logo

Beste Dolce Gusto Machine 2020

Nescafé Dolce Gusto machines zijn een van de meest populaire podreeksen op de markt. Hun fans beoordelen de betaalbaarheid en beschikbaarheid van de capsules, evenals de grote prijs van de machines. Nescafé is ook een van de toonaangevende koffiemerken wereldwijd, dus de resulterende smaak zal zeker goed zijn.

Ze staan ook bekend om hun afgeronde stijl, met een aantal van de nieuwste modellen die in niets lijken op koffiemachines. Als je je hart hebt gevestigd op een Dolce Gusto machine, maar je afvraagt wat ideaal is voor je behoeften en levensstijl, dan hebben we de tien beste die beschikbaar zijn uitgekozen en beoordeeld om je te helpen:

Onze beste keuze

Bekijk de beste Dolce Gusto Machines, hieronder.

De’Longhi Jovia

Nescafe Dolce Gusto De Longhi Jovia

Het goedkoopste model dat in de Dolce Gusto serie wordt aangeboden, maar dit betekent niet dat het minder effectief is in zijn rol.

De prijs is niet de enige reden waarom de Jovia een van de populairste podkoffiemachines is. Door het unieke ontwerp en de eenvoudig te bedienen interface is het maken van een kopje koffie nog nooit zo ontspannen, stijlvol en snel geweest.

Het is een handmatige automatisering, dus kan niet worden overgelaten aan zijn eigen apparaten. Maar positief is dat dit minder gedoe kan betekenen. Er zijn geen instellingen om aan te passen; stop gewoon de stroom met de handmatige hendel als je genoeg water hebt. Dit kan betekenen dat de ene kant makkelijker te bedienen is en de andere kant moeilijker, dus het komt allemaal neer op uw voorkeur.

De stopbeveiliging maakt het gebruik van de machine een stuk veiliger. Er zal geen water lopen, tenzij er een pod wordt geplaatst, dus er is een verminderde kans dat het water overal of helemaal over je heen komt. Het terrein blijft ook na gebruik allemaal in de kleine capsule zitten, dus er is een gemakkelijkere reiniging, en de lekbak is uitneembaar voor een gemakkelijke reiniging.

Het kan alleen gebruikt worden met de officiële Dolce Gusto capsules, maar ze zijn zo ruim beschikbaar en er is zoveel keuze dat dit geen probleem zou moeten zijn. De watertemperatuur is ook goed voor een koffie, en moet geschikt zijn voor diegenen die in het verleden hebben ondervonden dat de koffie niet warm genoeg is met pod machines.

Verkrijgbaar in rood, zwart en wit, er is een ontwerp voor elke keuken als dit belangrijk voor u is. Voor een lekkere koffie in minder dan 30 seconden, kun je niet veel beter krijgen voor de prijs.

Waarom we deze leuk vinden

 • Thermoblokverwarming voor warmere dranken
 • Naald inbegrepen voor het reinigen van het mondstuk

Specificaties

 • Capaciteit: 0,8L
 • Vermogen: 1500W
 • Controle: Handmatig

Bekijk de dagprijs

Krups Oblo

NESCAFE Dolce Gusto Oblo krups koffie machine

Geen fan van het beroemde ronde ontwerp van de Dolce Gusto machines en liever iets meer 'langwerpigs'?

De naam van deze machine is schijnbaar geïnspireerd op de vorm, wat ongebruikelijk is voor deze fabrikant. Hij is slank, dus perfect voor iedereen die weinig ruimte heeft of hem tegen een muur wil plaatsen in plaats van centraal op het werkblad te staan.

Het waterreservoir is niet erg groot vanwege het ruimtebesparende/slanke aspect, maar is genoeg om ongeveer twee grote glazen koffie te maken zonder bij te vullen, en een achttal espresso's. Dankzij de technologie van de pods is elk kopje ook perfect gemaakt - zo heeft de espresso een hogere druk nodig om de smaak vrij te maken en kan de Oblo de aanpassingen goed aan.

Net als de meeste andere modellen in het assortiment is hij verkrijgbaar in zwart, wit en rood, dus perfect, of je nu iets subtiels wilt of iets dat knalt.

