logo

Melitta Barista TS Smart koffiemachine

Voor het maken van de juiste keuze is het fijn als je weet wat het product zo bijzonder maakt. Vandaar dat je hieronder kan lezen wat de specificaties zijn, de functies, de programma’s die je kan uitkiezen en natuurlijk het allerbelangrijkste; de reviews! Wat zijn de voor- en nadelen van dit product als je het koopt bijvoorbeeld?

Melitta is een echte koffiekenner. De grondlegster van het bedrijf, Melitta Bentz, is de uitvinder van filterkoffie en het bedrijf heeft zich inmiddels al vier generaties toegelegd op het bereiden van de lekkerste koffie. De product-range begint al bij echt eenvoudige en goedkope filterapparaten, maar hier gaan we juist in op het allerbeste dat Melitta te bieden heeft: de Melitta Barista TS Smart koffiemachine.

De Melitta Barista TS Smart koffiemachine is een echte alleskunner, en hoe! Deze machine kan maar liefst 21 verschillende soorten koffiedranken bereiden. Met twee afzonderlijke reservoirs voor koffiebonen en een standaard bijgeleverd melkreservoir is de machine ontzettend flexibel. En ontzettend stil, lees hieronder verder over deze prachtige machine!

Melitta Barista TS Smart

Bekijk de dagprijs

Omschrijving

De Melitta Barista T Smart is een koffiemachine met een dubbel bonenreservoir waardoor je 2 verschillende koffiesmaken kan klaarmaken. Zo kan je in het ene bonenreservoir een wat sterkere koffie klaarmaken terwijl je in de tweede bonenreservoir iets kan klaarmaken met melk erin, zoals een latte machiatto. Het leuke aan dit apparaat is dat je het lekker lui kan bedienen vanuit een afstand vanuit je tablet of smartphone. Zo kan je niet alleen verschillende koffiespecialiteiten, maar ook verschillende melkspecialiteiten klaarmaken met een druk op de knop.

Uiterlijk

De Melitta Barista T Smart heeft een zwarte uitvoering met een glanzende en matte afwerking. Het materiaal eromheen is geheel gemaakt van kunststof. Het heeft een hoogte van 37.2 cm, een breedte van 25,9 cm en een diepte van 46,7 cm. Het weegt ongeveer 12.7 kilogram.

Technische uitvoering

Thermoblock is het verwarmingssysteem die ervoor zorgt dat de koffie snel op temperatuur komt. Het komt vrij snel op temperatuur en blijft ook op temperatuur doordat het van zwaar materiaal is, wat de hitte goed kan vasthouden. Een voordeel aan de thermoblock is dat er geen water achterblijft in het waterreservoir, wat de kans op kalkaanslag minimaal houdt. Het heeft een pompdruk van 15 bar en een vermogen van 1450 watt.

Eigenschappen

Het is een volautomatische espresso machine die ook nog eens een dubbel bonenreservoir in zijn bezitting heet. Het heeft een heetwaterfunctie om snel en eenvoudig thee te kunnen zetten en een standby functie die je op de energiebesparende modus kan zetten. Het heeft een waterreservoir van 1.7 l, een melkreservoir van 300 ml en een bonenreservoir van 270 gram.

Koffie en melkbereiding

Met dit espressoapparaat is het mogelijk om twee kopjes koffie klaar te zetten waarbij je de sterkte en het volume kan instellen. Met een druk op de knop is het ook mogelijk om verschillende voorgeprogrammeerde koffie instellingen uit te kiezen om weer te genieten van je lungo, cappuccino, espresso en latte macchiato. Door middel van de melkslang is het mogelijk om schuim op je koffie te kunnen creëren. Zowel de koffie volume als de koffie temperatuur is ook eenvoudig aan te passen.

Onderdelen

Er zit standaard een aantal onderdelen erbij die je meekrijgt om je koffie goed te kunnen maken. Je krijgt reinigingstabletten mee, een waterfilter, een teststrip om de waterhardheid te kunnen meten, een melkreservoir en een maatschepje voor de koffie.

