logo

Baratza Encore vs Capresso Infinity

Ben je nieuw in het zetten van koffie met hele koffiebonen? Nou, je hebt een betrouwbare, handige molen nodig die je helpt je bonen te vermalen.

Maar hoe onderzoek je welke instapmolen het beste is? Het antwoord is eenvoudig! Begin met het lezen van onze diepgaande vergelijking tussen twee van de populairste instapmolens op de markt: de Baratza Encore versus de Capresso Infinity.

Achtergrond Baratza

Het bedrijf Baratza, dat in 1999 werd opgericht, is een van de bekendste producenten van koffiemolens op de markt van vandaag. Baratza is het geesteskind van Kyle Anderson en Kyra Kennedy en is gespecialiseerd in het creëren van state-of-the-art koffiemolens, waarbij de nadruk ligt op de primaire doelstellingen van innovatie, consistentie en uitmuntendheid voor al haar producten.

Baratza is afkomstig uit de Arabische en Swahili-talen en betekent "een plaats waar de lokale bevolking samenkomt om koffie te drinken". Zoals hun naam al aangeeft, is het primaire doel van het bedrijf om een kwaliteitsproduct en -service te leveren aan haar klanten, en om de koffiespecialiteitengemeenschap te ondersteunen - degenen die gepassioneerd zijn door koffie en die de kunst van het koffiezetten willen leren. Baratza bereikt dit door niet alleen goed gemaakte en betaalbare koffiemolens te verkopen, maar ook door een uitstekende klantenservice te bieden.

Kennismaking met Capresso

In plaats van zich alleen te specialiseren in koffiemolens, is Capresso sterk aanwezig op de koffiemarkt door de productie van molentjes, koffiemachines, espressomachines en zelfs melkopschuimers. Capresso is slechts 5 jaar ouder dan het bedrijf Baraza en zit al sinds 1994 in het koffiespel en heeft vele primeurs gecreëerd voor de koffiemachine-industrie, van authentiek ontworpen espressomachines tot koffiezetapparaat/kegelmolencombinaties.

In tegenstelling tot de methode waarin Baratza wordt genoemd, komt het woord "Capresso" eigenlijk voort uit de samensmelting van de woorden "cappuccino" en "espresso". Deze pittige titel geeft de persoonlijkheid weer die dit bedrijf in de koffie-industrie brengt: een bedrijf dat inventief, innovatief en revolutionair is in het zetten van koffie.

Baratza Encore vs Capresso Infinity

Voordat we ingaan op de details van het vergelijken van deze twee kleine machines met elkaar, is het prettig om een overkoepelende beschrijving van elk van deze machines te hebben. Ten eerste zijn het beide automatische kegelslijpmachines, net als de beide degelijke beginnerslijpmachines. Ze zijn duurzaam, goed gemaakt, betaalbaar, en zijn geweldige machines voor de prijzen die ze op de markt worden verkocht. Ze geven geen koffiedik af door middel van een vaste dosering, dus ze vereisen wel uw eigen aandacht bij het meten van de hoeveelheid koffiedik die u nodig heeft in een enkele maling.

Baratza Encore Overzicht

De Baratza Encore is een automatische kegelslijpmachine en heeft een indrukwekkende hoeveelheid van 40 verschillende slijpinstellingen. Daarnaast heeft de Encore ook een aan/uit-schakelaar, een pulsknop, instelniveau's en een slijpbak. Met efficiëntie en eenvoud als de twee belangrijkste prioriteiten, is de Encore ontworpen om gemakkelijk te leren, te bedienen en schoon te maken. De Baratza Encore is een favoriet van veel thuiskoffiebrouwers en wordt door sommigen beschouwd als de beste koffiemolen voor espresso.

Onlangs heeft de Encore een upgrade gekregen op het gebied van look en design. Veel van de nieuwe veranderingen bestaan voornamelijk uit de vereenvoudiging van de knop en de knop, evenals de algehele strakke uitstraling van de machine. Geconstrueerd met deze kwaliteiten in het achterhoofd, is de Encore perfect geschikt voor zowel beginnende als gevorderde barista's, vooral diegenen die zich niet super bezig houden met fancy of flair. Het wordt geleverd in twee kleuren, zwart en wit, waardoor het voor u eenvoudig is om te kiezen welke er het beste uitziet in uw keuken.

