logo

De Slag om de Molen: Baratza Encore vs Virtuoso

Is uw portemonnee een beetje licht van uw dagelijkse uitstapjes naar de coffeeshop? Ja, de mijne ook. Gelukkig voor jou zijn de beginnersfrezen eindelijk hier om je te transformeren in je favoriete nieuwe barista.

Voorstelling, de Baratza Encore en Virtuoso.

Nu, voordat je wordt afgeschrikt met de grote fancy namen, laten we de voordelen en nadelen van elke molen uit elkaar halen, zodat je de meest weloverwogen beslissing kunt nemen in je koffie inspanningen.

baratza encore vs virtusoso

Over Baratza

De term Baratza komt van het Arabisch en Swahili, wat betekent dat het een "plaats is waar de lokale bevolking samenkomt om koffie te drinken". Het bedrijf Baratza, werd in 1999 opgericht door Kyle Anderson en Kyra Kennedy, die op zoek waren naar een snelle en gemakkelijke manier om diepe L-liefhebbers die glanzende smaak van gepureerde grond te laten ervaren.

De 40mm conische Molen die beschikbaar zijn deze producten zijn de hersenen achter de magie, het hakken van elke koffieboon in duizend kleine deeltjes om u de zachtste consistentie te geven die zelfs een lokale cafe hipster niet kon vinden.

De Encore

Van de twee slijpers die we vandaag bekijken, kwam de Encore eerder in de geschiedenis van het bedrijf. Baratza vond zijn specifieke Encore-molen uit om koffieliefhebbers vers gebrouwen bonen te geven in het comfort van hun eigen huis.

Van French Press tot espressomaling, uw mogelijkheden zijn grenzeloos met de Encore. Met één druk op de knop heeft u binnen enkele seconden huisgemaakt koffiedik op uw aanrecht.

De Virtuoso

Virtuoso is afgeleid van de Italiaanse taal met een sterke connotatie voor een eervolle persoon of act, wat direct correleert met de prestaties in de koffiepletterwereld. Als nieuwe fabrikanten samen met Baratza werd de Virtuoso geboren met een kwalitatief hoogstaand braamschuursysteem om de verwachtingen van iedereen te overtreffen.

Overzichten

Baratza Encore Conische Burr Koffiemolen

We beginnen met een gebruiksvriendelijke en financieel redelijke Encore-slijpmachine die 40 verschillende slijpinstellingen biedt voor eenvoudige en snelle resultaten. Het uitzonderlijk hoge aantal maalinstellingen is vrij wijd verspreid langs alle Encore's, maar deze specifieke braamslijpmachine is in dat opzicht bijzonder.

Met de 40 verschillende instellingen kunt u kiezen uit een fijne grove tot een meer grove consistentie, afhankelijk van uw koffie-voorkeuren. Alle populaire zetmethodes liggen binnen handbereik, zoals French Press, Chemex, gieten, espresso en nog veel meer.

De snelle Baratza produceert een kleine voetafdruk voor een grote productie van resultaten, samen met een garantie van een jaar, en laten we eerlijk zijn, wie houdt er niet van verzekeringen op hun koffiegewoonten?

Het simplistische ontwerp van de Encore maakt het mogelijk voor elke brouwerijliefhebber om snel en zonder problemen de status quo van het braamschuren te bereiken.

Het nadeel van de Encore is dat de koffiebonen in de molen verstopt raken. Er zijn instructies voor het ontstoppen van het systeem, zodat het in de poedermodus kan doorgaan. De kans dat de Encore een paar minder gemalen bonen in de automaat spuugt is echter veel groter dan die van een duurdere Encore.

Baratza Virtuoso+ Conical Burr Koffiemolen

De stijlvol modern ogende Baratza Virtuoso+ geeft u de kans om de vele verschillende soorten brouwmethodes te ervaren, met een maalsnelheid van 2g per seconde. Naast de snelle functies bevat de Virtuoso+ een aan de voorzijde gemonteerde draaiknop waarmee u de 40 seconden timer kunt aanpassen aan de door u gewenste instellingen.