Bekijk de dagprijs

Onderhoud

Het is natuurlijk belangrijk dat je koffiezetapparaat goed schoon kan blijven om te garanderen dat je de meest lekkere koffie kan blijven maken. Zo zit er een ingebouwd reinigingssysteem in en ontkalkingssysteem. Het melkreservoir kan je ook vrij makkelijk verwijderen waardoor je het met de hand kan wassen of het in de vaatwasser kan plaatsen.

Instellingen

Het leukste aan de Melitta Barista T Smart is dat het koffiezetapparaat te bedienen is vanuit een afstand. Zo kan je op een afstand op een eenvoudige manier verschillende koffiespecialiteiten klaarmaken. Ook is het mogelijk om je eigen profiel hierbij op te slaan en die van je eigen familie! Zo kan je op ieder moment van de dag je favoriete koffie klaarmaken.

Prijs-/kwaliteitverhouding

De prijs van de Melitta Barista TS Smart koffiemachine varieert tussen de 700 en 950 Euro. Het bevindt zich daarmee niet in het laagste prijssegment, maar Melitta biedt met deze machine zeker waar voor je geld. De verse bonen worden volautomatisch op de stilst mogelijke manier gemalen en verwerkt tot de gewenste koffie. Sta op met je favoriete koffie, perfect gezet zonder dat het malen van de bonen je wekker was. Je kan zelfs nadat de wekker op je mobiele telefoon is gegaan via de Melitta® Connect app via Bluetooth de machine instellen en gebruiken!

Geruisloos bonen malen? Deze machine kan het!

De Melitta Barista TS Smart koffiemachine is voorzien van speciale moderne maal-technologie waarmee je zo stil kan malen dat de machine het Quiet Mark-keurmerk heeft ontvangen. Dit onafhankelijke keurmerk ontvangen alleen de stilste apparaten binnen verschillende klassen. Alleen Melitta heeft dit keurmerk behaalt voor verschillende machines waarvan dus de Barista TS Smart!

Moderne bediening

Het is niet alleen de maler die van de modernste technologie gebruik maakt, ook de bediening doet dat. Is het niet via de Melitta Connect app op je telefoon, dan is het wel met de touchbediening op het naadloos vormgegeven bedieningspaneel. Met duidelijke, eenvoudige symbolen en de mogelijkheid hoeveelheden in te stellen met de Touch&Slide-functie stel je het apparaat comfortabel geheel naar eigen wens in. Uiteraard zijn de instellingen ook te programmeren waarbij op het kleuren TFT-scherm precies te zien is wat je doet.

Bekijk de dagprijs

Kies of stel je favoriete koffie of koffiedrank

Met de vier standaard icoontjes kies je voor de vier klassiekers: espresso, café crème, cappuccino en latte macchiato. Maar deze machine kan daarnaast nog 17 soort dranken bereiden zoals flat white, ristretto, americano of espresso doppio. De Melitta Barista TS Smart is zelfs in staat twee verschillende dranken tegelijk te maken! Daarbij kan dus ook nog gebruik gemaakt worden van verschillende soorten bonen. Ook de volgorde van de ingrediënten is aan te passen. Voor ieder wat wils dus en ook nog eens van hoge kwaliteit.

Koffie met melk dranken

Koffie is op zoveel manieren te drinken en de combinatie met melk is al een eeuwenoude receptuur. Op deze receptuur worden echter ook andere recepturen gebouwd. Zo heb je een heerlijke latte macchiato, met extra veel schuim en waarbij je de laagjes koffie en de laagjes melkschuim over elkaar heen ziet.

Voordeel qua melk koffie drank recepturen

Aangezien de Melitta Barista TS smart een volautomaat is, kan dit koffiezetapparaat meer dan alleen maar koffie met melk zetten. Deze koffiemachine maakt gebruik van koffie recepturen. Deze kan je makkelijk zelf samenstellen in de app en opslaan onder favorieten voor later gebruik, of je kies een van tevoren samengestelde receptuur. Met een klik op de knop op het bedieningspaneel of via de app kan je een fantastische koffie met melk drank neerzetten. En er komt geen stoompijpje aan te pas. Het enige waar je wellicht aan kan denken is het melk reservoir bijvullen.

