logo

DeLonghi Nespresso Lattissima Pro Espresso Machine Review

Een stijlvolle machine die espresso's, lattes, en meer maakt

DeLonghi Nespresso Lattissima Pro Espresso Machines

DeLonghi Nespresso Lattissima Pro Espresso Machine

Op het eerste gezicht ziet de Nespresso Lattissima Pro Espressomachine van DeLonghi er eenvoudig uit, van het kleine oppervlak tot de minimale accessoires. Toen we hem eenmaal in gebruik namen, hebben we dieper in de functies ervan gegraven. We begonnen onze dag met espresso voordat we 's avonds verder gingen met decaf lattes. We hebben alle onderdelen bekeken, het menu doorgenomen, de opties uitgeprobeerd en uit elkaar gehaald voor de reiniging. Hoe stapelt het zich op tussen andere koffie- en espressomachinecombinaties? Lees verder voor de details van onze warme dranken.

Bekijk de dagprijs

DeLonghi Nespresso Lattissima Pro

Opstelproces: Kan niet makkelijker

De software-instelling was minimaal, zodat we gewoon een taal moesten kiezen voor het scherm. Voor ons eerste kopje espresso gaf de handleiding ons de opdracht om drie keer een "lungo" kopje heet water te laten lopen om het systeem te spoelen voor het gebruik van de machine en om de warmwaterfunctie ook drie keer te laten lopen. We hebben het waterreservoir volgens de instructies gespoeld en gevuld, en vervolgens hebben we het melkreservoir gewassen alvorens het te vullen. Dit heeft ons niet alleen verzekerd dat de machine piepend schoon was, maar het heeft ons ook kennis laten maken met de functies van de machine.

Bekijk de dagprijs

Ontwerp DeLonghi Nespresso Lattissima Pro

Ontwerp: Schattig en functioneel

Bij het uitpakken van deze machine was onze eerste indruk dat het een kleine, compacte, kleine en kleine machine was. Hebben we al gezegd dat hij niet erg groot is? Met zijn afmetingen van 10,8 x 7,6 x 13 inch ziet hij er op het eerste gezicht niet imposant of zo indrukwekkend uit. Het is bescheiden op een metalen, robotachtige manier. We vroegen ons af hoe deze kleine machine zijn prijs kon rechtvaardigen, maar toen we eenmaal alle functies begonnen te proberen, begrepen we het. Er is veel aan de hand, en het is belachelijk makkelijk te gebruiken. De machine voelt zelfs het verschil tussen de heetwateruitloop en de melkcontainer, ook al gebruiken ze dezelfde uitlaat.

De pods kunnen worden teruggebracht naar Nespresso, waar zowel de pods als de koffie worden gerecycled.

Een van de kenmerken van het ontwerp was dat de heetwaterfunctie gebruik maakt van een aparte uitloop in plaats van de koffie-uitloop. Dat betekent dat het hete water gewoon heet water is en niet vaag smaakt als heet water met koffiesmaak. De heetwateruitloop heeft een uitschuifbare verlengstang, zodat we een kleiner kopje konden gebruiken zonder veel spatten. Deze intelligente ontwerpkenmerken deden ons dit kleine apparaatje veel meer waarderen.

Bekijk de dagprijs

De Nespresso-capsules zijn gemaakt van aluminium en zijn technisch recyclebaar, maar het is onwaarschijnlijk dat uw lokale recyclingdienst geïnteresseerd zal zijn in de behandeling van met koffie gevulde capsules. De pods kunnen echter wel worden geretourneerd naar Nespresso, waar zowel de pods als de koffie worden gerecycled.

Prestaties: Gemakkelijke koffie, sjiek of gewoon

We dook in onze eerste latte zonder de handleiding te lezen en waren onder de indruk van het feit dat het menu aan boord ons door het proces leidde, inclusief het vertellen dat we de schone cyclus op de uitneembare melkcontainer moesten laten draaien en deze vervolgens in de koelkast moesten plaatsen. We waren blij dat het zo slim was, want soms zijn we niet zo attent voor ons eerste kopje 's morgens. Efficiëntie is waar deze machine blinkt. Om van je dagelijkse koffie te genieten, hoef je alleen maar de volle melkcontainer uit de koelkast te halen, een capsule te pakken en op een knop te drukken. Het apparaat warmt snel op en laat u vrijwel geen schoonmaakbeurt (meer op die onderzijde) en geen natte, rommelige koffiedik achter.

Bekijk de dagprijs

Toen we eenmaal begonnen met het uitproberen van alle functies, begrepen we de prijs. Deze machine heeft veel te bieden en is belachelijk eenvoudig in gebruik.

De handleiding suggereert het gebruik van magere melk voor de beste schuimende prestaties, maar we probeerden volle melk, 2 procent melk, magere melk, en zelfs amandelmelk. Daarna gingen we van de rails af en probeerden we volle melk gemengd met wat zware room. Elke keer bereikten we een respectabel schuim.

Eigenschappen DeLonghi-Nespresso-Lattissima-Pro

Eigenschappen: Koffiedranken en meer

De functies worden bediend met een touchscreen aan de bovenkant, waar u kunt kiezen uit drie maten koffiedranken (espresso, ristretto en lungo), twee koffiedranken met melk (cappuccino en latte), een optie voor alleen warme melk (geweldig voor warme chocolademelk), en een optie voor warm water (geweldig voor thee).

De instelknop staat ook op het bovenste paneel, en een display biedt nuttige informatie, waaronder het "opwarmen" bericht en ons favoriete zeurderige moederbericht dat ons eraan herinnert om de melkcontainer in de koelkast te zetten.