Voordelen

Garantie

Een groot voordeel van Baratza om de klanttevredenheid te garanderen is het verstrekken van een garantie voor hun producten. Op deze manier heeft u de garantie dat als uw geliefde slijper een ongelukje krijgt, deze wordt gerepareerd. Bovendien bieden ze ook een uitstekende klantenservice om ervoor te zorgen dat elke klant tevreden is met elk product door het verstrekken van stap voor stap via de telefoon service aan klanten, een gids voor het oplossen van problemen, en zelfs extra onderdelen en instructies om uw molen te repareren.

Veiligheid

Veiligheid is een belangrijke kwaliteit van de Baratza, omdat het is ontworpen om ervoor te zorgen dat u het gemakkelijk uit elkaar kunt halen zonder het risico van letsel. Bij het reinigen van de molenmessen op de Encore hoeft u alleen maar de bonencontainer op 40 te zetten (zorg ervoor dat de molen is uitgeschakeld, uiteraard), en het zal de bonencontainer losmaken van de molen. Zodra dit gebeurt, is er een microschakelaar in de molen die niet meer ingeschakeld is, zodat er geen ongelukken kunnen gebeuren tijdens het schoonmaken van de messen.

Pulsknop

Een andere functie die we leuk vinden aan de Encore is de pulsknop die zich aan de voorkant van de machine bevindt. Het hebben van een pulsoptie is een voordelige functie, omdat in plaats van de grond in de container hieronder, kunt u ze gemakkelijk verspreiden in uw portafiltermandje als u een espressomachine hebt. Met behulp van een pulsknop kunt u het afval eenvoudig in intervallen doseren, zodat u geen extra koffie verspilt die u op dit moment niet nodig hebt.

De nadelen

Alleen handmatig slijpen

Nu, als u alleen op zoek bent naar een handmatige slijper, dan is dit misschien een goede keuze voor u. De Encore is geavanceerder omdat de meeste functies handmatig worden bediend, zoals de aan/uit-schakelaar en de selectie van de maalgraad. Daarnaast heeft de Encore ook een pulsknop aan de voorzijde van de machine die u verder in staat stelt het slijpproces beter te beheersen. Dit is een eenvoudige maar meer geavanceerde slijpmachine keuze, dus als u op zoek bent naar een slijpmachine die de optie van getimed slijpen heeft, dan is de Encore niet voor u bestemd.

Capresso oneindig overzicht

De Capresso Infinity, een andere automatische conische braammolen, is ontworpen met het oog op een maximaal behoud van aroma en smaak. Het werkt goed en is in staat om te malen in verschillende maten, maar veel professionele barista's kunnen de Infinity bestempelen als meer een beginnende braamslijper. Met slechts 16 maalinstellingen is de Capresso vooral gericht op eenvoud boven luxe of efficiëntie.

De Capresso Infinity is slechts in één kleur gemaakt van roestvrij staal, waardoor het een mooie pasvorm is voor uw keuken, ongeacht de kleurstelling van uw keuken. Omdat het gemaakt is van een steviger materiaal, is de Infinity ook sterk en duurzaam genoeg om meerdere jaren mee te gaan als u het totale onderhoud van uw machine bijhoudt.

De voordelen

Niveau van Gemak

Als je een baby-barista bent en het malen is nieuw voor je, dan is de Infinity een geweldige optie om de verschillen tussen de maalmaten te begrijpen en hoe verschillende maten van invloed zijn op de algehele kwaliteit van je gebrouwen koffie. De Infinity is zeer eenvoudig te bedienen, waardoor het een perfecte keuze is voor koffiemolens voor thuis die net beginnen. Dit is echter misschien niet de beste keuze als u ervaren bent in het malen van koffie, of als u uw eigen instapmolen ontgroeit en op zoek bent naar een meer geavanceerde optie.

Geluidsniveau

Een van onze favoriete kwaliteiten van de Capresso Infinity is dat het een lage hoeveelheid geluid produceert bij het slijpen. Normaal gesproken kunnen slijpers veel lawaai maken door de snelheid van de bramen terwijl ze de bonen afbreken. De Infinity doet echter behoorlijk wat rustig aan, waardoor het zowel een efficiënt als prettig proces is.

Extra stukken/onderdelen

Een ander voordeel voor de Infinity is het complementaire gereedschap dat samen met de aankoop van de machine wordt gegeven. De Infinity wordt geleverd met een gratis borstel om de bramen van de slijper te reinigen, evenals een schep om het terrein te verwijderen. Hoewel het schepje en de gratis borstel een leuke gedachte is, raden wij u aan een grotere borstel te kopen om de bramen efficiënter en effectiever te reinigen dan dit kleine borsteltje.