Let wel op de temperatuur van de melk

Je zou kunnen denken dat al wat lauwwarme melk, of melk op kamertemperatuur het beste is om te gebruiken bij het maken van deze koffiedranken. Maar niets is minder waar. De melk kan het beste direct vanuit de koelkast worden toegevoegd. Het voordeel is dat de melkbeker van Melitta Barista volledig uitneembaar is, deze kan je dan zo makkelijk in de koelkast zetten en daarna in een keer aansluiten.

Koud melk zorgt voor het beste melkschuim.

Bonen malen

In de twee reservoirs kunnen zoals gezegd verschillende soorten bonen gevuld worden, bijvoorbeeld light en juist dark roast. Maar natuurlijk kun je ook in beide reservoirs dezelfde bonen doen als je een grootgebruiker bent of je echt een favoriete bonensoort hebt gevonden. Het is natuurlijk wel aan te raden goede bonen te gebruiken. De beste bonen koop je bij een koffiespeciaalzaak of laat je vers gebrand bezorgen.

Gebruik anders maar 1 reservoir

Wil je voor de beste koffie ervaring gaan met deze volautomaat? Denk dan aan beide reservoirs. Als je niet al te vaak koffie drinkt, of maar alleen bent, is het verstandig om 1 reservoir tegelijkertijd te gebruiken. Koffiebonen hebben een vluchtig aroma, dit ontsnapt na een tijd blootgesteld te zijn aan de lucht. Als je bonen te lang in het reservoir laat zitten, zonder te consumeren, zullen deze verlies krijgen van aroma. Dit merk je ook in jouw koffie kopje. De smaak is dan minder intens.

De stille molen

De machine zorgt er zelf voor dat elk kopje met verse koffie wordt gezet, want in de stille molen wordt automatisch volledig geleegd waardoor geen restjes aanwezig blijven. Ook geeft de machine het aan als het bonenreservoir bijgevuld moet worden. Waar het vorige type van deze machine, de Barista T Smart de bonen handmatig geselecteerd moesten worden kan de Barista TS Smart dit automatisch bepalen.

Het kan allemaal automatisch

De automatische keuze kan ook nog naar wens worden bijgesteld zodat het gebruiksgemak nog groter wordt. De twee bonenreservoirs hebben beide een inhoud van 135 gram. Bij het vervangen van de bonen wordt de maalmolen automatisch geleegd.

Design

Het Duitse Melitta presenteert met de Barista TS Smart een machine die in geen enkel huishouden zal misstaan. De stevige kunststof behuizing in zilver en zwart of helemaal zwart, gecombineerd met het naadloze, strakke bedieningspaneel met TFT-scherm ziet er luxe en prachtig uit. Het apparaat is ondanks de vele functies eenvoudig vormgegeven waarmee het gebruik gemakkelijk is gemaakt. De koffie-uitloop kan gemakkelijk in hoogte worden versteld en het water wordt gefilterd. Daarover hieronder meer!

Bekijk de dagprijs

Schoon water voor goede koffie

Het waterreservoir heeft een inhoud van 1,8 liter waarbij het water door een filter wordt ontdaan van kalk. Bij gebruik van een Melitta Pro Aqua waterfilter hoeft er maar één keer per jaar ontkalkt te worden! Het waterreservoir moet via de bovenkant gevuld worden waardoor er wel de nodige ruimte boven de machine nodig is. Je kan helaas deze koffiemachine niet makkelijk opbergen. Maar opbergen is ook niet noodzakelijk voor een koffiemachine. Lekker koffie drinken, daar koop je een machine toch voor?

Vullen van het waterreservoir moet periodiek

En het vullen moet door het relatief kleine reservoir afhankelijk van het gebruik wel met enige regelmaat. Maar het gefilterde verse water zorgt wel voor de lekkerste koffie en daar gaat het toch om!

Melitta Barista TS Smart app

Reiniging

De Melitta Barista TS Smart zorgt zelf voor de reiniging van de delen van de machine die in contact komen met melk. Warm water en stoom houden deze schoon en hygiënisch. Hiervoor hoeft alleen het slangetje maar in de gootsteen gehangen te worden. De zetgroep kan gemakkelijk volledig uit de machine worden gehaald.

