logo

Jura Espresso koffiemachine Beoordelingen: We onthullen de top 3

Dus je overweegt een Jura koffiemachine? Er zijn veel keuzes in de Jura familie. Serieus. De mensen van dit Zwitsers bedrijf zijn overijverig.

Er zijn zoveel opties, dat het nemen van een beslissing overweldigend kan voelen - de website van het bedrijf heeft 17 verschillende geautomatiseerde koffiemachines die in de sectie met producten voor thuisgebruik worden getoond. (En dit totaal houdt geen rekening met de zes machines in hun professionele lijn). Heilige krabbel. Het is veel werk om de Jura-koffiemachines te vergelijken.

Deze Jura koffiemachine review zal kijken naar alle 17 superautomaten voor thuis - om er zeker van te zijn dat u de juiste informatie heeft zodat u niet de verkeerde beslissing neemt bij de aankoop van uw volgende espressomachine.

Wij hebben het werk voor u gedaan - en hebben alle Jura koffiemachines onder de loep genomen om u precies te vertellen wat u moet weten over welke machine het beste bij u past!

De Jura Impressa J6 - beste keuze

Jura J6 Impressa

We hebben voor de Impressa J6 gekozen vanwege zijn uitstekende design en prestaties - met veel opties en veel waarde is het de perfecte aanvulling voor koffieverslaafden rondom.

Pas de programma's aan zoals u dat wilt en kies uit het brede scala aan instellingen. U zult nooit zonder ideeën komen te zitten. De J6 is een geweldige optie voor iemand die veel opties wil als het gaat om het automatisch zetten van espresso. U zult zich nooit vervelen.

Bekijk de dagprijs

Hoe koop je de juiste Jura koffiemachine uit de zee van opties?

Er zijn veel dingen om rekening mee te houden bij de aanschaf van een goede koffiemachine. En de eerste beslissing die u moet nemen is of een volautomatische koffiemachine wel of niet geschikt is voor u.

Sommige mensen willen veel controle over het brouwproces, en sommigen zijn blij met een mix van controle die een gewone thuis espressomachine biedt. Anderen geven de voorkeur aan het gemak en het gemak om zonder veel moeite thuis koffie van goede kwaliteit te krijgen.

Valt u in de laatste categorie, dan is een Jura-koffiemachine een uitstekende keuze voor u. Inzicht in het verschil tussen de Jura modellen is hier belangrijk. Hoewel elk model magisch is om koffie te zetten, zult u willen weten of het de juiste magie voor u is.

Er zijn verschillende dingen die u zich moet afvragen voordat u een volautomatische espressomachine kiest. Het is belangrijk om te begrijpen wat goed bij je past, in vergelijking met wat je net 'verkocht' wordt. Bekijk deze korte video over hoe u een machine kunt afstemmen op uw behoeften en vaardigheidsniveau.

Wat is uw budget?

De Jura-familie kent een grote prijsklasse - elke Jura espressomachine heeft zijn eigen voors en tegens (en prijskaartje!), die kan variëren van honderden tot enkele duizenden dollars.

Stel zelf een budget in en kijk vervolgens naar de prijs van elke Jura-koffiemachine om te zien of deze in dat budget past. Naast de vraag welke machine de beste eigenschappen voor u heeft, moet de prijs een belangrijke overweging zijn bij de beslissing welke Jura-koffiemachine te kopen. En vergeet niet dat er mogelijkheden zijn om een Jura-koffiemachine te kopen die gerenoveerd is in plaats van nieuw. Dat kan u veel geld besparen.

Welke maat machine werkt voor mijn huis?

Net als hun prijskaartjes zijn de Jura machines er in veel verschillende maten, vormen en gewichten. Sommige machines passen perfect in een kleine flatkeuken, andere hebben een eigen hoekje in de kamer nodig.

Zorg ervoor dat je niet verliefd wordt op een machine die gewoon niet in je huis past.

Welke kleur en stijl werken voor uw keuken?

jura esspresso machine

Afhankelijk van welke machine u kiest, moet u nadenken over hoe het eruit ziet en hoe het zich zal mengen in uw huidige inrichting. Een grote espressomachine in een kleine keuken ziet er niet goed uit, en hoewel de meeste Jura-machines alleen in zilver en zwart verkrijgbaar zijn, kunt u zich afvragen hoe dat er in uw huis uit zal zien.

Is er veel onderhoud nodig?

Jura doet echt goed werk als het gaat om innovatie en gemak. Al hun machines hebben zelfreinigende programma's die schaalvergroting en andere problemen met koffiemachines voorkomen.

U moet ervoor zorgen dat u het juiste reinigingsproduct voor uw machine gebruikt en dat u het reinigingsprogramma regelmatig uitvoert om de machine in topvorm te houden.

Jura Espressomachine Lingo

De mensen in de Jura hebben een eigen taal gecreëerd. Om het leven eenvoudiger te maken, dachten we dat we een aantal van de meer... interessante termen die ze gebruiken zouden interpreteren en uitleggen wat ze werkelijk betekenen!

"The Aroma+ Grinder"

"Aroma" is een woord van een koffiestam dat beschrijft hoe uw malingen de kwaliteit van uw koffie beïnvloeden. De Aroma-instellingen worden geïllustreerd met een afbeelding van koffiebonen onder het "Aroma"-profiel in de instellingen, zoals weergegeven op het scherm.

Dit geeft aan hoe sterk uw brouwsel zal zijn door de fijnheid van de maling. Meestal krijgt u de keuze uit 1-5 instellingen - ons advies is om bij de laagste te beginnen en te experimenteren. Hoewel de Jura slijpers niet altijd hetzelfde zijn in elke machine, hebben de meeste tegenwoordig op zijn minst de Aroma+ Grinder.

En wat er ook gebeurt, Jura molentjes zijn meestal snel en stil en behandelen de koffiebonen met respect en liefde.

"IPBAS"

Intelligent Pre-Brew Aroma System (IPBAS) maakt geweldige koffie - maar het klinkt als een chronische ziekte die gênante lichaamsgeluiden veroorzaakt! Het komt erop neer dat dit proces een kleine hoeveelheid water aan de koffie toevoegt voordat deze wordt gezet.