De handmatige bediening is geweldig voor iedereen die van zijn of haar koffie houdt, een beetje gepersonaliseerd in termen van lengte of sterkte, hoewel we vonden dat het een beetje giswerk kan vergen om precies goed te krijgen, afhankelijk van de pod die je gebruikt. Het waterreservoir was ook een beetje onhandig te vervangen bij het bijvullen met water, wat regelmatig met zo veel gebruik was. Ook de beker/glas zit bijna in de machine, waardoor extra brede mokken niet goed passen.

Maar het is nog steeds een geweldige prijs en het kost veel moeite om conventionele koffie te bereiden.

Waarom we deze leuk vinden

 • Slank ontwerp
 • Snel de koffie inschenken

Specificaties

 • Capaciteit: 0,8L
 • Vermogen: 1000W
 • Controle: Handmatig

Bekijk de dagprijs

Krups Lumio

Nescafe Dolce Gusto Krups Lumio Automatic koffiemachine

De Lumio is een compacte machine met een modern, eenvoudig ontwerp, waarmee u een koffie kunt zetten zoals u dat wilt dankzij de automatische knopbediening.

Het is eenvoudig te gebruiken; gewoon in de pod knallen, het volume van het water kiezen via de rol (of de aanbevolen hoeveelheid op de pod gebruiken), en de hendel op warm of koud zetten, afhankelijk van het soort drank. Druk op de knop, en het water stopt op het gekozen niveau, zodat u in feite niet alles in de gaten hoeft te houden.

De verwarming is binnen enkele seconden klaar en kan bijna meteen beginnen. Perfect voor die gehaaste ochtenden en veel sneller dan het wachten op een ketel om te koken. Er is ook een snelle hersteltijd tussen de kopjes door voor als je meerdere kopjes voor de gasten moet maken.

U kunt de grootte van de bekers die u gebruikt ook aanpassen, of u nu een ristretto of een longdrink wilt. Het extra plateau waarop kleinere kopjes kunnen worden gezet (zodat ze dichter bij de schenker staan) leek echter de kopjes iets minder veilig te maken, maar als je ze gebruikt zonder dat de koffie op het werkblad spat - je zou toch een oogje in het zeil moeten houden.

We vonden het wel prettig dat hij na één minuut niet gebruikt te zijn automatisch uitschakelt, wat zuinig is en je ook bespaart als je een beetje vergeetachtig bent als het gaat om het uitzetten van je gadgets voordat je het huis uitgaat.

De Lumio neemt de dingen terug naar de basis, door het terugdraaien van de mooie ontwerpen en extra functies die de markt overspoelen en je gewoon een eenvoudige brouwerij te geven. Het ziet er minimalistisch uit op uw werkblad en neemt niet veel ruimte in beslag voor degenen die er kort op zitten.

Waarom we deze leuk vinden

 • Grote capaciteit van de watertank
 • Modern design

Specificaties

 • Capaciteit: 1L
 • Vermogen: 1500W
 • Controle: Automatisch

Bekijk de dagprijs

Nescafe Dolce Gusto Majesto Professional

NESCAFE Dolce Gusto Majesto Professional Automatic Capsule koffiemachine

Een mooie moderne en technologisch geavanceerde koffiemachine, die desondanks niet al te ingewikkeld in het gebruik is.

Hij is speciaal ontworpen voor kantoren, waar veel mensen hun eigen verschillende soorten koffie willen hebben. Er kunnen meer dan 30 koffiecreaties worden gemaakt en er is ook een keuze uit andere warme en koude dranken.

Dit wil echter niet zeggen dat het ook niet geschikt is voor thuis. Misschien heb je meerdere mensen die de machine zouden gebruiken en die allemaal verschillende drankjes willen in de ochtend, of misschien hou je zelf wel van een keuze zo groot als Starbucks je geeft met een druk op de knop.

Het is niet alleen de ruime keuze aan drankjes die het ook ideaal maakt voor grotere feesten. Een watertank van 1,8 liter hoeft niet te vaak te worden gevuld en een eco-modusoptie schakelt de machine na een periode van 30 minuten uit. U moet het apparaat aansluiten op Wi-Fi, zodat het regelmatig kan worden bijgewerkt, maar dit is het enige waar u echt rekening mee moet houden.

