logo

Krups Nescafe Dolce Gusto Mini

krups nescafe dolce gusto mini

De espresso van de Krups Dolce Gusto Mini Me is niet slecht, maar de melkcapsules doen het niet voor ons...

Bekijk de dagprijs

Het mag gezegd worden dat Nescafé het meest erkende merk van oploskoffie op de markt is, of het nu gaat om de klassieke vorm, Gold Blend of wat dan ook. Het is dan ook geen verrassing dat Nestlé zijn bekendste merken toepast op zijn koffiesysteem op basis van Dolce Gusto-capsules.

Terwijl Nespresso het capsulesysteem van Nestlé is voor koffiekenners, is Dolce Gusto, zoals het merk Nescafé suggereert, gericht op consumenten die de stap willen zetten naar echte koffie van instant of gefilterde dranken. Die positionering wordt nog versterkt door het feit dat u Dolce Gusto-capsules in de supermarkt kunt kopen, terwijl Nespresso-capsules alleen online of in de Nespresso-boetieks verkrijgbaar zijn.

Stijlvol en funky

Zoals je op de foto's kunt zien, is de Dolce Gusto Mini Me een behoorlijk funky uitziende machine. In feite heeft het hele Dolce Gusto assortiment machines dezelfde organische, afgeronde stijl, wat ongetwijfeld een beetje cool zal zijn voor uw keuken.

dolce gusto mini me zijkant

De Mini Me mag er dan wel esthetisch cool uitzien, maar als je van dichtbij komt zul je zien dat het eigenlijk een nogal onaanzienlijke en plasticachtige aangelegenheid is. Natuurlijk zijn de meeste budget koffiemachines overwegend van plastic, maar de net zo geprijsde Nespresso Inissia ziet en voelt aan als een veel hoger kwaliteitsartikel. In zijn voordeel is de Mini Me vrij compact en zou zelfs in de kleinste keukens moeten passen. Er is ook een fatsoenlijk kleurenpalet dat past bij uw bestaande inrichting - u kunt kiezen uit zwart, indigo, grijs of rood.

Bekijk de dagprijs

Aan de slag

De Mini Me wordt volledig gemonteerd in de doos geleverd - het enige wat u hoeft te doen is de 0,8L watertank aan de achterzijde te verwijderen en te vullen met vers water. De plastic bekerhouder, die ook dienst doet als lekbak, kan op drie verschillende hoogtes worden geplaatst, afhankelijk van of je een kort drankje maakt, zoals een espresso, of een langer drankje, zoals een latte.

dolce gusto tray

De bediening is tot een minimum beperkt, maar dat betekent niet dat de Mini Me niet veelzijdig is. De aan/uit-knop bevindt zich boven op de ronde kop van de machine - door erop te drukken wordt de opwarming in gang gezet, waardoor de knop rood gaat knipperen totdat hij klaar is om uit te pakken, op dat moment gloeit de knop groen. Er is een schuifkiezer die langs de voorste fascia van de kop loopt, waardoor u de exacte hoeveelheid water voor uw drankje kunt dicteren. Een van de duidelijkste aspecten van het hele Dolce Gusto systeem is dat op elke capsule de juiste volume-instelling is afgedrukt, zodat u zich nooit hoeft te vergissen.

dolce gusto mini me bediening

Ten slotte is er aan de achterkant van het hoofd een hendel die zowel rechts als links kan worden geactiveerd - door het naar rechts te duwen wordt de stroom van warm water in gang gezet, terwijl het naar links duwen de kou zal doen ontketenen. Wanneer de geselecteerde hoeveelheid water is afgegeven, stopt het stromen automatisch en keert de hendel terug naar de centrale positie.