Dit doe je de hele tijd met dingen zoals koffie overgieten, door er een beetje water in te doen om het vuil op te blazen en zo de koffie een beetje voor te verwarmen. Gelukkig is het niet zo ingewikkeld als het klinkt!

"PEP"

Een ander acroniem - maar deze keer klinkt de eigenlijke naam als het geneesmiddel voor de genoemde ziekte: Pulse Extraction Process. Het is een geavanceerde technologie die het mogelijk maakt om in de helft van de tijd te extraheren, door heet water door de koffie te haasten om het voor te spoelen.

"CLARIS Filtersysteem"

Hoewel het ook een rare naam heeft (hoewel niet zo raar), is dit een functie waar je van zult houden. Het is de antikalktechniek die harde mineralen filtert en de opbouw van kalkafzettingen op de verwarmingscomponent tegenhoudt.

koffiemaker Jura

"Fine Foam Technology"

Misschien hebben de ingenieurs van Jura een collectief gevoel voor humor. De naam Fine Foam Technology klinkt alsof het op de rode loper moet lopen of zoiets, helemaal gekleed in pailletten.

Wat het echt betekent, is dat het de melk twee keer opschuimen, in aparte kamers - en dan langzaam het verdichte melkschuim in je drankje laat lopen - dus het fijne schuimdeel. Het heeft een romige, delicate consistentie.

"IWS (Intelligent Water Systems)"

Wat is dat met al die acroniemen? En wat maakt het intelligent - is dit watersysteem afgestudeerd aan Harvard? Is het Mensa-materiaal?

De naam doet er niet toe, maar dit is een geweldige eigenschap. Het is detectietechnologie die interne tests uitvoert op basis van uw water (hoe hard het is, enz.) en ervoor zorgt dat alles in topvorm is. Zo niet, dan zoekt het uit wat er moet gebeuren en informeert het u over het onderhoud dat moet gebeuren, zoals wanneer het tijd is om de filters te vervangen, een reinigingscyclus uit te voeren, enz.

"TFT-display"

De TFT (kort voor Thin Film Transistor) is het displayscherm dat u gebruikt om de machine te laten draaien. Het is gekoppeld aan een draaischakelaar waarmee u de instellingen kunt aanpassen. Met deze functie kunt u kiezen uit alle beschikbare specialiteiten en - als bij toverslag - drukt u op de knop en krijgt u de espressodrank waar u van droomt.

"Bypass Doser"

De Bypass Doser is een kleine kamer waarmee u het reguliere brouwproces kunt omzeilen - waar u al bonen in de trechter heeft om uw espresso te maken.

U kunt dit gebruiken om van koffiesoort te wisselen - zoals wanneer die decaféhouder in uw leven een koffie wil terwijl u net op het punt stond om uw eigen cafeïnehoudende brouwsel te maken. Of 's avonds als je koffie wilt, maar weet dat je beter kunt gaan decaferen.

Jura Vs. 'X' - Wat gemeenschappelijke vergelijkingen die we nodig hebben om dingen duidelijk te maken

espresso machine

Vergelijking winkelen is een goede manier om uit te vinden welke espressomachine voor u geschikt is. Het is goed om te begrijpen hoe verschillende merken tegenover elkaar staan.

Jura vs Delonghi - Delonghi is een geweldig merk - vooral als u net begint aan uw geweldige-koffie-te-huisreis. Het heeft een reeks betaalbare koffiemachines, maar over het algemeen is Jura van hogere kwaliteit met een veel groter scala aan functies. Maar daar hangt wel een hoger prijskaartje aan. Jura is meer voor de toegewijde koffiekenner, terwijl Delonghi voor iemand is die gewoon goede koffie thuis wil. Behalve - en er is altijd een uitzondering of twee - terwijl de Jura 8 vs Delonghi een lastige vergelijking zou zijn, is de Delonghi Magnifica vs Jura misschien de moeite waard om te vergelijken. De Magnifica is een van de weinige van Delonghi die een Jura kan waarmaken. (En het prijskaartje weerspiegelt dat).

Jura vs Gaggia - Gaggia is ook een geweldig merk en is het bekijken waard. Sommige van hun machines zijn vergelijkbaar in zowel eigenschappen als prijs. En terwijl je de vergelijking winkel, is het belangrijk om op te merken dat de Jura Impressa J9 is gestopt, maar je kunt nog steeds kopen opgeknapt - dus we hebben een beoordeling hier opgenomen.

Een blik op de 18 verschillende Jura koffiemachines

Er zijn nogal wat Jura-koffiemachine reviews voor de thuismachines om hier doorheen te gaan, dus misschien trek je een dubbel shot espresso, zet je voeten op en neem je plaats om uit te zoeken welke van deze baby's voor jou is. Er is natuurlijk de mogelijkheid voor een commerciële superautomatische espressomachine thuis, maar dat lijkt overkill gezien het aanbod van de Jura thuismachines.

We gaan uit van de lagere prijs van de machines en werken ons op naar de duurdere machines.

ENA MICRO 1

Jura ENA Micro 1
 • Heeft een ingebouwde braamslijpmachine
 • Klein, strak en solide
 • Heeft een eenvoudig aanraakscherm

Bekijk de dagprijs

ENA MICRO 5

Jura ENA Micro 5
 • Klein, strak en solide
 • Heeft een eenvoudig aanraakscherm
 • Kan twee espresso shots tegelijk maken...

