logo

Beste elektrische melkopschuimers – Top 5

elektrische melkopschuimer

Niet bij elke koffiemachine zit standaard een melkopschuimer. Voor een perfecte latte macchiato of cappuccino heb je hem echter wel nodig. Dat gedoe met een pannetje en een kloppertje wil immers niemand. En trouwens, opgeschuimde melk in gewone koffie uit een filter koffiezetapparaat is ook erg lekker.

Tegenwoordig is er een ruime keuze aan elektrische melkopschuimers. Stel dat je net aan het kijken bent, om een melkopschuimer te kopen, welke is dan de beste? Hoe weet je nu welke de melk het stevigst opklopt en met welke je tevens chocolademelk of ice latte kunt maken.

Nog een reden om voor een losse melkopschuimer te kiezen is dat je niet helemaal tevreden bent over de ingebouwde melkopschuimer van je volautomatische espressomachine. Hieronder zetten we de 5 beste melkopschuimers voor je op rij. Al naar gelang de producteigenschappen, kun je zo voor jezelf de meest geschikte eruit kiezen.

1) Solis Cremissimo 868 - De beste melkopschuimer

Solis Cremissimo 868

Bekijk de dagprijs

Voor velen is dit de beste melkopschuimer. Daarom hebben we hem ook bovenaan in in deze top 5 beste melkschuimers gezet. Je schuimt er net zo makkelijk koemelk, als sojamelk of havermelk mee op. En ook voor een mok romige chocolademelk draait hij zijn hand niet om.

De elektrische Solis Cremissimo heeft een royale inhoud van 500 ml, waarmee hij een van de grotere melkopschuimers is. Dat betekent dat je zonder problemen vier of vijf cappuccino’s of lattés maakt. Om hem te laten kloppen hoef je ook niet per definitie de opwarmfunctie te activeren. Je kunt met deze Solis ook prima een iced latte maken. Oké, hij is iets duurder in aanschaf dan de anderen, maar door de veelzijdigheid en de mogelijkheid om een halve liter melk per keer op te schuimen, maakt hem zijn prijs dubbel en dwars waard.

2) Philips Senseo CA6500/30 - elektrische melkopschuimer

Philips Senseo CA6500 elektrische melkopschuimer

Bekijk de dagprijs

Een prima elektrische melkopschuimer die bovendien een van de makkelijkste in het gebruik is. Qua inhoud is hij niet zo groot. Hij kan slechts 120 ml aan en dat is genoeg voor een cappuccino of latte. Wil je een gewone koffie verkeerd maken met opgeschuimde melk, kun je er 2 tot 3 koppen mee maken.

Deze Philips is in meerdere leuke retrokleuren verkrijgbaar en hij kan gewoon in de vaatwasser. Vaak is het echter net zo makkelijk om een melkopschuimer, meteen na het gebruik, onder de kraan even af te spoelen. Zo krijg je geen aangekoekte melkresten en hoef je ook niet te schuren met een schuursponsje. De melkkan is aan de binnenkant trouwens voorzien van een antikleeflaag. Even omspoelen en met je vingers erdoor, is dan vaak wel afdoende om melkresten te verwijderen.

3) Inventum MK351

Inventum MK351

Bekijk de dagprijs

De Inventum MK 351 is een beste melkopschuimer, waarmee je in een keer genoeg melk opwarmt voor 2 mokken latte of 1 mok chocolademelk. Je kunt er zowel warme als koude melk mee opstomen. Hij is niet geschikt om in de afwasmachine te reinigen, maar dankzij de antikleeflaag, maak je hem net zo makkelijk, met een mild sopje, op de hand onder de kraan schoon.

Je kunt deze Inventum melkopschuimer kopen in de kleuren zwart of wit. Wanneer je een melkopschuimer zoekt met een goede prijs-kwaliteitverhouding, is dit zeker een van de besten.

4) KitchenBrothers

KitchenBrothers

Bekijk de dagprijs

Een mooi strak uitgevoerde melkopschuimer van KitchenBrothers. Daarbij heeft hij niet alleen een mooi design, het is ook nog eens een van de snelste melkopschuimers die je vinden kunt. Jammer genoeg kan hij niet tegen de vaatwasser. Dankzij de aan de binnenkant aangebrachte antikleeflaag, heb je echter vrijwel geen last van aangekoekte melk. Even omspoelen met een sopje is voldoende.

De KitchenBrother is voorzien van inductietechnologie die ervoor zorgt dat je melk in no time opwarmt en hij daarbij vrijwel geen geluid maakt. Een ander pluspunt is zijn speciale schenktuit die ervoor zorgt dat het schuim makkelijk uit te schenken is. Deze beste melkopschuimer heeft een inhoud van 240 ml, wat genoeg is voor twee lattés.

5) Severin SM9688

Severin SM9688

Bekijk de dagprijs

Met de mooi strak, in zwart en zilver, uitgevoerde melkopschuimer van Severin, sluiten we de rij van de top 5 beste melkopschuimers. Dankzij een variabele temperatuursetting kun je de melk voor je latte of cappuccino net zo warm maken, als je zelf wilt. Ook deze machine is voorzien van inductie-elementen, waarmee je zelfs een volle kan snel opwarmt.

Deze Severin heeft een inhoud van maar liefst 700 ml. Dat maakt hem geschikt voor gebruik op kantoor, als je een groot gezin of visite hebt. Nog een bijkomend voordeel van deze melkopschuimer is dat de melkhouder gewoon in de afwasmachine kan.