Wekelijks even spoelen

Het wordt aangeraden deze wekelijks grondig af te spoelen met lauwwarm water en vervolgens goed te laten drogen. Dit voorkomt schimmelvorming en houd het apparaat schoon en fris.

De lekbak legen

De machine spoelt automatisch regelmatig door met schoon water. Dat zorgt er wel voor dat de lekbak regelmatig geleegd moet worden. Dat is een kwestie van het bakje leeggieten, dus niet zo bezwaarlijk. Natuurlijk moet de lekbak wel met enige regelmatig schoon worden gemaakt.

Melding wanneer het tijd is voor extra onderhoud

De Melitta Barista TS Smart geeft het aan als het tijd is voor wat extra onderhoud. Zo dient regelmatig ontkalkt te worden. Dat klinkt misschien lastig, maar door een ontkalkingsmiddel in het waterreservoir te plaatsen waarna de machine zelf een programma uitvoert is het een fluitje van een cent en hou je de machine in een goede conditie.

Ontkalken

Gelukkig is deze koffiemachine er eentje die zichzelf regelmatig onderhoud door de regelmatige spoeling. Elke keer na het zetten van een kopje koffie, of een latte macchiato, spoelt deze koffiemachine zich door. Maar dit betekent niet dat deze koffiemachine geheel onderhoudsarm is. Integendeel.

Ontkalken van de Melitta Barista TS Smart koffiemachine is zeker nodig. Dit dien je een keer in de drie maanden te doen. Gelukkig kan je dit met een programma doen. En je hoeft zeker geen notificatie in jouw agenda te zetten. Deze machine geeft zelf aan wanneer het tijd is om te ontkalken. Met een druk op de knop is het zo gepiept. Je kan dan wel eventjes geen koffie zetten en je moet er wel voor zorgen dat je ontkalkingstabletten in huis hebt.

De verschillende dranken

Met deze koffiemachine is het mogelijk om 21 verschillende koffiedranken te maken. Ken jij zoveel koffiecombinaties uit jouw hoofd? Voor een echte koffieliefhebber is dit de perfecte machine. Vergeleken met een siemens of een Bosch, kan je haast niet. De extra functies die je met deze koffiemachine hebt, kan je bij geen ander vinden.

De bijgeleverde melkbeker maakt een scala aan koffiedranken mogelijk. Deze beker haal je eenvoudig van de machine los zodat je deze in de koelkast kan bewaren. Koude melk is altijd aan te raden, dus doe dit na elke gebruik. De Melitta Barista TS Smart is van alle markten thuis en kan op Italiaanse wijze een lekker krachtige espresso zetten, maar ook een geweldige latte macchiato waarbij de juiste volgorde wordt aangehouden en de espresso dus na de melk wordt toegevoegd voor die mooie gelaagde drank. Het bijzondere aan de Barista TS Smart is dat je zelfs je eigen drank kan samenstellen door te kiezen voor de sterkte, ingrediënten en de volgorde van toevoegen.

En staat koffie voor een keer niet op jouw lijstje? Na vier kopjes in een uur snak je wel naar een kopje thee? Nou dat kan zeker. Zelfs warme chocolademelk is mogelijk met deze koffiemachine. Zo is het eigenlijk een volautomaat te noemen. Het woord koffiemachine doet deze machine te kort en geen eer aan.

Hieronder is nog een beknopte weergave van alle functies die dit koffiezetapparaat bezit.

Functies

 • Watertemperatuur instellen
 • Maalgraad instellen
 • Signaal water bijvullen
 • Koffiehoeveelheid instellen
 • Koffiesterkte instellen
 • Koffie volume instellen
 • Kopjeswarmer
 • Voorziening melk opschuimen
 • Waterhoeveelheid instellen
 • 2 melkspecialiteiten tegelijkertijd
 • Voorgeprogrammeerde koffievarianten
 • Heetwaterfunctie
 • Standby functie

Bekijk de dagprijs

Onderdelen

 • Voorgemalen koffie heeft een apart vakje
 • Een melkslang
 • Koffiedikbak
 • Melkreservoir

Soorten koffie standen

 • Heet water
 • Choco
 • Melkschuim zonder koffie
 • Cafe latte
 • Latte Macchiato
 • Cappuccino
 • Ristretto
 • Gewone koffie
 • Lungo
 • Espresso