Waarom we deze leuk vinden

 • Ontwerp
 • Touchscreen-interface is gewoon slepen en neerzetten

Specificaties

 • Capaciteit: 1.8L
 • Vermogen: 1500W
 • Controle: Handmatig

Bekijk de dagprijs

De’Longhi Genio 2

De Longhi Genio 2

Met de mogelijkheid om snel op te warmen en te doseren, neemt de Genio 2 alle moeite om koffie te bereiden.

Als een van de Play & Select-machines is het eenvoudig om de waterinhoud naar eigen smaak te kiezen met behulp van een mini-joystick, zodat de juiste instelling wordt verlicht - controle van de flow-stop-interface, om precies te zijn. Als de pod eenmaal binnen is en vastgezet, is hij klaar om te gaan en kan hij worden achtergelaten om het gekozen waterniveau te gieten zonder dat u hem hoeft te stoppen.

Er zijn zeven waterniveaus om uit te kiezen, inclusief een XL-instelling voor grote mokken en hoge dranken. Dankzij het relatief open ontwerp van de lekbak passen de meeste bredere bekers ook.

Net als bij de meeste andere Dolce Gusto modellen, zijn er ongeveer 30 verschillende pods om uit te kiezen, dus u heeft een grote verscheidenheid aan opties, van koffiemelanges tot warme chocolademelk en thee.

Het waterreservoir is uitneembaar zodat u het gemakkelijk kunt bijvullen, en het wordt vrijwel onmiddellijk weer ingeschoven bij elke poging die we hebben gedaan, wat niet voor elk ander model dat we hebben bekeken kan worden gezegd. De instructies waren ook vrij duidelijk te volgen, en de hele machine duurde slechts ongeveer 10 minuten om op te stellen, waarbij het verwarmen seconden duurde. De koffie was niet zo heet als je uit een ketel zou halen, maar het voorverwarmen van het kopje met kokend water kan dit altijd oplossen.

Waarom we deze leuk vinden

 • Automatisch model
 • Capsulebak voor het opbergen van oude gebruikte peulen

Specificaties

 • Capaciteit: 1L
 • Vermogen: 1500W
 • Controle: Automatisch

Bekijk de dagprijs

De’Longhi Infinissima EDG260.G

DOLCE GUSTO by DeLonghi Infinissima EDG260 G

Dolce Gusto is een geweldige keuze om voor te gaan, met meer dan 40 capsule pods in het aanbod voor een breed scala aan warme dranken.

Deze machine accepteert ze allemaal, dus is geweldig voor gezinshuizen waar iedereen een andere smaak heeft. Het is een 15-bars-systeem, ideaal voor een grote verscheidenheid aan koffiesoorten, en het enige wat je hoeft te doen is de capsule op zijn plaats te laten vallen en het zal de rest doen.

Het is een manuele schenkmachine, dus je moet het stoppen als de beker op het juiste vulniveau is, maar het zal automatisch uitschakelen als het een tijdje niet gebruikt is voor de veiligheid.

Waarom we deze leuk vinden

 • Royale tankgrootte
 • Keuze van de kleuren
 • Compact ontwerp

Specificaties

 • Capaciteit: 1.2L
 • Vermogen: 1500W
 • Controle: Handmatig

Bekijk de dagprijs

Krups Mini Me

Nescafé Dolce Gusto Krups Mini Me

Als onderdeel van het Play & Select-assortiment voor een eenvoudigere bediening en aanpassing kan de Krups Mini Me in drie eenvoudige stappen een kopje koffie maken.

Zet de pod in, selecteer het volume van het water dat u wilt schenken en laat het lopen. Zodra de schenkknop wordt ingedrukt, hoeft u geen andere aanpassingen te doen of te waken. Volg de instructies op de pod voor de aanbevolen hoeveelheid water of pas je aan de smaak aan als je de voorkeur geeft aan een sterkere/crèmesmaak.

De pods zijn voorzien van een getallenschaal, van 1-7, en de verlichte niveau-indicator op de Play & Select-machines geeft duidelijk aan hoeveel water er wordt gegoten voordat u het apparaat aan het werk zet.

De temperatuur van de geproduceerde koffie was niet zo warm als bij sommige van de andere modellen die we hebben getest, maar een snelle opwarming van het kopje met kokend water voordat het op de machine wordt geplaatst, loste dit eenvoudig op.

