logo

Philips Senseo Koffiepadapparaat review

Philips Senseo Koffiepadapparaat

Bekijk de dagprijs

Tijdens mijn vele reizen naar apparatencentra en winkelcentra ben ik veel koffiemachines in verschillende tinten, ontwerpen en specificaties tegengekomen, maar ik moet toegeven dat de Philips Senseo het meest unieke koffiezetapparaat is dat ik ooit heb gezien op het gebied van design.

Het lijkt zeker niet op het gewone koffiezetapparaat, dat saai en bijna stereotiep is. Terwijl de meeste koffiezetapparaten een doosachtige vorm hebben, heeft de Senseo de vorm van een boogvormige kruik, waardoor hij opvalt tussen mijn keukenapparatuur. Hij is modieus en heeft een elegant zwart kras- en veegvast glazuur.

De Senseo is echter niet alleen mooi en stijlvol. Hij heeft ook hoogwaardige functies die mijn koffie-ervaring een stapje hoger maken dan normaal.

Bekijk de dagprijs

Douwe Egberts koffie + Geweldig Brouwen = Perfecte Ochtend

Enerzijds is er een automatisch brouwsysteem dat ervoor zorgt dat de machine alleen die hoeveelheid water gebruikt die nodig is voor de drank en dat het water op een consistente manier door de peulen gaat. Ook wordt er gebruik gemaakt van koffiepads die geproduceerd worden door Douwe Egberts, een vooraanstaand merk als het gaat om gebrande koffie.

Door het teamwerk van een geweldig zetsysteem en een hoogwaardige koffiepad smaakt mijn ochtendkoffie heerlijk, perfect en hemels. Wat ik ook leuk vind aan deze machine is de capaciteit van 750 ml, wat gelijk staat aan 5 kopjes. Hierdoor kan ik meer dan één kopje hebben en toch nog wat extra's aanbieden aan mijn vriendje en mijn vrienden als ze op bezoek komen.

Ik vind het ook leuk dat de gebruikte koffiepads biologisch afbreekbaar zijn. Ik ben een groot voorstander van producten die het milieu helpen redden, dus persoonlijk vind ik dat dit kleine initiatief van Philips en Douwe Egberts een duim omhoog moet. Niets is bewonderenswaardiger dan een product dat zowel bevredigend is in prestaties als in het helpen van Moeder Aarde.

Voordelen

  • Met koffieboosttechnologie voor een nog vollere en rijkere smaak
  • Met Crema Plus voor het beste crèmelaagje
  • Zet eenvoudig een grote kop milde of een kleine kop sterke koffie met de intensiteitsselectie
  • Automatische uitschakeling na 30 minuten voor energiebesparing
  • Mogelijkheid om 1 of 2 kopjes tegelijk te zetten

Nadelen

  • Geen melkmogelijkheden voor heerlijke cappuccino of latte macchiato
  • Zonder instelbare lekbak voor bekers en mokken

Je bekijkt nu een Senseo Original die geen mogelijkheid biedt om je koffiesterkte in te stellen. Wil je een Senseo met instelbare koffiesterkte? Bekijk dan de Viva Café & Viva Café Duo Select koffiepadapparaten van Senseo eens.

Pads zijn een beetje prijzig

Bekijk de dagprijs

Het enige nadeel van deze machine zijn de koffiepads die ze gebruikt. Het maakt gebruik van pads, die worden geproduceerd door een premium merk, dus ze zijn vrij zwaar op het budget, plus deze pads zijn niet direct beschikbaar in sommige gebieden. Ze kunnen echter altijd voor een lagere prijs worden gekocht bij winkelcentra. Wat ik heb gedaan om te besparen was dat ik een navulbare pod heb gekocht zodat ik deze gewoon kan vullen met een goedkopere gemalen koffie. Het is niet zo lekker als de Egberts pads, maar toch goed.

Het feit dat ik al deze geweldige functies voor een betaalbare prijs heb gekregen, maakt de Senseo echt een geweldige aankoop. Gewoon een tip voor degenen die hun koffie heel heet willen: Verwarm eerst wat water voor met de machine zonder de peul. Nadat het heet genoeg is, kun je de pod al plaatsen en de machine laten beginnen met het zetten van je koffie.

Bekijk de dagprijs