De blauwe achtergrondverlichting in de koffiedikbak helpt u eenvoudig te beoordelen hoeveel koffiedik uw Virtuoso voor uw mok fabriceert. Persoonlijk hou ik van alles wat oplicht: Kerstverlichting, jack o' lantaarns, vreugdevuren, kaarsen, en nu, de Virtuoso+.

Net als de Encore heeft de Virtuoso+ ook de 40 maalmogelijkheden om uw horizon van grofheid in uw koffiedik te verbreden. Met de capaciteit om tot 8 oz. koffiebonen vast te houden, kan deze molen meerdere koppen joe bevredigen.

Hoewel deze ultramoderne molen consequent is gekozen boven zijn generieke alternatieve merk, heeft zelfs de Virtuoso een paar knikken die moeten worden uitgewerkt. De koffiedikbak is gezien als een essentieel aspect, maar voldoet niet altijd aan de normen met wat overspill aanwezig.

Slag om de Baratzas

Zelfs als je de grootste koffietoegewijde bent, kunnen deze twee opties erg op elkaar lijken. Dus, je vraagt je misschien af, hoe moet ik kiezen? Maar hé, daar zijn we hier voor.

De belangrijkste verschillen berusten op de structuur en de mechanica van elke molen, waardoor de twee structuren niet te onderscheiden zijn van elkaar... met het blote oog. Laten we een blik werpen op enkele van de belangrijkste verschillen:

Slijpsnelheid

Een van de grootste verschillen tussen de twee maalmachines is de snelheid waarmee ze kunnen malen en de snelheid waarmee ze fijngemalen koffie kunnen produceren.

De Encore bewoont M3-Molen om koffiebonen te hakken, wat betekent dat de M3-Molen randen' vlakker en doffer zijn, waardoor het proces van het malen wordt vertraagd, zodat de Encore slechts 1g/seconde kan malen.

De Virtuoso+ heeft M2-Molen die beter geslepen en omgekeerd zijn, waardoor het perfecte recept ontstaat om taaie koffiebonen af te breken. Door in te klokken met een maalsnelheid van 2g/seconde verdubbelt de Virtuoso+ het tempo van de Encore.

Laten we dus wat rekenwerk doen om de tijdige resultaten van elke molen beter af te breken. Aangezien zowel de Encore als Virtuoso+ tot 8oz. per maling kunnen houden, kunnen we beoordelen hoe snel elke molen zou nemen om die 8oz. koffiedik te produceren.

Met de Encore-maling 1g/seconde zou het ongeveer 226,4 seconden (of 3 minuten en 46 seconden) duren om 8oz. koffiebonen te malen.

Met de Virtuoso+ maling 2g/seconde zou het ongeveer 113,2 seconden (of 1 minuut en 53 seconden) duren om 8oz. bonen te malen. Zoals u kunt zien, snijdt de Virtuoso+ de tijd doormidden met de M2-Molen.

Uiterlijke kenmerken

Hier kijken we naar de grootte, het gewicht en de materialen. Er zijn verschillen op de eerste twee fronten is licht, maar meer mensen kunnen zich zorgen maken over de verschillen op de derde.

De Encore is volledig gemaakt van plastic, waardoor het een lichte 6,83 pond is. Het is een relatief handzaam formaat, staande op 13,8 inch hoog en 6,3 inch breed. Dit profiel maakt de Encore compact en gemakkelijk op te bergen. Aan de andere kant geven sommige gebruikers de voorkeur aan het meer substantiële gevoel van een zwaarder, op metaal gebaseerd product.

De Virtuoso+ weegt in op 7,05 pond en meet 6,69 x 6,69 x 12,6 inch. Als gevolg daarvan is het een beetje groter in gewicht en grootte, waardoor het minder draagbaar is. Ondanks de bredere voetafdruk is dit product eigenlijk korter dan de Encore. Plus, de mix van staal en plastic maakt het wel degelijk duurzamer.

Schakelaar of timer?

Een belangrijk verschil tussen deze producten is eigenlijk hoe je het slijpen controleert. Uw voorkeur zal hier volledig afhangen van de manier waarop u graag met uw brouwerij bezig bent.

Baratza's Encore is uitgerust met een aan/uit-schakelaar. Hierdoor kunt u meer hands-on zijn met uw slijpen, omdat u het proces handmatig start en stopt. Dit betekent echter ook dat u moet toekijken en meten. Degenen onder u die ergens in het midden van hands-on slijpen en gemak willen landen, dit is voor u.