Kijk ook uit voor trillingen tijdens het gebruik - meestal was het goed, maar bij koffie die meer druk nodig had (zoals espresso), schudde het wel waardoor het kopje ging bewegen. Dit betekent ook dat het lawaaiig kan zijn, maar niets te drastisch in vergelijking met andere modellen koffiemachines.

Positief is ook dat de koffie gemakkelijk schoon te houden is, omdat alle onderdelen zonder problemen van elkaar gescheiden kunnen worden en met warm water kunnen worden afgeveegd om eventuele vlekken of afzettingen te verwijderen. Het apparaat moet wel regelmatig worden ontkalkt, vooral als u in een gebied met hard water woont, maar dit hoeft gelukkig niet moeilijk te zijn.

Waarom we deze leuk vinden

 • Gemakkelijk te demonteren en opnieuw te monteren
 • Goed ontwerp voor iedereen die weinig ruimte nodig heeft

Specificaties

 • Capaciteit: 0,8L
 • Vermogen: 1500W
 • Controle: Automatisch

Bekijk de dagprijs

De’Longhi Eclipse Touch

Nescafé Dolce Gusto by DeLonghi Eclipse Touch

Heb je een voorliefde voor het kopen van apparaten die zo zijn ontworpen dat ze er niet uitzien zoals ze eigenlijk zouden moeten? De Eclipse Touch is een beetje uit deze wereld, bijna als een grote donut die splitst en scheidt als hij klaar is om uw koffie in te schenken.

Net als bij de Movenza zijn er, om het ontwerp strak en soepel te houden, geen hendels of knoppen om iets te bedienen. Het wordt allemaal gedaan via het digitale touchscreen, dus u selecteert de hoeveelheid water die door de pod moet gaan en of u warm of koud water wilt door op het juiste deel van het scherm te tikken.

Het waterreservoir is relatief eenvoudig te verwijderen en bij te vullen bij de keukenkraan, en kan moeiteloos weer op zijn plaats worden gezet. Het is niet te zien zoals bij veel andere basismodellen, dus geweldig als u een koffiemachine wilt die er niet uitziet als een koffiezetapparaat.

Als hij klaar is, gaat hij automatisch open, zodat u niets hoeft te doen om alles klaar te maken. Omdat de lekbak volledig onafhankelijk is en niet omringd wordt door een carrosserie, is hij geschikt voor de meeste formaten kopjes. Er is ook een XL waterstand voor grote bekers en hoge bekers.

De instructies zijn vrij eenvoudig. Het is niet je standaard koffiezetapparaat, zeker niet als je de stap zet van een van de meer eenvoudige pod machines, dus het kan een beetje wennen zijn. Toen alles eenmaal was ingesteld, betekende de touchscreenbediening echter dat alles gemakkelijk te selecteren was en we vonden het geweldig hoe je de exacte instellingen kon zien die waren gekozen.

De koffie was ook niet zo heet als we hadden gewild, maar dit is een beetje een lopend thema met veel pod machines, dus we raden aan om gewoon door wat heet water te lopen om het kopje voor te verwarmen.

Waarom we deze leuk vinden

 • Geweldig uniek ontwerp
 • Gemakkelijk te gebruiken en te controleren interface
 • Zilver en zwart design past in elke keuken

Specificaties

 • Capaciteit: 1L
 • Vermogen: 1600W
 • Controle: Automatisch

Bekijk de dagprijs

Nescafe Dolce Gusto Piccolo

Krups Nescafe Dolce Gusto Piccolo Titanium Coffee Pod Machine

Zoals de naam al aangeeft, is dit de kleinste in het Dolce Gusto assortiment die zo geweldig is voor iedereen die alleen woont, of voor iedereen die de enige koffie/drankconsument in zijn of haar huishouden is. Het is stijlvol en compact en presteert echt goed voor zijn grootte.

De lekbak is verstelbaar, dus er kunnen vier verschillende maten kopjes op worden gezet voor lange ijskoffie of kleinere espresso. U kunt gebruik maken van de aanbevolen watercapaciteit zoals die op de pods staat, of u kunt hem aanpassen aan uw smaak door hem gewoon wat langer te laten stromen.

Omdat het handmatig is, kan het moeilijk zijn om te beoordelen hoeveel water er in het kopje zit, maar na een beetje experimenteren kun je het meestal gemakkelijk op het exacte punt stoppen.