De nadelen

Slijpbeperkingen

Als het gaat om flexibiliteit in de maalformaat, heeft de Infinity de neiging om een beetje te kort te schieten. Hoewel de machine een behoorlijke hoeveelheid maalgraad heeft, worstelt hij met het produceren van een consistente, fijne maling voor het espresso-brouwen. Als u de bonenhouder en de binnenste stukken los van de eigenlijke bramen neemt, kunt u zien dat de tanden op de conische bramen veel verder uit elkaar staan dan andere conische bramenslijpers. Dit feit geeft aan dat de Infinity van nature een inconsistente slijpbeurt gaat produceren met bijna elke instelling die u kiest, dus het is toch beter geschikt voor grover slijpen.

Anti-Statische Koffiecontainer

Aangezien deze container gemaakt is van plastic, kan het zijn dat als je gemalen koffie eenmaal in deze kamer komt, je een beetje statisch aanwezig bent waardoor de grond rond stuitert of aan de binnenmuren van de container blijft plakken. Statisch mag de smaak of de versheid van uw koffie niet verpesten, maar het kan wel een puinhoop in uw keuken maken. Gelukkig is de eenvoudige oplossing hiervoor dat je na het malen een snelle tik geeft op de kamer met je vinger en deze vervolgens uit de molen haalt en lichtjes op de container op het aanrecht tikt. Dit zal helpen om het vuil los te maken en de statische elektriciteit uit de koffie te verwijderen.

Functievergelijking

Laten we nu het vergelijkingsspel spelen. Beide slijpers worden door veel diepe L-liefhebbers over de hele wereld gewaardeerd, maar ze hebben wel een aantal opvallende verschillen die bepalen welke slijper het meest geschikt is voor jou. Hier zijn slechts enkele van de belangrijkste.

Knoppen

Aan de voorzijde van de Encore ziet u een knop waarmee u uw molen tijdens het maalproces kunt pulseren. Samen met de knevelknop aan de voorzijde heeft de Encore ook een knop aan de zijkant waarmee u deze eenvoudig aan en uit kunt zetten. De eenvoud van deze knoppen kan wonderen doen als je 's morgens half in slaap bent en koffie probeert te zetten.

Aan de voorkant van de Infinity zit een knop die werkt als een timer met stappen van 0-10. Deze stappen meten verschillende hoeveelheden maalduur en variëren van 5 seconden tot een volle minuut.

Aanpassingen/Instellingen

Om de maalgraad van de Baratza aan te passen, hoeft u alleen maar aan de plastic bonenbak te draaien om de instelling van de maalgraad aan te passen. Met getallen van 0-40 zal het draaien van de bonencontainer naar nul een fijnere maling opleveren voor Turkse koffie of espresso, en het draaien naar 40 zal een grovere maling opleveren voor de Franse pers of voor het koud zetten.

In tegenstelling tot de Baratza is de Infinity veel minder flexibel als het gaat om de precisie van de maling. Met slechts 16 instellingen geeft de Infinity u vier niveaus binnen elke maalformaatcategorie: Extra fijn, fijn, medium en grof. Om te wisselen tussen de instellingen hoeft u alleen maar zachtjes aan de bonencontainer te draaien om de grootte van uw maling te veranderen. Echter, als het gaat om de verscheidenheid aan verschillende maalformaten, heeft de Baratza Encore het voor elkaar.

Totale grootte & bonencontainergrootte

Als u op zoek bent naar iets dat weinig tot geen toonbankruimte in uw keuken in beslag neemt, is de Encore een goede keuze. De Encore is ongeveer 13 inch hoog, 5 inch breed en 6 inch diep, waardoor het een geweldige maat is om op uw aanrecht te plaatsen of onder een kast te stoppen wanneer deze niet in gebruik is. Voor de Baratza is de bonencontainer een ideale maat, omdat hij ongeveer 8 ons koffiebonen kan bevatten, waardoor je een mooie middelgrote hoeveelheid koffie hebt om mee te werken. De koffiedikbak heeft een indrukwekkend formaat van 5 ons, waardoor u een groot aantal koffiedik in één keer kunt bewaren.