Onderhoud

 • Ontkalken
 • Ontvetten
 • Automatisch machine spoelen na gebruik
 • Instellen waterhardheid
 • Zetgroep verwijderen
 • Waterfilter
 • Melkleidingen spoelen automatisch
 • Automatische waterfilter indicator
 • Reinigingsprogramma

Extra opties

 • Touchscreen
 • App
 • Instelbare gebruikersprofielen
 • Display

Review

Nu het duidelijk is hoe geweldig deze koffiemachine is, is het nu tijd om te zien wat de klantwaardering is van de consumenten. Hieronder kan je lezen wat de voordelen en nadelen zijn van het product, en wat de consumenten zelf nou van dit product vinden.

Wat zijn de voordelen van de Melitta Barista TS Smart koffiemachine?

Wat zijn de voordelen bij het gebruiken van de Melitta Barista T Smart? Het is een heel modern koffiezetapparaat. Als je kijkt naar andere koffiezetapparaten is de Melitta Barista T Smart daadwerkelijk erg ‘smart’. Het heeft een makkelijke display waarbij je door middel van een touchscreen heel duidelijk kan aangeven hoe je je koffie wilt gaan maken. Ook leegt de koffiemolen machine zichzelf als je de bonen verwisseld.

Er zit een app bij

Wat vrij innovatief is, is dat je via een app op afstand vanuit je luie bank je koffie kan inzetten. Wil je je vrienden of familie onder de indruk laten zijn van dit product? Probeer dan de connect app uit waarbij iedereen hun eigen profiel kan opzetten en vanuit de bank hun favoriete koffie kunnen instellen.

Je kan veel koffiespecialiteiten maken

Voor de echte fijnproevers onder ons is het fijn om te weten dat je kan kiezen uit maar liefst 21 verschillende koffiespecialiteiten! Als je het fijn vindt om lekker veel koffie uit te kunnen proberen, dan is dit apparaat zeker iets voor jou.

Melk opschuimen gebeurt automatisch

Voor de meeste koffiezetapparaten heb je een speciaal stoompijpje nodig om je koffie klaar te zetten. Met dit product is dat helemaal niet nodig! Het verloopt namelijk geheel automatisch.

De koffiemolen is stil

Wat dit product zo bijzonder maakt is dat de Melitta Barista T Smart zo stil is. Je hoort het bijna niet ten opzichte van andere koffiezetapparaten.

Bekijk de dagprijs

Je hebt twee koffiebonenreservoirs

Door de twee koffiebonen reservoirs is het mogelijk om aan de ene kant een sterkere koffie klaar te kunnen maken en voor de andere kant koffie met speciale melk varianten. Dat is niet alleen maar leuk om uit te proberen, maar ook erg efficiënt.

Wat zijn de nadelen van de Melitta Barista T Smart?

Lekbak is vaak vol

Wat mensen minder leuk vinden aan dit product is dat de lekbak vaak vervangen moet worden. Ook is de koffie residubak ook snel vol.

Er is veel onderhoud nodig

Wat consumenten vervelend vinden is dat je vrij veel water nodig hebt om door te spoelen. Ook vinden mensen het vervelend dat er regelmatig onderhoud nodig is om het apparaat goed te kunnen blijven gebruiken.

Het is vrij prijzig

Omdat het zoveel functies heeft en zo gemoderniseerd is, is de prijs wel vrij hoog. De Melitta Barista T Smart kost ongeveer 1100 euro.

Conclusie

Al met al is het een product die als middenklasse zeer veel te bieden heeft in zijn categorie. Je hebt superveel keuze met de twee melkspecialiteiten, twee bonenreservoirs en de 21 automatische instellingen voor de koffie specialiteiten. Ook zal het een hartstikke leuk idee zijn om met familie of vrienden gebruikersprofielen aan te maken via de app. Het is een grote aankoop, maar het is het zeker waard!

Bekijk de dagprijs

Prijs

Ben je enthousiast geworden door deze review? Voor 1100 euro is dit product van jou. Zie hieronder de link om de Melitta Barista gelijk aan te kunnen schaffen.