logo

Review van de Flair Espresso Maker

Zou u geloven dat het mogelijk is om thuis een espresso van hoge kwaliteit te zetten zonder duizenden euro's te hoeven uitgeven aan een espressomachine? Het is waar!

Voor liefhebbers van het ambacht van geweldige koffie maken, is er de Flair handmatige espressomachine.

Wij probeerden hem uit en waren verbaasd over de kwaliteit van de espresso voor de prijs. Lees verder voor onze uitgebreide review.

Flair Espresso Maker

Bekijk de dagprijs

De Flair Espressomachine 'In een notendop'

We gaan in deze review delen wat de Flair Espresso Maker een goede keuze maakt voor uw zelfgemaakte espresso's. De meeste koffiefanaten houden van espresso. Om je de waarheid te zeggen, het is moeilijk om er niet van te houden.

Zoals je kunt zien in onze lijst met beste handmatige espressomachines: voor een goede espressomachine betaal je al gauw een aardige duit. Soms wel €1000 of meer. Dit zijn artisanale, goed gebouwde machines. Hoewel dat voor sommigen een nobele investering is, is het voor de meesten niet haalbaar. Dus onze opties zijn om elke dag naar een koffieshop te gaan, of om een veel goedkopere manier te vinden om thuis espresso te maken.

De Flair lost dit probleem op - Het kost een fractie van wat een typische hendel espressomachine zou kosten en het wordt nog steeds volledig met de hand aangedreven.

Nadat je de gemalen koffie erin hebt gedaan, vul je de waterkamer met heet water en zet je die vast boven de koffie. Dan trek je aan een hendel die het water door de gemalen koffie duwt en een espressoshot produceert.

Deze actie creëert voldoende druk om de koffie goed te extraheren en een heerlijk kopje espresso te maken.

We hebben er een gekocht en naar Scott van ons team gestuurd, want hij is hier de expert op het gebied van espresso met hendel. Dit is wat hij erover te zeggen had:

VOORDELEN

  • Vereenvoudigd ontwerp maakt het makkelijk te gebruiken.
  • De zuiger creëert de perfecte druk voor espresso.

NADELEN

  • Meerdere kleine onderdelen die afgesteld en gewassen moeten worden bij elk kopje espresso.
  • Duurder dan de meeste manuele espressomachines.

Bekijk de dagprijs

Waar moet u op letten voordat u een handmatige espressomachine koopt?

Wat moet je weten voordat je een handmatige hendel espressomachine aanschaft?

Stel uzelf de volgende vragen - Hoeveel tijd heeft u elke ochtend om espresso te maken? Hoewel de Flair handig is omdat hij geen elektriciteit nodig heeft en heel betaalbaar is, kost het een beetje tijd om elk shot te zetten en schoon te maken.

Het kan 3 minuten of meer duren, afhankelijk van hoe kieskeurig u bent - Hoewel dit vergelijkbaar is met het maken van een pour over, is uw rendement in dit geval miniem voor de hoeveelheid tijd die u in elk shot investeert.

In een koffiehuis doet een barista er doorgaans 60 seconden over om een espresso te zetten, te trekken en te serveren. Hoe praktisch wilt u zijn?

De Flair is behoorlijk "hands on". Als u gewend bent koffie te zetten met een automatische druppelaar, wees dan voorzichtig bij de aanschaf. Elk onderdeel van het koffiezetproces vergt uw tijd en aandacht. U kunt hem niet gewoon opzetten en weglopen. Moet u hem meenemen?

De Flair is zeker niet iets wat je meeneemt in een vliegtuig (zoals een Aeropress of een Bialetti Moka Express). In feite zijn er nogal wat onderdelen om rekening mee te houden. Bovendien zou de vorm en grootte van de brouwer het moeilijk maken om hem in te pakken en elders te gebruiken.

Maar voor kampeertrips, lokale uitstapjes, of als je veel extra bagageruimte hebt, zou het kunnen werken (het wordt geleverd in zijn eigen koffer).

Als u van plan bent om alleen thuis espresso te maken en bereid bent om een paar minuten te besteden aan uw ochtendroutine, lees dan verder om te ontdekken waarom de Flair het koffiezetapparaat voor u zou kunnen zijn.

De Flair espressomachine review

Natuurlijk, de La Pavoni Professional en de La Pavoni Europiccola zien er mooi en fancy uit. Beide handmatige espressomachines maken ook geweldige espresso. Maar het zit zo: u bent vastbesloten om de perfecte espressomachine te vinden voor een redelijke prijs. Eentje die sterke, zoete espresso kan maken waar u 's morgens elke keer weer naar verlangt. Dit is wat u nodig hebt: de Flair.