Om het op te zetten, hoef je alleen maar een paar rondes water door te laten lopen om het interne systeem schoon te maken. De aan/uit-knop schakelt van rood naar groen als hij wordt opgewarmd, en dankzij de thermobloktechnologie duurt dit slechts enkele ogenblikken.

Omdat de tank klein is, kan het lastig zijn om bij te vullen bij de kraan, en we vonden het kantelen onder een onhandige hoek de beste optie, maar iets moeilijker dan het zou moeten zijn, dus we probeerden het bij te vullen met een klein kannetje wat makkelijker was.

De Piccolo zou dankzij de eenvoud een geweldige eerste koffiemachine zijn en is ideaal voor iedereen die alleen woont of iemand die naar de universiteit gaat. De watertank produceert maximaal twee standaard koppen koffie per keer, dus als je het gevoel hebt dat dit vervelend en tijdrovend kan worden, zal een model met een tank die dichter bij 1 L staat je waarschijnlijk niet veel meer geld teruggeven - zeker niet omdat het een handmatig model is.

Waarom we deze leuk vinden

 • Compacte afmetingen
 • Schoon, eenvoudig ontwerp

Specificaties

 • Capaciteit: 0,6L
 • Vermogen: 1500W
 • Controle: Handmatig

Bekijk de dagprijs

Nescafé Dolce Gusto door De’Longhi Colors

Nescafé Dolce Gusto door DeLonghi

Wat deze machine vooral opvalt is het feit dat u, zoals de naam al suggereert, kunt kiezen uit drie verschillende uitwisselbare kleurenpanelen om aan te passen. Of het nu gaat om rood, groen, blauw of de standaard witte hoes, het kan de perfecte aanvulling zijn op een toch al kleurrijke keuken, of gebruikt worden als een echt opvallend apparaat.

Het Colors-model is ook voorzien van een podhouder in nieuwe stijl, die gemakkelijker dan ooit te verwijderen en te vervangen is en die in de vaatwasser kan worden gestoken om te worden gereinigd in plaats van met de hand.

De instructies zijn relatief eenvoudig te volgen aangezien ze in een reeks van foto's komen, en er is gelukkig niet zo veel opstelling om te doen als het eenmaal door het eerste reinigingsproces is geweest. De schema's zijn echter ook vatbaar voor een beetje interpretatie, dus het was niet zo gladjes als het had moeten zijn.

Hoewel het idee van uitwisselbare kleuren uniek is, voelt het wel een beetje overbodig. We waren het erover eens dat we het zeker niet zo vaak zouden veranderen, vooral omdat wie er echt last van heeft? Het is ook niet de gemakkelijkste opgave, want het kan moeilijk zijn om het stevig vast te klemmen.

De meeste watertanks zijn ook moeilijk te verwijderen en weer te monteren op podmachines, maar bij het Colors-model is de watertank vastgezet. U moet deze bijvullen met behulp van een kan en het water in de kleine opening gieten, in plaats van de tank naar de kraan te brengen. Hoewel dit een hoop gedoe kan besparen met het opnieuw plaatsen van een volle tank en het zeker weten dat deze goed vastzit, heeft dit wel geleid tot een paar morsingen.

Als de capsulehouder niet vrijwel direct na het uitgieten van de drank wordt verwijderd, kan het veel druppelen, dus dit moet gebeuren voordat je echt met je cuppa gaat zitten.

Al met al houden we van het kleurrijke aspect, maar we hebben het gevoel dat dit betekent dat veel van de functionaliteit is verwaarloosd.

Waarom we deze leuk vinden

 • Nieuw ontwerp van de podhouder
 • Minder 'omvangrijk' dan veel andere modellen

Specificaties

 • Capaciteit: 0,8L
 • Vermogen: 1500W
 • Controle: Automatisch

Bekijk de dagprijs

Dolce Gusto Koffiemachine Koopgids

Het vinden van de beste Dolce Gusto machine voor u

Er is niet veel verschil tussen de modellen. In feite zijn er slechts twee grote beslissingen te nemen:

 • Automatisch of handmatig?
 • Het ontwerp

Automatische machines gieten het water zonder dat u het gieten hoeft te controleren en stoppen als het op het vereiste niveau is, terwijl u bij handmatige apparaten de hendel moet stoppen als er voldoende water in de beker zit.

