logo

Beste glazen voor latte macchiato kopen en aanbiedingen

Koffie. Het meest lekkere drankje om jouw dag mee te beginnen. Om de lekkere zondagsbrunch samen met vriendinnen af te sluiten. Of gewoon lekker op de bank een bakje koffie met de leukste nieuwe serie op Netflix. Wat is nu nog lekkerder dan koffie? Latte macchiato. Net een beetje extra, met heerlijk opgeschuimd melk bij een warm kopje koffie. Koffie op deze manier drinken, zorgt toch net voor een extra smaakbeleving. Een beetje zoet, een beetje romig en vooral heerlijke koffie geur en smaak. Net een goede afsluiting na een zware maaltijd. Of een lekkere high tea.

latte macchiato glas

Latte macchiato glazen kopen overzicht?

Dan komt nu de stap dat je een latte macchiato glas wilt uitzoeken. Welke latte macchiato glazen zijn er dan? En welke glazen bevelen we aan? Er zijn een aantal merken waar wij van overtuigd zijn. We helpen je op weg en hieronder hebben we een aantal merken latte macchiato glazen beschreven. We hebben onze top 3 latte macchiato glazen uiteengezet. Naar onze mening per soort het beste glas uitgekozen. Rekening houdend met jouw eventuele wensen voor de ultieme ervaring.

1. Jura Latte Macchiato glas

Jurra Latte Macchiato glas

Bekijk de prijs

Kies voor dit glas als je graag latte macchiato wilt drinken zonder oortjes. Als je een ervaring wilt waarbij je jouw handen volledig om een latte macchiato glas wilt houden, is de Jurra latte macchiato glas de beste keuze. Het merk Jurra spreekt ook alleen koffie. Jurra is een fabrikant dat onder andere ook koffiezetapparaten en melkopschuimers produceert. Dit merk is zich dus echt bewust van wat een klant bezig houdt met de ultieme koffiebeleving. Bij het aanschaffen van dit glas weet je ook zeker dat er goed nagedacht is over het design. Zelfgemaakte latte macchiato’s drink je dus voortaan uit een Jurra glas.

Lengte

De Jurra latte macchiato glas heeft de perfecte lengte(13,5 cm) om de verschillende lagen van de latte macchiato goed te zien. Hier is zeker over nagedacht. Het glas kan ongeveer 270 milliliter aan inhoud kwijt. En het glas heeft ook een dikke wand. Dat is wel fijn voor het vastpakken van het glas.

Vaatwasserbestendig

Er is echt nagedacht over dit glas. Naast dat het lang genoeg is, je het goed kan vastpakken, is het glas ook vaatwasmachine bestendig. Na het nuttigen van jouw latte macchiato kan je dit glas dus zo in de vaatwasser kwijt.

Prijs

Wat is dan de prijs voor dit product met alle voordelen? Je betaalt 29,90 voor het Jurra Latte Macchiato glas, zonder oortjes, met de dikke wand en vaatwasbestendigheid.

2. Villeroy & Boch New Wave Latte Macchiato Glas

Villeroy & Boch New Wave

Bekijk de prijs

Ga je toch liever voor een latte macchiato glas met oortjes? Dan is het glas van Villeroy & Boch genaamd New Wave een goede keuze. Wij vinden de New Wave Latte Macchiato glas van Villeroy & Boch het beste als je gaat voor een latte macchiato glas met één oortje.

Design

Design is toch hetgeen waar Villeroy & Boch bekend om staat en dit komt ook terug dit latte macchiato glas. Het glas is van hoogwaardig doorzichtig kristalglas gemaakt, met een van edelstaal gemaakt oortje dat over de gehele glas in een vloeiende vorm is gegoten. Dit design geeft het glas een strakke en luxueuze uiterlijk. Door het grote inhoud van het glas is het een heel fijn drinkglas voor latte macchiato. Hier is over nagedacht voor de echte koffieliefhebbers.

Dikte van de wand

Het enige nadeel van dit glas is de dikte van de wand. Vasthouden van dit glas is niet aan te raden. Vingers kunnen aanbranden. Maar daar is het oortje voor gemaakt. Bij de design van dit glas is het merk ervan uitgegaan dat het oortje altijd wordt gebruikt.