Maal uw koffie, doe het in de portafilter. Plaats de zeef en plaats deze in de Flair. Giet er net genoeg heet water over en begin aan de hendel te trekken.

Mik op 30 tot 45 seconden voor een goed gebalanceerd shot. Geniet van uw espresso!

Vereenvoudigd, gestript ontwerp

De Flair is er trots op dat hij alles is wat hij moet zijn om geweldige espresso te zetten, en niets meer dan dat. Het minimalistische ontwerp laat zien dat er niet veel nodig is om een espresso van goede kwaliteit te zetten. Het enige wat je echt ziet als je naar de espressobrouwer kijkt, is een handvat met een piepkleine zetkamer, waaronder je een kopje kunt zetten.

Alle magie gebeurt in deze kleine kamer, die uitneembaar is om uw espresso gemakkelijk te bereiden.

Afneembare opzetkop

De kop wordt in één stuk verwijderd, maar valt uiteen in 4 afzonderlijke delen. Het onderste deel is de portafilter. Hier doe je de gemalen koffie in en "tamp it", d.w.z. je drukt het aan om een gelijkmatig oppervlak te creëren. Daarna leg je een zeef bovenop de koffie. Vervolgens doet u heet water in de cilinder en plaatst u die bovenop de koffie.

Tenslotte wordt de cilinder met water gevuld met de zuiger, waaraan de lange hendel is bevestigd om het water door de gemalen koffie te persen.

Telkens wanneer u een espresso wilt bereiden, moet u het apparaat uit elkaar halen en weer helemaal in elkaar zetten, wat niet meer dan een minuut duurt.

Optimale druk

De zuiger creëert de perfecte hoeveelheid druk voor het zetten van espresso. Normaal gesproken wilt u ongeveer 9 bar druk (1) om de beste espresso te produceren, en de Flair kan 8-16 bar creëren. Ter vergelijking: de met de hand aangedreven Aeropress kan meestal slechts 1-3 bar bereiken.

De druk is wat in staat is om de koffie goed te extraheren om de sterke, bitterzoete smaak van espresso te repliceren.

Het creëert de crema, de lichtgekleurde, dikke laag bovenop een goed gezette espresso.

Koop de Flair niet als...

U iets minder duurs wilt - Met de Flair krijgt u waar u voor betaalt; het is een prachtig stukje gereedschap. Maar er zijn goedkopere manieren om een geweldige handmatige espresso te maken, zoals de ROK Presso, die er nog cooler uitziet dan hij klinkt.

Deze espressomachine heeft een stevig frame van gepolijst metaal, en rubberen voetjes zodat hij tijdens het gebruik niet verschuift of krassen maakt op je aanrecht. Het wordt geleverd met een echte portafilter, evenals de hand-aangedreven ROK melkopschuimer. Bovendien krijgt u 10 jaar garantie, zodat u nooit zonder een kopje espresso zit.

Je wilt iets meer draagbaar - De Flair mag dan draagbaarder zijn dan de gemiddelde espressomachine, maar je kunt hem niet echt in je zak meenemen. Daarvoor heb je de Wacaco Minipresso nodig, een van de beste draagbare espressomachines.

Net als de Handpresso is dit een alles-in-één handmatige espressomachine in de vorm van een kleine capsule. Zodra het koffiedik en heet water zijn toegevoegd, drukt u op een knop om uw espresso te zetten in de onderste kamer, die u gemakkelijk kunt losschroeven om als kopje te gebruiken. Perfect voor buitenshuis.

U wilt de optie van een koffiecapsule - Als er ochtenden zijn waarop u het gemak van een koffiecapsule gewoon niet kunt weerstaan, overweeg dan de Staresso draagbare espressomachine.

Deze betaalbare hand-aangedreven espressomachine is de winnaar van de Red Dot Award voor het beste nieuwe productontwerp. Hij is vergelijkbaar met de Minipresso, maar in plaats van op een knop te drukken, pompt u met een hendel om druk te genereren. U kunt het ook gebruiken om melk op te schuimen.

Het verdict

De Flair is een unieke kijk op thuis-espresso.

Het haalt alle overbodige elementen weg en creëert een eenvoudige, plezierige espresso ervaring.

Ook al ziet hij er een beetje vreemd uit, als u zich volledig inzet voor het proces, krijgt u gegarandeerd een uitstekende espresso.

Hoewel andere espressomachines met handaandrijving gemakkelijker zijn, is dit de espressomachine voor de echte thuisbrouwers, omdat hij in staat is een espresso met de optimale druk te maken.

Wat vindt u ervan?