De eerste is uitstekend geschikt voor degenen die een pod machine willen, omdat het handig is en uw koffie kan zetten met weinig input van u. Stel hem 's morgens in om te zetten en uw kopje is klaar als u klaar bent. Het laatste kan een betere keuze zijn voor iedereen die niet houdt van standaardafmetingen met hun warme dranken, misschien liever een sterkere of zwakkere koffie wil of wil experimenteren.

Het ontwerp varieert niet veel - de meeste zijn afgerond met het waterreservoir aan de achterkant en de bedieningselementen aan de bovenkant. Maar er zijn er een paar op het lijstje, zoals de Movenza en Eclipse, die echt iets anders bieden als je wilt dat je koffiemachine opvalt en er bijna futuristisch uitziet.

Hoe gebruik je een Dolce Gusto machine?

Voordat u koopt, zult u willen weten hoe gemakkelijk ze te bedienen zijn.

U hoeft alleen maar de pod te openen, de hendel op warm of koud te zetten en de hoeveelheid water te kiezen die wordt gegoten (automatisch en door aan te raken) of de hendel uit te zetten als u klaar bent (handleidingen).

Alle machines moeten minstens één reinigingscyclus doorlopen voordat ze voor het eerst volledig worden gebruikt.

Prijs

Dit is iets wat niet veel varieert met Dolce Gusto machines. U zult moeite hebben om een apparaat te vinden dat boven de £200 uitkomt, en de prijs maakt niet eens veel verschil wat betreft de efficiëntie en eventuele extra's. We vonden dat modellen aan de goedkopere kant van de schaal net zo goed lijken te werken als die twee keer de prijs.

Wat invloed kan hebben op de totale doorlopende kosten is de prijs van de pods. Nescafé wordt meestal geprezen voor de ruime beschikbaarheid van hun pods, die in tegenstelling tot de Nespresso-pods op grote schaal verkrijgbaar zijn in supermarkten en andere online winkels, maar ook via hun eigen winkel. Dit geeft u volop keuze om te shoppen.

Druk

Alle Dolce Gusto machines werken met een maximale druk van 15 bar. Dit wordt gezien als een ideaal om echte coffeeshopdranken na te bootsen.

De druk kan niet worden aangepast door de gebruiker, maar afhankelijk van de pod die u gebruikt, zal deze automatisch kiezen wat het beste is. Een espresso vereist de hoogste druk, en een cappuccino een minimale hoeveelheid voor bijvoorbeeld toegevoegde crema.

Veelgestelde vragen

Heb ik een melkopschuimer nodig met de Dolce Gusto machines?

Niet noodzakelijkerwijs. Het hangt allemaal af van de drank die je kiest.

Als u een drankje op basis van melk wilt, zoals een café au lait, zal er melkpoeder in elke pod zitten. Echter, iets als een Grande zal de toevoeging van melk nodig hebben, maar dit hoeft niet schuimig te zijn, dus een melkopschuimer is niet nodig.

Welke pods zijn er beschikbaar?

De Nescafé Dolce Gusto is echt een machine die je kunt omschrijven als zowel een heetdrankapparaat als een koffiezetapparaat.

Er zijn meer dan 40 soorten pods verkrijgbaar, van Flat White tot Cafe Au Lait en Americano, maar ook cafeïnevrije koffie, thee in Marrakech-stijl en Chococino. Dit maakt ze geweldig voor het hele gezin - je hoeft niet alleen maar een koffieliefhebber te zijn.

Er zijn ook verschillende categorieën. Korte/middelgrote/grote kopjes, milde/intense/zeer intense smaak of warme of koude versies.

Kan ik Tassimo of andere pods gebruiken in een Dolce Gusto machine?

De capsules van de drie grote merken - Dolce Gusto, Tassimo en Nespresso - kunnen over het algemeen niet worden verwisseld omdat ze verschillende maten hebben. Als u een pod gebruikt die de verkeerde maat heeft of niet comfortabel past, kan het zijn dat deze niet doorboord wordt of vast komt te zitten in het compartiment.

Sommige merken van derden kunnen in deze machines passen, maar het is riskant en het zou een geval van vallen en opstaan zijn.