De Virtuoso+ daarentegen heeft een 40 seconden timer. Die functie geeft u de vrijheid om de kamer te verlaten als dat nodig is, terwijl u doorgaat met slijpen. Dus als u echt van dat hele "automatische" gedeelte van de automatische slijper houdt, dan is deze optie voor u.

Prijs

Zowel de Encore als Virtuoso+ hebben zusterproducten. Deze alternatieven kunnen variëren in prijs, afhankelijk van wat u zoekt.

Wat de producten zelf betreft, staat de Virtuoso+ bovenaan de Encore met ongeveer $100. Die extra investering zorgt ervoor dat u sneller en nauwkeuriger kunt slijpen met meer programmeerbaarheid.

Echter, beide producten staan boven de $100. Hoewel dit zeker niet de hoogste prijs is die u zult vinden voor een automatische slijper, kan deze niet concurreren met de betaalbaarheid van handmatige opties. Dus op dat gebied moet u beoordelen welk niveau van gemak het beste is voor uw levensstijl.

Ongeacht eventuele scepsis ten aanzien van een hoger geprijsde optie is de investering over het algemeen de moeite waard voor fervente koffiedrinkers. Malen en thuis zetten kan u zeker een aardige cent schelen. En er gaat niets boven de smaak van versgemalen arabica koffie.

Conclussie

Alles bij elkaar genomen is de keuze van een braamslijpmachine volledig gebaseerd op uw levensstijl. Als u zich meer zorgen maakt over snelheid en precisie, probeer dan de Virtuoso+. De extra investering levert u een paar extra gadgets op om uw brouwproces te versnellen.

Bent u meer bezorgd over de voetafdruk en heeft u gewoon een kwaliteitsproduct nodig zonder de extra belletjes? Ga dan voor de Encore. U kunt een paar dollar besparen en toch het maalbereik en een fatsoenlijk snelle molen hebben.

Ongeacht uw beslissing zal uw nieuwe braamslijpmachine u uiteindelijk geld besparen. Plus, u zult de voldoening hebben van het brouwen van alles, van een Espresso tot een French Press, in het comfort van uw keuken. Oh, en laten we niet vergeten dat heerlijke, eeuwige koffie-aroma dat urenlang in uw huis zal ronddraaien.

Aanbevolen om te lezen

Grof gemalen koffie: Waarom maatvoering belangrijk is

Er is weinig informatie beschikbaar over waarom u grof gemalen koffie moet gebruiken in plaats van fijngemalen koffie of andersom. Daar komen wij in beeld! We hebben alles van het hoe en waarom van grof brouwen anders dan hoe je eigenlijk een goede maling kunt krijgen.

Hele bonenkoffie vs gemalen koffie

Wat is het verschil? Wat is goedkoper? Smaakt de ene beter dan de andere? Heb geen angst! We hebben alle antwoorden op uw vragen hier.

Beste koffiezetapparaat met molen

Op zoek naar uw koffie spel met uw volgende machine aankoop? Een geweldige manier om dat te doen is om een machine te vinden die je bonen vers maalt voor je brouwsel. We hebben dit stuk samengesteld om je te laten zien hoe je het beste koffiezetapparaat met molen voor je koffie moet vinden om je op weg te helpen.

Baratza Encore vs Capresso Infinity

Op de markt voor een slijper? De Baratza Encore of de Capresso Infinity kan uw nieuwe favoriete koffieproducerende metgezel worden! Lees onze reviews over beide machines om te weten te komen wat de beste aanvulling is op uw keuken!

Keramische vs. Roestvrijstalen koffiemolens: Wat is het verschil?

U kunt uw koffiespel gemakkelijk opvoeren door uw eigen bonen te malen, maar het vinden van de juiste molen voor uw voorkeuren is niet altijd even gemakkelijk. Lees Keramische vs. Roestvrijstalen koffiemolens om erachter te komen welke voor u beter werkt.

De complete gids voor koffiemolens

Wil je de smaak van je koffie oppeppen? De magie zit in de malingen. Koffiemolens halen de smaak uit de bonen. Leer hoe u de beste koffiemolen voor uw keuken kunt kiezen.