Hoewel het niet nodig is om de standaardinstellingen te wijzigen, is maatwerk mogelijk. Elk van de koffie-, water- en melkopties kan worden aangepast aan het gewenste volume. Om een aangepast volume in te stellen, werd ons gevraagd om de drank te maken en het proces te stoppen op de door ons gewenste hoeveelheid, die de machine dan onthoudt voor toekomstig gebruik. Hoewel dit niet aangeeft hoeveel ounces er worden afgegeven, konden we wel een specifiek warmwatervolume programmeren zodat we de perfecte hoeveelheid voor onze favoriete theekop konden krijgen.

Zowat het enige wat deze machine niet doet is koffie produceren in grote hoeveelheden.

De productie van melkschuim is aanpasbaar, met behulp van een knop bovenop de melkcontainer (met een inhoud van 16 ons) die kan worden aangepast aan uw favoriete kopje. Het waterreservoir aan de achterkant van de machine is klein (44 ons) en uitneembaar, maar aangezien espressodranken niet veel water gebruiken, is de grootte zinvol. Er zit geen handvat op het reservoir, maar in de handleiding staat een aantal keren vermeld dat het reservoir aan het deksel kan worden opgetild, zodat we ervan uit kunnen gaan dat het reservoir stevig is. Als de machine een tijdje wordt opgeborgen, is er een instelling beschikbaar om de machine te ontdoen van eventueel resterend water. Er is ook een automatische uitschakeling.

Het enige wat deze machine niet doet is koffie produceren in grote hoeveelheden. Hij is ontworpen voor één kopje per keer in plaats van karaffen of zelfs reisbekers.

Bekijk de dagprijs

Meegeleverde accessoires: Alles wat u nodig heeft

In de functies van de machine zijn twee accessoires geïntegreerd: het melkreservoir en de wateruitloop. De wateruitloop past achter een klein deurtje aan de zijkant van de machine, zodat er geen risico is dat deze verloren gaat in de troeplade van de keuken. Hij wordt aangesloten op een poort voor de machine om warm water af te geven. De melkcontainer wordt in dezelfde poort gestoken en met behulp van stoom wordt hete melk in een schuimend schuim omgezet.

Bij het koffiezetapparaat wordt een waterhardheidsteststrip meegeleverd die wordt gebruikt om uw water te testen. De resultaten van die test kunnen worden ingevoerd in de instellingen van het apparaat; dit heeft invloed op de frequentie waarmee het apparaat moet worden ontkalkt.

Er werd ook een assortiment van 14 koffiecapsules meegeleverd, maar we hebben er meer gekocht om ons tijdens de test goed te laten caffeïneren.

Schoonmaken DeLonghi Nespresso Lattissima Pro

Schoonmaken: Gemakkelijk maar noodzakelijk

De gebruikte peulen vallen in een container voor het verzamelen en afvoeren, en het overtollige water loopt weg in een afneembare bak. Deze moeten regelmatig worden geleegd en gereinigd, maar omdat ze niet in contact komen met de koffie die u drinkt, hebben ze niet veel meer nodig dan een spoeling in zeepwater en een snelle spoeling. Het melkreservoir heeft een zelfreinigende functie die het grootste deel van de resten reinigt, maar het moet om de twee dagen grondig worden gewassen. Terwijl de melk in de container koud blijft, wordt de bovenkant van de container een beetje warm, dus het is verstandig om het regelmatig te reinigen. De container kan met de hand of in de vaatwasser worden gewassen. We vonden dat de handwas gemakkelijk genoeg was. Over het geheel genomen was het schoonmaken ongeveer net zo eenvoudig als wij hebben gevonden.

Prijs: Zeker duur

Er bestaat geen twijfel over dat dit een hooggeprijsd koffiezetapparaat is. Het is ook geen traditionele espressomachine die gebruik maakt van versgemalen koffie, waardoor we ons afvroegen of de prijs wel de moeite waard was. Nespresso-capsules kosten ongeveer 70 cent per stuk, dus ze zijn niet bepaald goedkoop. Wat u met deze machine koopt is eenvoud en de mogelijkheid om met één druk op de knop verschillende koffiedranken, heet water en perfect verwarmde melk te maken. Uiteindelijk hebben we genoten van die eenvoud, en we hebben genoten van de verscheidenheid aan koffiesoorten die verkrijgbaar zijn in nette kleine peulen.

Bekijk de dagprijs

DeLonghi Nespresso Lattissima Pro vs. De'Longhi BCO330T All-in-One Espressomachine

Hoewel deze twee machines door hetzelfde bedrijf worden gemaakt, kunnen ze niet meer van elkaar verschillen. De duurdere Nespresso Lattissima die we hebben getest is ongeveer zo hands-off en geautomatiseerd als maar mogelijk is. Je hoeft alleen maar in een capsule te knallen, op een knop te drukken en even te wachten op je kopje koffie. De DeLonghi All-in-One machine is een veel meer hands-on machine die zowel een traditionele espressomachine bevat, die de perfecte shot van uw gemalen koffie produceert, als een druppelzetapparaat voor dagen dat u een volle pot standaardkoffie nodig hebt. Het is moeilijk te zeggen welke van deze machines het beste is, omdat ze elk de perfecte machine zijn voor verschillende soorten koffiedrinkers.

Kun je nog steeds niet beslissen? Kijk dan eens naar onze ronde van de beste Nespressomachines.

Bekijk de dagprijs

Lees ook Delonghi Nespresso Lattissima One