Bekijk de dagprijs

ENA MICRO 9

Jura ENA Micro 9
 • Heeft de mogelijkheid om een reeks van espresso-basis dranken te maken
 • Ingebouwde brommer- en braamslijpmachine
 • Heeft verschillende basisinstellingen gor aan te passen aan de smaak

Bekijk de dagprijs

ENA MICRO 90

Jura ENA Micro 90
 • Gemakkelijk programmeerbaar en geeft u de keuze uit verschillende dranken
 • Compact en stijlvol
 • Heeft een ingebouwde frother en de Aroma G3 slijper

Bekijk de dagprijs

A1

Jura A1
 • Gemakkelijk programmeerbaar en geeft u de keuze uit verschillende dranken
 • Compact en stijlvol
 • Heeft een ingebouwde frother en de Aroma G3 slijper

Bekijk de dagprijs

IMPRESSA C60

Jura Impressa C60
 • Super automatisch en gemakkelijk te gebruiken
 • Optie om de sterkte van het brouwsel en andere elementen aan te passen
 • Heeft een Fijne Schuimtechnologie

Bekijk de dagprijs

IMPRESSA C65

Jura Impressa C65
 • Super automatisch en gemakkelijk te gebruiken
 • Heeft de optie om sommige elementen zoals de sterkte van het brouwsel aan te passen
 • Heeft een Fine Foam Technology en de Aroma+ Grinder

Bekijk de dagprijs

IMPRESSA J6

Jura J6
 • Hiermee kunt u tot 11 opties programmeren met zes voorgeprogrammeerde knoppen
 • Heeft een ingebouwde braamslijpmachine
 • Kan 45 espresso's produceren uit 1 watertank

Bekijk de dagprijs

IMPRESSA E6

Jura Impressa E6
 • Onderhoud is automatisch
 • Eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken
 • Hiermee kunt u het via uw smartphone bedienen

Bekijk de dagprijs

IMPRESSA F8

Jura Impressa F8
 • Heeft een ingebouwde melkopschuimer
 • Heeft een Aroma G3 Slijpmachine
 • Heeft super geautomatiseerd reinigingsgereedschap

Bekijk de dagprijs

IMPRESSA E8

Jura Impressa E8
 • Heeft een ingebouwde schuimer
 • Heeft een Aroma G3 Slijpmachine
 • Kan alle soorten koffie maken - inclusief platte witten

Bekijk de dagprijs

IMPRESSA S9 Classic

Jura S9 Classic
 • Heeft een ingebouwde schuimer
 • Heeft een Aroma G3 Slijpmachine
 • Klein en compact

Bekijk de dagprijs

IMPRESSA A9

Impressa A9
 • Kan 12 verschillende speciale dranken maken
 • Heeft een Aroma+ Molen
 • Hiermee kunt u de espresso in de drank verdubbelen...

Bekijk de dagprijs

IMPRESSA Z9

Jura Impressa Z9
 • Snel, stil en gemakkelijk te gebruiken
 • Heeft een Intelligent Pre-Brew Aroma Systeem
 • Heeft een actief bonenmonitoringsysteem

Bekijk de dagprijs

IMPRESSA J90

Jura Impressa J90
 • Stijlvol, strak en lichter dan andere modellen
 • Heeft de Aroma+ Grinder die u meer smaak geeft aan uw bonen
 • Energie-efficiënt

Bekijk de dagprijs

Z6

Jura Z6
 • Stijlvol, strak en lichter dan andere modellen
 • Heeft de Aroma+ Grinder die u meer smaak geeft aan uw bonen
 • Energie-efficiënt

Bekijk de dagprijs

GIGA 5

Jura Giga 5
 • Wordt geleverd met 19 programmeerbare opties
 • Heeft een specialiteit voorbrouwers-aromasysteem
 • Heeft een optie om twee espresso's tegelijk te maken...

Bekijk de dagprijs

J9

Jura J9
 • Mogelijkheid om met één aanraking lattes, cappuccino's en macchiatos te maken
 • Optie om de sterkte en de temperatuur van uw brouwsel aan te passen
 • Gebruiksvriendelijk TFT-scherm

Bekijk de dagprijs

De Jura ENA Micro 1

De Jura ENA Micro 1

Dingen die we leuk vonden

 • Ingebouwde braamslijpmachine
 • Klein, strak en solide
 • Eenvoudig aanraakscherm

Dingen die we niet leuk vonden

 • Maakt slechts 3 verschillende koffiedranken
 • Geen stoomboot of schuimer
 • Geen maatwerk

Bekijk de dagprijs

Dit is de eenvoudigste en een van de meest betaalbare producten voor thuisgebruik in de Jura. Het is klein, strak, en levert een goed shot rijke espresso met een mooie laag crema. Het is een stevige, zware machine, dus laat je niet misleiden door zijn kleine formaat - het is een beetje een beest.

Deze koffiemachine is het meest geschikt voor de persoon die de dingen eenvoudig wil houden - en die ook echt goede koffie wil (waarvan we weten dat het een complex proces is). Het helpt ook dat het aan de onderkant van de schaal is als het gaat om de prijzen van de Jura-koffiemachine.

Als u op zoek bent naar een paar chique koffiedrankjes met melk, dan is de ENA Micro 1 misschien niet geschikt voor u. Er is geen stoomschuimer of een schuimer. U kunt natuurlijk wel apart stomen en opschuimen, als dat uw jam is. Er is altijd een manier om te krijgen wat je wilt. Maar als je veel roosters maakt, is dit misschien niet de machine voor jou. Het is meer een puristisch koffiezetapparaat.

Maar als je gewoon goede koffie wilt maken, is dit een geweldige machine. En als je een shot espresso wilt en je partner, slaapmaatje, of die persoon die je gisteravond aan de bar hebt ontmoet (we zijn niet aan het oordelen) wil een gewone koffie, dan heeft deze machine een glijgoot voor een enkel kopje - zodat je aan ieders wensen tegemoet kunt komen.

Lees onze volledige beoordeling van de Jura Ena Micro 1.

De Jura ENA Micro 5

Jura ENA Micro 5

Dingen die we leuk vonden

 • Ingebouwde braamslijpmachine
 • Klein, strak en solide
 • Eenvoudig aanraakscherm
 • Maakt twee schoten tegelijk

Dingen die we niet leuk vonden

 • Maakt slechts 3 verschillende koffiedranken
 • Geen stoomboot of schuimer
 • Geen maatwerk

Bekijk de dagprijs

De ENA Micro 5 brengt u het dubbele van de heerlijkheid met de mogelijkheid om twee schoten tegelijk te maken.

Het is vergelijkbaar met de ENA Micro 1 - met als bijkomend voordeel dat je met één druk op de knop een dubbele opname kunt maken (of als je aardig bent en graag wilt delen - twee enkele opnames). Het is een kleine, gestroomlijnde machine - en hoewel hij niet opzichtig is (hij zal niet het middelpunt van je keuken zijn, maar het is ook geen doorn in het oog), heeft hij een mooie, zij het niet indrukwekkende, uitstraling.