3. Leopold Vienna Latte Macchiato Glas

Leopold Vienna Latte Macchiato Glas

Bekijk de prijs

We hebben het gehad over een dikke wand, over een enkelzijdig wand, nu komt het neusje van de zalm. De dubbelzijdige wand van het Leopold Vienna latte macchiato Glas. Het perfecte glas voor het drinken van een latte macchiato op een koude sneeuwachtige dag. Jouw handen verwarmen bij het vasthouden van het glas, terwijl je de latte macchiato op zijn warmst kan nuttigen. Door het dubbelzijdig wand van dit glas kan je er ook langer van drinken. De latte macchiato in dit glas blijft langer warm door de dubbele wand. Wij geven dit glas vanwege deze voordelen een groot plus. Maar dit latte macchiato glas heeft nog meer voordelen.

Dimensies van het glas

De hoogte en inhoud van dit glas zijn exact de dimensies van een perfect glas voor een latte macchiato. Met een lengte van 13,3 cm, komen de verschillende lagen en kleuren van de latte macchiato tot zijn recht. Hierdoor worden alle zintuigen geprikkeld. Tast, door de warmte, zicht door het kunnen zien van de mooie lagen en smaak door het op temperatuur blijven van de latte macchiato. Wat kan je nog meer verlangen van een latte macchiato glas?

Vaatwasserbestendig

Er is namelijk nog een voordeel. Dit latte macchiato glas van Leopold Vienna is nog eens geschikt voor de vaatwasser. Dit is dus plezier en gemak in één glas. Dat dit glas vaatwasserbestendig is, is ook nog voordelig voor het schoonmaken van de dubbele wand. Let hier ook op dat de buitenwand van de dubbele wand lastiger schoon te maken is.

Echt een topper. Onze voorkeur.

Wij vinden het Leopold Vienna Latte Macchiato glas het beste glas die je kan aanschaffen als je een latte macchiato glas zoekt met een dubbele wand. Dit bevelen wij aan. Wij zijn tevreden over het design en het gebruiksgemak.

Onze top 3 naast elkaar

Wij hebben hierboven natuurlijk onze top 3 latte macchiato koffie glazen uiteengezet. Ieder van deze glazen heeft voor- en nadelen. En ieder van deze glazen heeft ook andere eigenschappen. Hieronder hebben we het nog eenmaal voor je uiteengezet, zodat de keuze iets makkelijker gemaakt kan worden.

Wij zijn dol op Latte macchiato.

Bij Coffee Labs zijn wij overtuigd van een lekker glas latte macchiato. Wij zijn namelijk dol op koffie. En alle varianten op koffie. Latte macchiato is één van onze favoriete drankjes. En de beste beleving van het drinken van een latte macchiato brengen wij graag bij jou onder de aandacht.

Hoe drink je latte macchiato op de juiste manier?

Een echt kopje latte macchiato wordt wel op een speciale manier gemaakt en gedronken. Voor de ultieme beleving zijn er een aantal dingen essentieel. Een juist koffiezetapparaat. Een goede koffiemolen. Lekkere koffiebonen, zoals de Arabica bonen. En melk dat je kan opschuimen. Een melkopschuimer werkt het beste om de juiste latte macchiato neer te zetten. En dan komen we nog op het laatste. Een glas. Een latte macchiato wordt namelijk vaak uit een speciaal glas gedronken. Niet uit een kopje. Als je deze vier elementen klaar hebt gezet, dan heb je de perfecte latte beleving. Maar waar vind je dan de beste glazen? Wij helpen je graag op weg.

De eisen voor een latte macchiato glas.

Als je dan een glas aanschaft om latte macchiato op de juiste manier te drinken, wil je natuurlijk het glas dat aan al de eisen voldoet. Je gaat immers voor de ultieme ervaring. De beste koffie, de beste melk en daar hoort natuurlijk ook het beste latte macchiato glas bij. Een glas waarbij je de optimale smaakbeleving neer kan zetten. En de ultieme beleving bij het nuttigen van een latte macchiato in een perfect, is aan meerdere eisen onderhevig. Aan welke eisen dient een speciaal latte macchiato glas dan aan te voldoen?

