logo

Na het eten Affogato

Op zoek naar een perfecte traktatie na het diner voor uw gasten? We hebben je gedekt...of moet ik zeggen verdronken. Voordat je flipt, laat het me uitleggen. We hebben het over Affogato. Misschien geen woord dat je kent, maar na het proberen van dit eenvoudige Italiaanse dessert heb je het in een mum van tijd toegevoegd aan je volkstaal.

Affogato betekent in het Italiaans "verdronken". In dit geval, koel fluweelachtig vanilleboon-ijs verdronken in vers gebrouwen espresso. U kunt uw dinergasten verwennen door ze te voorzien van koffie en dessert in één heerlijke en makkelijke presentatie! Dus, van je gato...

Hoe het te maken

Hier is een snelle blik op het volledige recept, ga verder op de pagina voor stap-voor-stap begeleiding met foto's.

Verzamel eerst uw ingrediënten. Je hebt je espresso-brouwmiddel naar keuze nodig, een hele grote schep vanilleboon-ijs, een dessertglas en wat beleg (als je dat wilt). Je kunt ook gelato gebruiken, en als je experimenteert met toppings, raden we je aan om een koekjeskruimel te nemen.

Nu je alles bij de hand hebt, trek je een dubbel shotje espresso. Zodra het ijs binnen is, is het tijd om je dubbel shotje eroverheen te gieten.

J

e kunt altijd creatief worden door je ijsje of gelato smaak te wisselen of je toppings te wisselen, maar je moet wel trouw blijven aan de vers gebrouwen espresso!

En voila! U heeft de perfecte affogato na het diner om uzelf of uw gasten te verwennen.

affogato

Na het diner Affogato

Voorbereiding Tijd: 5 minuten - Kook tijd: 5 minuten totaaltijd: 10 minuten

Op zoek naar een perfecte traktatie na het diner voor uw gasten? Probeer deze After Dinner Affogato. Met koel, fluweelachtig vanilleboon-ijs verdronken in vers gebrouwen espresso, kunt u uw gasten na het diner verwennen door hen te voorzien van koffie en dessert in één heerlijke en eenvoudige presentatie!

Ingrediënten

  • Dubbel schot vers gebrouwen espresso
  • 1 grote schep vanilleboon-ijs of gelato
  • Kruimel van uw favoriete koekje (optioneel)
  • Hoge dessertglas(sen)

Instructies

  1. Laat je espresso trekken.
  2. Schep uw ijsje in de door u gekozen dessertglazen.
  3. Giet je dubbel schot over het ijs.
  4. Vul het aan met je favoriete koekjeskruimel of geniet er gewoon van zoals het is!

Opmerkingen

U kunt creatief zijn en uw gelato-smaak of topping opwaarderen, maar blijf altijd trouw aan de vers gebrouwen espresso!

Aanbevolen leesvoer

Beste koffie siropen: Een gids voor het kiezen van uw gif

Ga van een ouderwets cocktailfeestje naar een koffie-extravaganza met onze gids naar de beste smaakvolle koffiesiropen. Wij helpen u bij het kiezen van uw gif met enkele van onze topaanbevelingen, een overzicht van wat siropen wel en niet in uw kopje kunnen, en een paar recepten om u op weg te helpen.

Iced Mexicaanse Mokka Recept

Wil je je normale kopje brouwsel oppeppen? We hebben je! Deze Iced Mexicaanse Mokka is verfrissend, brutaal, en voegt een kick van smaak toe waar je zeker meer naar verlangt. Klik hier om je ijskoffiespel naar het volgende niveau te brengen.

Light Roast vs Dark Roast

We houden allemaal van koffie die tot in de perfectie is gebrand... maar welke branding? Er zijn veel belangrijke verschillen tussen licht gebrande en donker gebrande koffie, en u moet weten wat ze zijn om te beslissen welke u verkiest. We hebben alles wat je nodig hebt, hier!

Easy Breezy Brown Sugar Latte

We hebben allemaal van die dagen gehad dat we ons gewoon binnen willen opkrullen met een warm drankje. Dit super eenvoudige recept met bruine suiker latte heeft je bedekt met ingrediënten die je waarschijnlijk al bij de hand hebt.

De 20 beste K-Cups voor een Keurig

Interesse in de aanschaf van nieuwe K-Cups voor uw Keurig? Wilt u zich vertakken en nieuwe K-Cup blends uitproberen? Nou, zoek niet verder! We hebben een lijst samengesteld van de 20 beste K-Cups die je niet alleen je cafeïne-fix geven, maar ook moedig en lekker smaken en je meer laten willen.

Latte vs. Mokka: Het grootste verschil in deze op espresso gebaseerde dranken

We zijn hier om al die vragen over koffie te beantwoorden die de zelfbenoemde huisbarista te beschaamd vindt om te vragen. Zoals wat is het verschil tussen een latte en een mokka?