Het is een eenvoudig te gebruiken machine en maakt geweldige koffie met een druk op de knop. En, zoals alle Jura machines, wordt hij geleverd met een goede kwaliteit braammolen, waarvan we allemaal weten dat die belangrijk is voor de kwaliteit van uw koffie. Hij is iets duurder dan de ENA 1 - dus u kunt er maar beter voor zorgen dat u twee shots tegelijk nodig hebt als u zoveel geld wilt uitgeven.

De ENA Micro 5 is het meest geschikt voor degenen die twee espresso's tegelijk willen maken (kamergenoten, koppels, mensen met een buurman die de hele tijd langskomt). Het is voor kleine ruimtes en als je een latte-liefhebber bent, is het waarschijnlijk niet voor jou.

De Jura ENA Micro 9

Jura ENA Micro 9

Dingen die we leuk vonden

 • Maakt een reeks van dranken op basis van espresso
 • Geïntegreerde schuimstofcel met Fijne Schuimtechnologie
 • Ingebouwde braamslijpmachine
 • Verschillende basisinstellingen

Dingen die we niet leuk vonden

 • Een beetje prijzig
 • Eenvoudig

Bekijk de dagprijs

De Jura ENA Micro 9, die wordt gefactureerd als 's werelds kleinste espressomachine met één druk op de knop, voegt elementen toe die de ENA Micro 1 en 5 missen - namelijk de mogelijkheid om lattes, macchiatos en andere dranken te maken die gestoomde, opgeschuimde melk nodig hebben.

Dit is een eenvoudige machine waarmee u een aantal instellingen kunt aanpassen (niet veel, maar wel een aantal). Het is niet voor de koffieliefhebbers die de kunst en de wetenschap van het trekken van een geweldig schot onder de knie willen krijgen. Laten we hier echter duidelijk zijn - deze machine is niet goedkoop en is ontworpen om slechts een paar soorten drankjes op basis van espresso aan te bieden. Het is niet de wereld in één machine.

Deze machine is het meest geschikt voor diegenen die gewoon een goede espresso, latte of cappuccino willen en die geen diepe duik willen nemen in de wetenschap en technologie van het doen van dat.

De Jura ENA Micro 90

Jura ENA Micro 90

Dingen die we leuk vonden

 • Compact en stijlvol
 • Gemakkelijk programmeerbaar, geeft drankkeuzes
 • Ingebouwde schuimstof (herinnert u eraan om het schoon te maken!)
 • Pulse Extraction Process maakt betere espresso
 • Aroma G3 molen - sneller, behoudt aroma en smaak

Dingen die we niet leuk vonden

 • Een dure kleine machine
 • De éénknops latte vereist een beetje programmeerwerk.
 • Niet veel controle met deze machine

Bekijk de dagprijs

Je hebt gehoord van boerderij tot tafel, toch? Nou, denk aan de ENA Micro 90 als boon voor de drank. De ENA Micro 90 is een stap omhoog ten opzichte van de ENA Micro Line - en hij is geavanceerder, wat goed is omdat hij ook een hoger prijskaartje heeft dan de <90-nummers in de lijn.

Het heeft een Aroma G3 slijper die twee keer zo snel is als de andere slijpers in de lijn. Hij is stiller en heeft zes fijnheidsaanpassingen zodat hij een maling kan maken die werkt voor de bonen die je gebruikt, en voor de smaak die je wilt. En het is de enige koffiemachine in deze lijn met PEP.

Typisch voor de duurdere Jura-machines is dat PEP het water in korte tijd door uw grond heen pulsen om de intensiteit en het aroma te verhogen. Dit maakt een diepe, dikkere crème voor espresso en geeft gewone koffie een diepere, rijkere smaak.

Het heeft ook 10 koffie sterkte-instellingen - wat betekent dat u specifiek kunt zijn over hoe u uw koffie wilt. En het heeft een bypassdoseerapparaat voor voorgemalen koffie - wat geweldig is voor die ene vriend (we hebben er allemaal een) die aandringt op decaf (echt, kerel - wat is het nut van het drinken van koffie als het decaf is?).

Het heeft negen programmeerbare drankknoppen die je een reeks van drankjes van espresso's tot macchiatos maken. En het heeft een schuimkraag. Hoera voor de keuze! Deze schoonheid creëert een fijne microschuim die zowel delicaat als substantieel is. Het vraagt u om een spoeling na het maken van een drankje op basis van melk - en dat kan met één druk op de knop!

Dit is een geweldige machine die het meest geschikt is voor koffieliefhebbers die heel wat opties willen, samen met de mogelijkheid om met één druk op de knop een geweldige espresso en koffiedrank te maken.

De Jura A1

Jura A1

Dingen die we leuk vonden

 • PEP maakt heerlijke koffie
 • Compact en strak
 • Aroma G3 slijper

Dingen die we niet leuk vonden

 • Maakt één schot per keer
 • Geen dranken op basis van melk
 • Een van de meer elementaire Jura-machines

Bekijk de dagprijs

Er zijn mensen die zeggen dat de A1 de nieuwe ENA Micro 1 is - hoewel de ENA Micro 1 nog steeds in de buurt is en beschikbaar is om te kopen. En vergeet niet dat Jura zelf zijn klanten helpt door in de fabriek gerenoveerde espressomachines aan te bieden (1).

Dit is waar Jura PEP introduceert in de meer basale Jura-lijn. PEP maakt fantastische koffie en dat maakt deze machine de upgrade van een Ena Micro 1 waard. Het heeft ook de multilevel Aroma G3 molen - en we weten allemaal hoe belangrijk een goede molen is om geweldige koffie te maken.

Dit is een verrassend eenvoudig koffiezetapparaat dat met één druk op de knop een goede, complexe espresso maakt. Hij heeft de slanke, compacte Jura-stijl en past in vrijwel elke keuken. Zonder ingebouwde melkopschuimer is deze machine het meest geschikt voor een koffiepurist die zijn koffie liever rechtop zet.

Lees onze volledige Jura A1 review.