Een lang glas

Een latte macchiato wordt gemaakt met melk en koffie. Deze overheerlijke warme drank heeft een vrij groot volume. Het glas dient dan ook lang te zijn. Door de lengte van het glas, kan de koffie en melk een prachtige latte macchiato vormen, waarbij jouw smaakpapillen geprikkeld worden door de juiste hoeveelheid en combinatie volle smaak van koffie en de romige smaak van melk. Een perfecte latte macchiato. Een lang glas laat ook de perfecte lagen zien. Mooi lichtbruin afgewisseld door romig, wit melkschuim.

Een fijne lepel

Voor de perfecte afdronk van een latte macchiato is een fijne lepel perfect. Je zal niet zo snel denken aan de eisen voor lepel,maar toch is een geschikte lepel vrijwel essentieel bij het drinken van een latte macchiato. Wat maakt een lepel geschikt? De lepel dient lang te zijn en niet al te groot, zodat je de heerlijke melkschuim uit het glas kan halen en af kan likken. Persoonlijk vinden wij het fijn na het drinken van een latte macchiato, om met de lepel het glas helemaal schoon uit te lepelen en de lepel af te kunnen likken.

De vorm van het glas

Lange latte macchiato glazen komen in allerlei vormen en maten. Als je de juiste geschikte lengte maat hebt gevonden, kan je kiezen voor een glas zonder oortjes. Nog lekkerder wordt de ervaring dan. Jouw handen warmen namelijk op door de warmte van de latte macchiato in het glas. Dit is vooral prettig in de herfst of in de winter, na het maken van een lange wandeling. Verder biedt het vasthouden van een latte macchiato glas ook troost. Het voelt fijn en comfortabel om een warm glas vast te kunnen houden zonder dat je jouw vingers verbrand.

Dubbelzijdige wand in glas.

Op een koude dag wil je natuurlijk jouw handen wel verwarmen aan een latte macchiato glas, maar niet verbranden. Een latte dat net gezet is natuurlijk ontzettend warm. Zo wordt de latte macchiato het beste genuttigd. Deze speciale drank die je daarom ook het beste warm te drinken. Voor de beste ervaring, kies dan voor een glas met een dubbele wand. Zo geniet je het beste van de latte macchiato en kan je deze zonder consequenties fijn vast pakken. Een dubbele wand is wel lastig schoon te maken, vooral als de latte macchiato in de tussenruimte van de dubbele wand komt te zitten. Je kan daarom ook kiezen voor een extra dikke wand of een glas met oortjes.

Er is meer dan onze top 3 latte macchiato glazen

Wij hebben hier natuurlijk onze top drie uiteengezet, maar ga vooral zelf ook op onderzoek uit. Hou hier vooral rekening met jouw eigen wensen. Wil je een glas dat je met jouw volledige vingers kan omringen? Of vind je het vasthouden van een oortje juist fijner? Breng dit voor jezelf in beeld, voor het aanschaffen van het juiste latte macchiato glas.

Jouw eigen keuze

Ondanks dat wij ons best hebben gedaan om een zo volledig mogelijk beeld te geven van de latte macchiato glazen die beschikbaar zijn. En de verschillende vormen die je zou kunnen aanschaffen. En de voor en nadelen van iedere glassoort te benoemen. Kan het alsnog zijn dat jij het belangrijker vind om koffie te drinken, zoals je het eigenlijk altijd al gewend bent. Een latte macchiato glas is natuurlijk niet verplicht. Natuurlijk kan je dan ook een mok gebruiken, of een glazen thee mok. Of doe eens lekker gek en probeer een espresso mok of glas! Kies vooral voor wat jij het prettigste vindt. Maar houd vooral rekening met de inhoud van een glas of mok, zodat de latte macchiato in jouw glas blijft passen.

Nog vragen over andere apparaten voor latte macchiato?

Mocht je nog vragen hebben over de beste koffiemachine voor het maken van een latte macchiato, bekijk de andere pagina’s van onze community. Wij streven ernaar om jou informatie te geven over alle onderwerpen gerelateerd aan koffie. En daarbij onze persoonlijke reviews te geven, zodat je makkelijker een keuze kan maken.