Echter, als het gaat om de grootte, de oneindigheid neemt de taart. Hij is compacter dan de Baratza, met een afmeting van ongeveer 14,6 x 9,6 x 7,8 inch is hij supergemakkelijk onder een kast of een keukenplank te knijpen. De bonencontainer zelf is ongeveer 8,8 ounces, waardoor u een beetje meer koffie kunt vasthouden. Ook de bak waarin het koffiedik wordt gefilterd heeft een volume van ongeveer 4 ons, waardoor u slechts iets minder koffie vasthoudt dan de Encore.

Aanbevelingen voor het drinken

Hoewel molentjes een breed scala aan verschillende koffiedranken zouden moeten kunnen maken, zijn er enkele die meer geschikt zijn voor bepaalde malingen dan andere. In het geval van de Encore is deze ontworpen voor het malen op een fatsoenlijk niveau voor alle maalmaten, in plaats van zich te specialiseren in één maalmaling. Dus, het zal goed doen bij het brouwen van espresso, maar het werkt vooral het beste voor het brouwen van methoden zoals de pour-over, French Press, en druppelen koffie.

Omdat de Infinity geen maalflexibiliteit heeft, is hij ook niet flexibel in de verscheidenheid aan dranken die hij kan maken. Hoewel het kan worden gebruikt voor fijnere maling, zal het niet zo goed overeenkomen met de Encore. Als je dus vooral op zoek bent naar een molen om een fijnere maling te maken, dan is een Infinity misschien niet geschikt voor jou. Echter, omdat het beter is in het produceren van een consistente, grovere maalformaat, kiezen veel barista's voor de Infinity voor grovere brouwmethodes zoals de Franse pers of pour-over.

Conclusie

Na het vergelijken van de Baratza Encore vs Capresso Infinity, is het duidelijk dat ze beide respectabele instapmodel kegelslijpmachines zijn met belangrijke verschillen om te overwegen alvorens te kopen. Uiteindelijk, als je op zoek bent naar iets dat betaalbaar en eenvoudig te gebruiken is, is de Capresso Infinity een fatsoenlijke keuze. Als je een beginnende barista bent en je bent op zoek naar iets waarmee je het koffiemaalselproces beter kunt begrijpen, dan is de Capresso Infinity een geweldig hulpmiddel om dit te doen.

Als je echter op zoek bent naar efficiëntie, kwaliteit, consistentie en betaalbaarheid, dan is de Baratza Encore een geliefde koffiemolen van velen, en het is een geweldig hulpmiddel voor zowel beginnende als gevorderde barista's. Het is een fantastische conische braammolen in het algemeen, en van de twee is het onze aanbeveling voor de beste molen voor espresso.

Aanbevolen leesvoer

Hoe zit het eigenlijk met Honey en Pulped Natural Coffees?

Hoe zit het eigenlijk met Honey en Pulped Natural Coffees? Leer alles wat je moet weten over dit koffieproces hier.

Verloopt de koffie?

Helaas verloopt de koffie wel. Gelukkig zijn er preventieve maatregelen die u kunt nemen om te proberen de houdbaarheid van uw koffie te verlengen. U kunt alles wat u moet weten over de houdbaarheid van koffie hier vinden!

Heeft Decafé Koffie Cafeïne? De waarheid over cafeïne

Heb je je ooit afgevraagd of cafeïnevrije koffie echt cafeïnevrij is? Lees verder voor de waarheid over cafeïnevrije koffie van hoe het is gemaakt tot potentiële gezondheidsvoordelen en bijwerkingen.

Bodum Koffiemolen: The Beginner's Best Friend?

In dit artikel geven we u een volledig overzicht van alle drie de modellen van de Bistro lijn van Bodum Koffiemolens. Daarnaast geven we wat advies over hoe je kunt winkelen voor molentjes en een paar alternatieven voor het geval deze modellen niet voor je werken.

Koffie: s Werelds Meest Ondergewaardeerde Koffie?

Ondanks het feit dat u tot de top 30 van koffieproducerende landen ter wereld behoort, hoort u meestal weinig over Rwanda-koffie. Maar de koffiescene van de specialiteiten is serieus aan het slapen op de koffie van deze regio. Lees verder om uit te vinden waarom.

De duurste koffie ter wereld

Gaan smaak en prijs bij koffie wel samen? Deze koffies zijn misschien niet te mooi voor je portemonnee, maar zullen zeker leuk zijn voor je smaakpapillen. We hebben een lijst samengesteld van de duurste koffies ter wereld om te proberen. Bekijk het hier!