De Jura Impressa C60

Jura Impressa C60

Dingen die we leuk vonden

 • Prijs voor het middensegment van de Jura
 • Superautomatisch
 • Eenvoudig te gebruiken
 • Sommige elementen, zoals de sterkte van het brouwsel, aanpassen
 • Fijne Schuimtechnologie

Dingen die we niet leuk vonden

 • De slijper werkt niet zo goed als het zou moeten.
 • Een beetje achterhaald

Bekijk de dagprijs

De Jura Impressa C60 staat midden op de weg, prijstechnisch gezien, van de Jura espressomachines. En daar is een reden voor - hij heeft niet alle toeters en bellen van sommige van de duurdere modellen.

Hij is eenvoudig te bedienen - met een display met platte tekst en een draaischakelaar. Hij heeft een conische molen, zodat uw bonen altijd vers worden gemalen. En hij heeft een volume-instelling, dus als u een GROOT kopje hebt dat u wilt vullen met een dubbele espressolaté of gewoon gewone koffie, kunt u dat doen. U kunt ook de sterkte van uw koffie wijzigen als u dat wilt. Soms betekent het gebruik van verschillende bonen dat u een aantal opties wilt als het gaat om de sterkte

Het heeft ook Fine Foam Technology, waardoor uw schuim fijn, licht en vol met zoete smaak is. En er zijn genoeg mogelijkheden om een Jura C60 te laten opknappen voor minder geld.

De C60 is het meest geschikt voor de waardebewuste consument die thuis een heerlijke koffie wil drinken en zich geen zorgen maakt over alle toeters en bellen. Het zou ook kunnen werken voor een klein kantoor dat een degelijke machine wil voor geweldige espresso en melkdranken tegen een redelijke prijs.

De Jura Impressa C65

Jura Impressa C65

Dingen die we leuk vonden

 • Super-automatisch: krijg wat je wilt wanneer je wilt
 • Eenvoudig te gebruiken
 • Pas enkele elementen aan, zoals de sterkte van het brouwsel
 • Fijne Schuimtechnologie
 • Aroma+ Molen

Dingen die we niet leuk vonden

 • Minder bellen en fluitjes dan sommige andere Jura-machines
 • Niet aanpasbaar

Bekijk de dagprijs

De Jura Impressa C65 is een mooie machine en maakt, zoals zowat alle Jura producten, uitzonderlijke koffie. En net als Jura machines is het niet goedkoop. Maar goede koffie is de investering waard.

Hij heeft de Aroma+ molen (die hem onderscheidt van de C60) en Fine Foam Technology - wat betekent dat u elke gewenste koffiedrank kunt maken die begint met espresso. Een dubbele plek betekent dat u snel een kopje koffie kunt zetten.

De Jura Impressa C65 is het beste voor wie een goede koffie wil, maar zich geen zorgen wil maken over te veel onderhoud.

De Jura Impressa J6

Jura Impressa J6

Dingen die we leuk vonden

 • Voorinstellingen met één druk op de knop
 • De zes programma's aanpassen aan verschillende brouwsterkten, temperaturen en cupmaten
 • Rustig aan
 • Programmeer tot 11 opties met zes voorgeprogrammeerde knoppen
 • Ingebouwde braamslijpmachine
 • Opties voor de instellingen van het schuim
 • Maakt tot 45 espresso's zonder bij te vullen

Dingen die we niet leuk vonden

 • Prijskaartje gaat in de richting van duur
 • Veel onderdelen zijn van plastic
 • Teched-up machine, wat technische problemen kan betekenen

Bekijk de dagprijs

De Jura Impressa J6 is onze keuze voor de beste super-automatische espressomachine 2020. Hij onderscheidt zich door zijn GROTE waarde en zijn GROTE opties. Hij heeft 11 programmeeropties en zes voorgeprogrammeerde knoppen. Deze machine is volautomatisch en maakt zowel koffie als espresso's.

De J6 zet uw koffievoorkeur (wat dat ook is, en u heeft hier keuze) op een steenworp afstand - en dat is echt zo gemakkelijk. Hij is elegant en compact en wordt geleverd in een slanke zilveren of glanzende pianozwarte uitvoering.

U kunt dit ook bedienen met uw Smartphone. Yep. Daar is een app voor!

De Jura J6 is speciaal ontworpen om ervoor te zorgen dat hij gemakkelijk te bedienen is. Het heeft een eenvoudig te gebruiken bedieningspaneel dat slechts één aanraking vereist, en tot 6 voorgeprogrammeerde drankknoppen.

Dit is het meest geschikt voor een klein kantoor met een koffieverslaving of een huis gevuld met koffiedrinkers waar u meerdere opties nodig heeft voor uw cafeïnevrije drank naar keuze.

De Jura Impressa E6

Jura Impressa E6

Dingen die we leuk vonden

 • Met PEP uitgeruste machines maken kick-ass koffie
 • Eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken
 • Het onderhoud is automatisch (of het vertelt u wanneer u het moet doen!)
 • Bedienen via uw smartphone
 • Zes voorgeprogrammeerde speciale dranken

Dingen die we niet leuk vonden

 • Technologische verbeteringen via Bluetooth kunnen technische problemen opleveren.
 • Sommige mensen houden er niet van om door het koffiezetapparaat te worden verteld wanneer ze het moeten schoonmaken!
 • Eenvoudig: sommige complexe koffies zijn niet beschikbaar.
 • Klachten dat het schuim niet warm genoeg wordt...

Bekijk de dagprijs

De Jura E6 is niet de duurste, maar ook niet de meest rendabele machine in de Jura-familie. Hij is echter wel gestroomlijnd en stijlvol, en u kunt hem aansluiten op uw smartphone met Bluetooth en een app. Het heeft PEP-brouwen en zes verschillende drankinstellingen, en ze zijn slechts een druk op de knop verwijderd!

De E6 is het meest geschikt voor de serieuze koffieliefhebber die bereid is te investeren in geweldige espresso en het gemak wil hebben van een druk op de knop.

De mogelijkheid om het te bedienen via een app zal techneuten aanspreken. Hij biedt voldoende keuze aan koffiedrankjes, zodat hij ook voor een klein kantoor of een drukbezette woning kan werken.

