logo

Profitec Pro 700 review

In deze Profitec Pro 700 review lees je meer over deze handige espressomachine. Het is een espressomachine voor thuis, waar je de restaurantkwaliteit mee kunt evenaren. Maar wat doet deze machine nu precies en wat is er zo handig aan? Wat vinden gebruikers van de Profitec Pro 700? In dit artikel lees je er alles over wat je wilt weten.

Profitec Pro 700

Bekijk de dagprijs

Een nieuw ontwerp van een Duits bedrijf

De Duitse degelijkheid wordt wereldwijd geroemd en als een Duits bedrijf met een nieuwe espressomachine komt, dan wekt dat de nieuwsgierigheid van velen. Profitec Pro 700 is een product van Profitect GmbH, een bedrijf dan in 1985 werd opgericht naast het zusterbedrijf ECM. Profitec is de expert op het gebied van espressomachines, en dan met name de machines die geschikt zijn om thuis te gebruiken. De Profitec Pro 700 is een espressomachine met dubbele boiler. Dat maakt de machine speciaal én populair.

Wat is de Profitec Pro 700?

De Profitec Pro 700 is een espressomachine, maar het is niet zomaar een espressomachine. De machine heeft een dubbele boiler, maar is ook geschikt voor thuisgebruik. Daardoor is de Profitec Pro 700 populair bij een breed publiek.

Hoe ziet de Profitec Pro 700 eruit?

De espressomachine ziet er heel modern uit. Het apparaat glanst aan alle kanten en misstaat dan ook zeker niet tussen alle bekende Italiaanse espressoapparaten. De espressomachine is gemaakt van rvs, waardoor het ook gemakkelijk schoon te houden is. De onderkant van de espressomachine is overigens gemaakt van gewoon staal. Zorg er dus voor dat de espressomachine altijd goed droog staat en maak de lekbak ook regelmatig schoon en droog. Er zit weliswaar een laagje verf op het staal, maar door gebruik kan dit wegslijten. Je kunt dit probleem voorkomen door het regelmatig bij te verven of door een laagje tape aan te brengen.

Meer over het reservoir van de Profitec Pro 700

Deze Profitec Pro 700 beschikt over 2 boilers, wat uniek is, omdat je altijd heet water, maar ook stoom kunt maken. Dat is ideaal wanneer je espresso wilt zetten, want daar heb je zowel stoom als kokend water voor nodig. Dit wordt in twee aparte boilers geregeld, waardoor de temperatuur van het water altijd optimaal is. De koffieboiler heeft een inhoud van 0,75 liter, terwijl de inhoud van de stoomboiler 2 liter bedraagt. Doordat de boilers gemaakt zijn van RVS, blijft de smaak neutraal en heb je minder snel last van kalkaanslag. Het reservoir zit niet bevestigd aan een stang, maar kun je eenvoudig op het apparaat klikken. Wanneer je ervoor kiest om het reservoir te gebruiken, dan zal de machine automatisch afslaan als het reservoir leeg is. Je kunt ook voor een vaste wateraansluiting kiezen bij de Profitec Pro 700.

Deze kopjes kun je kwijt onder het espressoapparaat

Bij espressoapparaten is er vaak alleen plaats voor een klein kopje. Een espresso kopje heeft immers maar een klein formaat. Dit apparaat is echter ook geschikt voor een grotere mok. Er zit voldoende plaats tussen het lekbakje en de dispenser.

De PID-temperatuurregelaar

De prestaties van dit Pro 700 espressoapparaat zijn uitstekend, onder andere dankzij de PID-temperatuurregelaar. Met deze PID controller kun je zelf de temperatuur van de koffieboiler instellen. Deze kun je dus aanpassen aan de smaak koffie die jij wilt zetten. Ook is het mogelijk om de temperatuur van de stoomboiler in te stellen met de PID controller. Op de display kun je een timer raadplegen, waardoor je precies ziet wat de doorlooptijd van je kopje koffie is. Ga je voor een korte spoeling, dan is het goed om even 30 seconden te wachten als je de espressomachine gedurende langere tijd niet gebruikt hebt.

Voor een gezin of voor op kantoor

De Profitec Pro 700 werkt efficiënt en je kunt er ongeveer 30 kopjes koffie per uur mee zetten. Dat maakt dit espressoapparaat geschikt voor een gezin, maar ook voor op kantoor. Het stomen kost de meeste tijd bij het zetten van bijvoorbeeld een kopje cappuccino. Dit kost ongeveer 30 seconden.

Het stomen van deze espressomachine

Een belangrijk onderdeel van een espressomachine is het stoomreservoir. Voor diverse soorten Italiaanse koffie moet de melk gestoomd worden. Dankzij de royale inhoud van de stoomboiler zijn de prestaties altijd optimaal. In de boiler kan zo’n 2 liter water. De stoomketeldruk bedraagt 1,2 bar. Het duurt zo’n 30 seconden om melk te stomen voor een cappuccino. Ga je voor een grotere latte, dan zal het je ongeveer 1 minuut kosten. De knoppen zijn gebruiksvriendelijk en handig. Strak draaien is niet nodig, een lichte draai is al voldoende om de klep te openen. Je kunt de stoomkracht zelf bepalen. De kraan voor de stoom, maar ook de kraan voor heet water, zijn dubbelwandig. Dat is fijn, want zo blijven ze koel aan de buitenzijde. Op die manier koekt melk niet zo makkelijk aan en kun je je vingers ook niet branden bij het opschuimen van de melk. De kraanknoppen zijn gemaakt van glanzend kunststof van hoge kwaliteit.

Productspecificaties

  • Categorieën: Pistonmachines
  • Merk: Profitect
  • Type koffievulling: Gemalen koffie
  • Melkopschuimmethode: Stoompijpje
  • Aantal kopjes per zetbeurt: 2 kopjes

Profitec Pro 700 review, de conclusie

De Profitec Pro 700 heeft een hoge capaciteit en zet ongeveer 30 kopjes per uur. Dat maakt de machine geschikt voor een privé-omgeving, maar ook voor een zakelijke omgeving, zoals op kantoor. Bovendien is het mogelijk om het apparaat direct op water aan te sluiten. Ook hotels en restaurants kunnen kiezen voor de Profitec Pro 700. De degelijke Duitse kwaliteit is overal aan af te lezen. Zo beschikt het apparaat over twee boilers, een voor stoom en een voor heet water. De temperatuur kun je zelf reguleren via de PID controller. De ruimte tussen de lekbak en de dispenser is groot, zodat je niet alleen espressokopjes, maar ook grotere mokken hieronder kwijt kunt. Een groot voordeel is dat de espressomachine uitstekend presteert als het over het stomen gaat. De stoomkracht kun je zelf bepalen, waardoor je het kopje koffie helemaal naar je eigen smaak kunt zetten. Een voordeel is dat de kraantjes dubbelwandig zijn, wat veilig is voor je vingers, maar ook extra makkelijk schoon te houden. Verder is het ook een voordeel dat de espressomachine er strak en modern uitziet. Deze Profitec Pro 700 zal zeker niet misstaan op het aanrecht.