie. Persoonlijk vind ik mijn kopje leuker met meer schuim.

De meeste koffieliefhebbers zijn geen fan van het toevoegen van de espresso, omdat het hete water de espresso zal breken en zal knoeien met de rijke smaak.

Wil je thuis je eigen Americano maken? Met de juiste espressomachine is het nog nooit zo eenvoudig geweest. Het is een geweldige manier om indruk te maken op vrienden of familie wanneer u hen een fancy Americano aanbiedt, in plaats van alleen maar gewone druppelkoffie.

Conclusie

Je zou ondertussen een beter begrip moeten hebben van een Americano vs. reguliere druppelkoffie. Americano's zijn de laatste tijd populairder geworden, dus het hebben van een beetje kennis kan een lange weg gaan - en niet alleen om een gesprek te voeren! Nu kunt u thuis beginnen met het maken van Americanos.

Het beste deel van de Americano is dat het een veelzijdig drankje is, wat betekent dat je verschillende sterktes kunt toevoegen aan de verdunningsverhoudingen. Als u een sterkere Americano wilt proeven, voeg dan gewoon minder water toe. Je kunt de juiste balans vinden die past bij je smaakpapillen.

Ik ben er een groot voorstander van om uit je comfortzone te komen. Als je iemand bent die zweert bij zijn of haar infuuskoffiezetapparaat, geef dan een Americano een kans (of twee). Als je normaal gesproken espresso drinkt, voeg dan een beetje heet water toe en voel de andere textuur van je toch al favoriete drankje. Probeer het nooit, nooit weten!

Aanbevolen leesvoer

Hoe brouwt u de perfecte koffie bij de koffie?

Een beknopte tutorial over mogelijk de beste manier om koffie te zetten (d.w.z. de BESTE koffie). Het is lastig, maar het is tussen jou en de bonen. Bovendien beantwoorden we enkele FAQ's en geven we enkele handige tips om het wat makkelijker te maken.

Giet over vs. druppelende koffie

Als je een fan bent van koffie, dan heb je vast wel eens gehoord van deze twee manieren van koffie zetten. Maar wat zijn ze precies? Wat is het verschil tussen hen? We hebben alle antwoorden op uw vragen hier.

Hamilton Beach FlexBrew Review

Bent u een liefhebber van een klassiek kopje goede 'ole fashioned dripkoffie? Wat dacht u van K-cup koffie? Allebei? De Hamilton Beach FlexBrew heeft beide zetmethodes verpakt in één duurzame en efficiënte machine. Klik hier om onze review te lezen van een van de meest goed gemaakte koffiezetapparaten op de markt.

Cuisinart SS-10: Een Potentiële Keurig Veroveraar?

De laatste jaren is de wereld van de single-serve pod brouwers steeds competitiever en complexer geworden. Maar we hebben u gedekt! We nemen een kijkje in de Cuisinart SS-10 om u een volledig, diepgaand overzicht te geven plus enkele vergelijkingen met vergelijkbare, populaire single-serve brouwers.

Moccamaster vs Bonavita: A Drip Brewer Showdown

Het evenement waar we allemaal op hebben gewacht is hier: een confrontatie tussen twee van de beste druppelbrouwersmerken op de markt. Lees terwijl we Moccamaster vs Bonavita zetten om erachter te komen welke koffiekoning er echt bovenop komt.

Beste Bunn Koffiezetapparaat: Een verantwoordelijkheid voor betrouwbaarheid

BUNN wijdt zijn innovatieve energie aan het produceren van duurzame machines, ondersteund door uitstekende garanties en klantenservice. Daarom gaan we de BUNN-lijn doornemen om u te helpen het beste BUNN-koffiezetapparaat voor u te vinden.