De Jura Impressa F8

Jura Impressa F8

Dingen die we leuk vonden

 • Kleurenscherm
 • Ingebouwde melkopschuimer
 • Aroma G3 Slijpmachine
 • Teller om te controleren hoeveel schoten je hebt getrokken
 • Supergeautomatiseerd reinigingsgereedschap

Dingen die we niet leuk vonden

 • Niet goedkoop
 • Tech-zwaar kan betekenen dat er een technische storing optreedt

Bekijk de dagprijs

Dit is de eerste machine in de compacte klasse van de Jura die een kleurendisplay krijgt, wat het gebruik van de Rotary Switch nog eenvoudiger maakt. En u kunt er vier koffiespecialiteiten in programmeren, wat betekent dat het geluk slechts een druk op de knop is. Hij heeft een ingebouwde melkopschuimer en de Aroma G3-molen. En dan hebben we het nog niet eens over de strakke, compacte uitstraling met zijn zwarte pianokleur.

Dit is een zoete machine die het beste van twee werelden biedt - een gemakkelijke manier om geweldige espresso en koffie te maken, en de mogelijkheid om uw favoriete lattes, cappuccino's en macchiato te maken. En het heeft een "Expert Mode" - voor gebruikers die instellingen zoals shotsterkte, volume, temperatuur, etc. willen wijzigen. Deze machine geeft u opties.

De Jura Impressa F8 is het meest geschikt voor een huis of kantoor waar u veel verschillende koffiedranken gaat maken.

De Jura Impressa E8

Jura Impressa E8

Dingen die we leuk vonden

 • Stijlvol en strak
 • Maakt alle soorten koffie - ook platte blanken!
 • Aroma G3 Molen
 • Geïntegreerde schuimstofcel
 • Twee tuiten voor het dubbele van de cafeïnevrijstelling
 • Automatische warmwaterspoeling
 • Probeert u te reinigen, en het is snel (15 minuten)

Dingen die we niet leuk vonden

 • Meldingen van inconsistente koffie uit de twee tuiten
 • Grote technologie betekent dat er af en toe problemen zijn
 • Hoewel het van grote waarde is, is het toch een aanzienlijke investering

Bekijk de dagprijs

De Jura E8 heeft onlangs een upgrade gekregen, en het is een ding van schoonheid. Met een druk op de knop kun je je zetsterkte aanpassen, de LED-schermen lopen je door het proces van wat je moet doen, wanneer je het moet doen en wat er met je koffie gebeurt - en het heeft de spectaculaire Aroma G3 Grinder van de Jura.

Deze machine is stijlvol en productief - hij is het meest geschikt voor de grote koffiestamlid met een koffieminnende partner die elke keer weer een fantastisch kopje koffie wil, maar niet alle moeite en moeite van een minder dan superautomatische machine wil doen.

Lees onze volledige review van de Jura E8.

De Jura Impressa S9 Classic

Jura Impressa S9 Classic

Dingen die we leuk vonden

 • Klein - gaat in elke keuken
 • Gemakkelijk programmeerbaar, met drankkeuzes
 • Ingebouwde schuimstof (dat herinnert je eraan om het schoon te maken!)
 • Aroma G3 molen - sneller dan andere molentjes, behoudt aroma en smaak

Dingen die we niet leuk vonden

 • Prijs
 • Functies die minder magisch zijn dan de kosten suggereren

Bekijk de dagprijs

De Jura Impressa S9 Classic review brengt u een machine die weer een stapje hoger op de prijsladder staat - en in vergelijking met de ENA 90 of enkele andere Jura-machines lijkt het niet zo heel erg anders. Maar om eerlijk te zijn, is het de moeite waard om door te nemen wat het te bieden heeft. En als de prijs een overweging is, kunt u altijd een opgeknapte Jura S9 krijgen.

U kunt in negen speciale dranken programmeren - van espresso's tot lattes - dus heerlijkheid ligt echt binnen handbereik. De tuit is verstelbaar, zodat u een groot kopje of een klein kopje kunt gebruiken, of welke maat dan ook, die uw koffiefantasie kriebelt. En je kunt met één druk op de knop lattes en andere koffiedranken op basis van melk maken. Dat maakt het leven zo zoet.

Met de S9 kun je je eigen drankje maken met controle over een aantal variabelen, zoals het zetvolume, de koffiesterkte en de zettemperatuur. U kunt aangepaste instellingen voor uw favoriete dranken programmeren en met één druk op de knop uw favoriete drankje steeds weer opnieuw brouwen.

Er is een automatische frother die fungeert als de uitloop voor heet water voor thee, en deze wordt geleverd met Jura's specialiteit Aroma+ Grinder, wat een hogere snelheid van de maling betekent. Bovendien is hij stiller dan andere modellen. Deze machine heeft ook een extra beetje magie omdat hij kan worden geprogrammeerd met de hardheid van uw water - dus hij vertelt u wanneer het tijd is om te ontkalken.

De Jura S9 is het meest geschikt voor mensen die de klokken en fluitjes willen horen - zoals het programmeren met de hardheid van je water zodat je weet wanneer je moet ontkalken. Deze machine zou geweldig zijn voor een kantoor vanwege de vele drankmogelijkheden en het eenvoudige, automatische onderhoud.

De Impressa A9

Impressa A9

Dingen die we leuk vonden

 • Bonen worden vlak voor het zetten gemalen - maakt geweldige koffie
 • Maak 12 verschillende speciale dranken
 • Kan de espresso in hen verdubbelen
 • Aroma+ slijper
 • Je hoeft niet na te denken: gewoon het scherm aanraken

Dingen die we niet leuk vonden

 • Prijskaartje is hoog
 • Touchscreens zijn niet voor iedereen geschikt
 • Meer technologie, meer kans op storingen/onderbrekingen
 • Recensies zeggen dat melk niet heet genoeg wordt.
 • Noodzaak om een melkcontainer te kopen

Bekijk de dagprijs

Deze machine is niet goedkoop, dat is zeker. Maar voor degenen die de munt en de wens hebben om geweldige koffie (inclusief lattes, cappuccino's en macchiatos) binnen handbereik te hebben - dit is een mooi koffiezetapparaat. Met de A9 kun je ook de hoeveelheid espresso verdubbelen als je een sterkere hit nodig hebt. Het is super-automatisch en dat betekent dat als je de magie eenmaal hebt geprogrammeerd, je goed bent om te gaan.