Koffiekwaliteit

Het is belangrijk om de klem die in de voorkant van de kop is geïntegreerd op te tillen en vervolgens de capsulebak te ontgrendelen. Vervolgens trekt u het bakje volledig vrij van de machine en plaatst u de capsule naar keuze in de machine. Wanneer u het bezette capsulebakje weer in de machine heeft geschoven, duwt u de klem weer naar beneden, waarna u met een geruststellende knal wordt begroet als de capsule doorboord is, klaar om te worden afgezogen.

Vervolgens selecteert u het juiste volume en drukt u de hendel naar rechts. De Mini Me is vrij luid tijdens de extractie, maar niet zo luid als de Nespresso Inisia. Er is ook een zekere mate van trilling, maar niet genoeg om de beker rond te laten dansen op de lekbak zoals de Dualit Xpress 3-in-1.

Bekijk de dagprijs

Met behulp van de standaard espressocapsule leverde de Mini Me verrassend goede resultaten op. De koffie raakt het kopje bij ongeveer 61C, wat bijna net zo perfect is als bij een budgettenteller. De espresso werd ook geleverd met een romige, goudbruine crème, die doet denken aan de zachte smaak die je in het kopje hebt.

dolce gusto mini me espresso

Eerlijk gezegd verwachtten we niet de beste resultaten van de Mini Me als het op smaak aankomt, maar we zijn groot genoeg om toe te geven dat onze vooroordelen ongegrond waren. De Mini Me produceerde espresso die glad en rijk is, met precies de juiste hint van bitterheid. Toegegeven, de Mini Me kan niet concurreren met de Inissia als het gaat om de smaak, maar dat heeft waarschijnlijk net zo goed te maken met het verschil in capsules als het verschil in machines. Uiteindelijk is uw keuze van de espressosmaak veel beperkter met Dolce Gusto dan met Nespresso.

Melkdranken

Het Dolce Gusto koffiesysteem verschilt van elk ander type machine dat we hebben bekeken, omdat het weliswaar een duizelingwekkende reeks dranken kan creëren, maar geen melk gebruikt. Je ziet dat Dolce Gusto draait om het gemak, en is gericht op consumenten die zich geen zorgen willen maken over het vullen van melkkannen, het uitwassen ervan achteraf, en ervoor zorgen dat ongebruikte melk terug in de koelkast gaat.

Dus in plaats van melk te gebruiken om een drankje naar keuze te maken, sla je gewoon een melkkannetje in en laat je de Mini Me het voor je rehydrateren. Het lijdt geen twijfel dat deze methode de dingen veel gemakkelijker en sneller maakt, maar het lijdt ook geen twijfel dat de resulterende dranken niet zo goed smaken. Als u een cappuccino wilt maken, moet u eerst de cappuccino-melkkapsule erin slaan, het juiste volume instellen en het water laten stromen. Vervolgens moet u de cappuccino-koffiecapsule erin laten vallen en hetzelfde doen.

Het drankje dat we kregen was lang niet zo erg als we vreesden, maar het was ook niet geweldig. Het was zo goed als smakelijk, maar het was te romig en liet een duidelijke nasmaak in de mond achter. Wat we interessant vonden was dat, terwijl de gewone koffiedrinkers echt een hekel hadden aan de poedermelkdranken die door de Mini Me werden opgediend, degenen die zelden koffie dronken, of over het algemeen de voorkeur gaven aan thee, nogal van de cappuccino's en lattes hielden die het produceerde.

dolce gusto mini me melkdranken

Bekijk de dagprijs

Over het algemeen vonden we de Mini Me echter voldoende voor de productie van espresso of lungo, maar we zouden ons niet echt willen onderwerpen aan iets wat te maken heeft met de melkcapsules, als dat al mogelijk was.

Conclusie

De Dolce Gusto Mini Me ziet eruit als een zeer veelzijdige machine op papier en kan een verrassend fatsoenlijk kopje espresso produceren. Helaas betekent het gebruik van poedermelkcapsules dat fans van cappuccino's en lattes teleurgesteld kunnen zijn in wat de Mini Me te bieden heeft.

Bekijk de dagprijs