Het heeft een aanraakscherm, dus je hoeft er niet eens over na te denken - je hoeft alleen maar naar de foto te kijken en het scherm aan te raken, en er komt koffie van baristakwaliteit uit. Het is de droom van een luie koffieliefhebber!

Het touchscreen doet meer dan alleen je favoriete drankje uitkiezen. Het geeft je ook de leiding (serieus!), en vertelt je wanneer je bonen of water moet toevoegen, wanneer het tijd is om de lekbak te legen, en wanneer je die reinigingscyclus moet uitvoeren. Het doet goed werk bij het maken van koffiedranken op basis van melk - hoewel uit sommige beoordelingen blijkt dat de melk niet heet genoeg wordt en je een aparte melkcontainer moet kopen.

De A9 is goed voor degenen die zich serieus hebben gecommitteerd aan het maken van koffie van barista kwaliteit thuis en bereid zijn om wat geld uit te geven om het te doen.

Hij is compact, dus hij past overal - en hij heeft de dubbele tuit, zodat u een dubbele espresso kunt maken of een speciale koffie voor uw geliefde kunt maken zonder uw cafeïnefix op te geven.

Lees onze volledige Jura Impressa A9 review.

De Jura Impressa Z9

Jura Impressa Z9

Dingen die we leuk vonden

 • Snel, gemakkelijk te gebruiken, stil
 • Full-color TFT-scherm
 • Actieve bonenmonitoring (altijd genoeg bonen in de molen)
 • 15 bar krachtige pomp
 • Intelligent Pre-Brew Aroma Systeem
 • Consistente positieve beoordelingen

Dingen die we niet leuk vonden

 • Groot & zwaar
 • Serieus prijskaartje

Bekijk de dagprijs

De Jura Impressa Z9 is een hightech en hoog geprijsd model. En het is een ongelooflijke machine - met als hoogtepunt het full-color Thin Film Transistor (TFT) scherm. Het is alsof u uw eigen brewmaster altijd beschikbaar heeft, klaar om uw favoriete koffiedrankje te maken.

De one-touch optie is een droom die uitkomt voor diepe L-liefhebbers. Het geeft u keuzes en laat u presets aanpassen voor elf opties, met zes tegelijk. Deze machine doet het denkwerk en het werk voor u (en voor wat het kost, het moet!). Het maakt het bijna onmogelijk om een slecht brouwsel te maken - van gewone koffie tot de meest gecompliceerde espresso- en melkdranken.

Deze machine is het meest geschikt voor diegenen die geobsedeerd zijn door geweldige koffie en die het willen wanneer ze het willen, zonder dat ze te veel moeten nadenken over hoe ze het drankje moeten maken.

Het zou goed zijn in een kantoor of thuis voor degenen die dat soort geld te besteden hebben aan een koffieautomaat.

De Jura Impressa J90

Jura Impressa J90

Dingen die we leuk vonden

 • Stijlvolle & strakke Jura-look
 • Weegt slechts 24 pond
 • TFT full-color display
 • Aroma+ Grinder geeft meer smaak aan uw bonen
 • Rustig aan
 • Energiezuinig

Dingen die we niet leuk vonden

 • Prijs
 • Klachten dat de melk niet genoeg opwarmt

Bekijk de dagprijs

De Jura Impressa J90 is een zoetekauwenmachine. Maar zoet is prijzig. Hoewel dit niet de duurste Jura-koffiemachine is, staat hij zeker aan de bovenkant van de schaal.

Hij heeft een helder TFT-scherm, een gebruiksvriendelijke indeling voor het koffiemenu en vertelt u wanneer hij moet worden gereinigd en wanneer hij meer water of bonen nodig heeft. Hij heeft een automatische melkverwarming, maar er is geen controle over het stomen of opschuimen. Bovendien wordt gemeld dat het de melk nooit heet genoeg maakt. En tegen deze prijs, zou je verwachten dat het zou doen.

Deze machine is het meest geschikt voor een serieuze koffieliefhebber die snel een lekker kopje koffie wil en die er geen probleem mee heeft om er een premie voor te betalen.

Als u van koffiedranken op basis van melk houdt, is dit misschien niet voor u.

De Jura Z6

Jura Z6

Dingen die we leuk vonden

 • Maakt elke keer perfecte espresso shots
 • Reeks van ingebouwde, één-aanrakingsdrankmogelijkheden
 • Geavanceerd en toch eenvoudig melk- en melkschuimsysteem
 • Beheert het reinigingsproces in reactie op het water dat u gebruikt
 • Super geautomatiseerd met veel keuzemogelijkheden voor maatwerk
 • Ingebouwde braamslijpmachine
 • Rustig aan

Dingen die we niet leuk vonden

 • Grote machine
 • Prijs
 • Recensies zeggen dat de spoelcyclus te agressief is, en te vaak voorkomt.

Bekijk de dagprijs

De Jura Z6 is als iets uit de film, waar de koffiemachine tot leven komt en de wereld overneemt. Het is een uitzonderlijk product dat geweldige koffie maakt - en het prijskaartje weerspiegelt dat.

Dit is een high-end item. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat je ook een opgeknapte Jura Z6 kunt krijgen. Terwijl steeds meer van de 17 koffiemachines nu hun PEP hebben, was de Z6 een van de eerste. Hij geeft je een uitzonderlijke espresso en een crema van barista kwaliteit.

En hij heeft een geavanceerd, maar eenvoudig te gebruiken melksysteem. U kunt uw latte extra heet maken of een cappuccino met droger schuim maken. Er zijn 10 verschillende instellingen voor melk en schuim, allemaal met een druk op de knop.

Het wordt ook geleverd met het Intelligent Water System, evenals de RFID (Radio-Frequency Identification) chip die u laat weten wanneer uw filter moet worden vervangen.

Het is de moeite waard om een opgeknapte Jura Z6 te overwegen - door de opgeknapte route te volgen, kunt u een beetje deeg besparen en toch een geweldige machine krijgen.

De Z6 is het meest geschikt voor diepe L-liefhebbers met een groot budget, een behoefte aan meerdere koffiemogelijkheden en een grote toonbank.

Terwijl het maakt een reeks van heerlijke koffie dranken, tenzij je een A-lijst beroemdheid (voor wie dit zou chump change) of je woont zo ver weg van een coffeeshop dat je dit nodig hebt - je kunt er maar beter voor zorgen dat je gaat om het te gebruiken genoeg om het prijskaartje te rechtvaardigen.

Lees onze volledige Jura Z6 review.

De Jura Giga 5

Jura Giga 5

Dingen die we leuk vonden

 • 19 programmeerbare opties
 • 2 keramische slijpers
 • Specialiteit voorbrouwers-aromasysteem
 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Maakt twee espressodranken (met melk) tegelijk mogelijk.

Bekijk de dagprijs

Dingen die we niet leuk vonden

 • Voor de prijs van deze koffiemachine zou je naar Rome kunnen gaan en twee maanden lang koffie kunnen drinken, misschien drie

De Jura Giga 5 is als het moederschip van alle superautomaten. En er hangt een superhoog prijskaartje aan (je zou een auto kunnen kopen of misschien zelfs een aanbetaling kunnen doen op een appartement voor wat deze machine kost).

Dus, tenzij je een rockster bent met een espressoverslaving of net de loterij hebt gewonnen, is het kopen van deze machine misschien niet de meest fiscaal verantwoorde beslissing die je moet nemen.

Nu, voor het geval je net 10 miljoen exemplaren van je laatste release hebt verkocht of de Power Balls in je voordeel zijn gevallen - de Giga 5 heeft wel een aantal kick-ass functies, zoals 19 drinkopties, kleurendisplay met roterende selectie, twee keramische schijf koffiemolens, speciale verwarmingssystemen en nog veel meer. Het is de Rolls Royce van de koffiemachines.

Met zijn thermoblokverwarming komen uw dranken snel uit en blijft het aroma behouden door de IPBAS. En het systeem reinigt zichzelf zo goed als. Het is een ding van prijzige schoonheid.

De Jura Giga 5 is het meest geschikt voor een groot kantoor met een speciale koffiebehoefte of een huis dat ongelooflijk sociaal - en welvarend is.

Het levert 19 programmeerbare opties. De hele wereld van koffie binnen handbereik.

Lees onze Jura Giga 5 review.

De Jura J9

Jura J9

Dingen die we leuk vonden

 • Maak lattes, cappuccino's en macchiatos met één druk op de knop
 • Ingebouwde conische braamslijpmachine
 • Bypassdoser
 • Pas de sterkte en de temperatuur aan
 • Gebruiksvriendelijk TFT-scherm
 • Zegt je wanneer het tijd is om schoon te maken...
 • Stijlvol

Bekijk de dagprijs

Dingen die we niet leuk vonden

 • Dure machine

De Jura J9 wordt ook wel de J9.3 genoemd en is een solide machine. Terwijl het is stopgezet, kunt u de Jura J9.3 nog steeds gereviseerd vinden. Aan de hogere kant van de prijsschaal biedt hij een scala aan opties die indrukwekkend zijn, maar die ook bij anderen in de Jura-lijn te vinden zijn.

Als u bijvoorbeeld kijkt naar de Jura J9 vs J90, dan zijn de opties vrij gelijkaardig - en de prijs is ook vrij dicht bij. Je krijgt alle functies en opties die verwacht worden in een machine met dit prijskaartje.

Zo is er de conische braamslijpmachine, de bypassdoser, de ingebouwde melkcontainer, het automatische schuimsysteem en natuurlijk de Fine Foam Technology waar de Jura bekend om is geworden.

Deze espressomachine is het meest geschikt voor een klein kantoor of een huis dat drankjes op basis van melk met één druk op de knop wil hebben. Het is voor mensen die gemakkelijk en gemakkelijk goede koffie willen maken, en die het niet erg vinden om er een hoge prijs voor te betalen.

Het verdict: Welke Jura-koffiemachine is de beste?

Uiteindelijk draait het allemaal om budget, persoonlijke smaak en voorkeuren. Elke Jura machine in uw huis zal geweldige koffie zetten - en het is altijd een goede dag als u uw ochtend kunt beginnen met een uitstekend kopje koffie.

Onze top drie - de Jura Impressa J6 (#1), de ENA Micro 90 (#2) en de E8 (#3) - weerspiegelen de Jura espressomachines die de beste waarde bieden met betrekking tot de kenmerken en voordelen die ze bieden aan uw koffie-at-home aspiraties.

IMPRESSA J6

IMPRESSA J6
 • Middenprijsklasse
 • Verscheidenheid aan aanpassingsmogelijkheden
 • Kan controleren met een app

Bekijk de dagprijs

ENA MICRO 90

ENA MICRO 90
 • PEP-uitgerust
 • Kan 6 speciale dranken programmeren
 • Gemakkelijk te gebruiken

Bekijk de dagprijs

IMPRESSA E8

IMPRESSA E8
 • Creëer alle soorten koffie - ook platte witten!
 • Heeft twee tuiten
 • Automatische warmwaterspoeling

Bekijk de dagprijs

De Jura Impressa J6 bevindt zich in het midden van de prijsklasse en biedt verschillende opties voor het aanpassen van uw koffieproductie, inclusief instellingen en de mogelijkheid om deze te bedienen met een app. Over het geheel genomen is de waarde van deze machine hoog en daarom beschouwen wij hem als de beste Jura-koffiemachine die momenteel verkrijgbaar is.

De ENA Micro 90 is een geweldige machine voor de prijs, die ook in het midden van het Jura assortiment staat. Hij is uitgerust met PEP, u kunt er zes speciale dranken mee voorprogrammeren en hij is gemakkelijk te gebruiken! Deze stond op het punt om als nummer 1 te worden gekozen, dus ook met dit model kan het niet misgaan!

Last but not least is de Jura Impressa E8 - deze is duurder en dat zie je terug in wat hij op tafel brengt (of beter gezegd, in je beker). Hij maakt zo'n beetje elke koffiedrank die je maar wilt of kunt bedenken, inclusief plat wit. Met twee tuiten hoeft u nergens op te wachten. Voor mensen met een groter budget is deze machine een geweldige keuze.

Dus, ben je klaar om een Jura te kopen?