logo

Jura E8 Review - Is het de beste koffiemachine?

JURA E8
 • Piano zwarte behuizing
 • Pure Extraction Process optimaliseert de extractie en garandeert het beste aroma
 • Kenmerken Zes-niveau Aroma G3 slijper
 • Krachtige pomp met 15 bar druk
 • Professionele fijnschuimer voor barista-specialiteiten

Bekijk de dagprijs

Super-automatische koffiemachines zijn in staat om met één druk op de knop espresso, koffie en vele andere dranken op basis van melk te maken. Deze machines zijn te vinden in verschillende soorten, maten, merken, enz. Echter, slechts enkele van hen kunnen daadwerkelijk voldoen aan de eisen van de titel. Voor de beste keuze van een automatische espressomachine hebben we gekozen voor de Jura E8. Deze bean to cup machine heeft een aantal kenmerken die u misschien interesseren als u echt een goed kopje koffie wilt die elke ochtend op u staat te wachten.

Onze diepgaande Jura E8 koffiemachine review zal u helpen om al uw feiten op een rijtje te zetten en deze machine beter te leren kennen. Er zijn immers veel dingen te weten gekomen over deze brouwer. Het is een grensverlegger voor de kwaliteit, de waarde en het gebruiksgemak van de koffie in één verpakking.

Als u tot nu toe geïntrigeerd bent, blijf dan onze recensie lezen. U zult de belangrijkste kenmerken van de Jura leren kennen en de redenen waarom u deze espressomachine misschien nodig heeft als uw volgende investering in de keuken.

Koffiekwaliteit en -smaak

Jura E8 beoordeling

Het mooie van de E8-espressomachine is het verbazingwekkende en authentieke pulsextractieproces waarvoor ze hun faam hebben gekregen. Zonder het PEP-proces te noemen zou onze beoordeling niet compleet zijn, omdat het bekend staat om het duwen van heet water door de koffie. Het staat onder druk en het gebeurt met korte tussenpozen. Dit optimaliseert de extractie en de smaak en het aroma worden volledig ontwikkeld in dit proces.

Bovendien, zelfs als het maken van espresso snel is, wil je niet dat het te snel gedaan wordt. Dit heeft namelijk een negatief effect op de smaak en het aroma van het kopje koffie. Met deze automatische espressomachine krijgt u koffie die lijkt alsof hij van een professionele barista is gemaakt. Vanaf het eerste kopje koffie zult u merken dat er een authentieke diepe smaak is met crema en een geweldige temperatuur.

Voordelen

 • Heeft een 64-ounce waterreservoir
 • Automatische uitschakelfunctie/timer
 • 18-bar-pomp
 • Maalt tot 15 gram koffiebonen
 • Wordt geleverd met een keramische braamslijpmachine

Nadelen

 • Er zijn goedkopere modellen
 • Maakt wat lawaai bij het malen van bonen

Bekijk de dagprijs

Koffie zetten met de Jura E8-koffiemachine

Om koffie te kunnen zetten, moet u wat bonen op de trechter van de machine laden. De afdichting van de pakking is er om uw bonen zo vers mogelijk te houden. Achter dit deksel ziet u twee kleine deurtjes - deze zijn voor het laden van voorgemalen koffie en een andere voor het aanpassen van de maalgraad. Bovendien helpt dit u bij het instellen van de espresso of gewone koffiesoort.

Demonstratie van de Jura E8 Espressomachine

Een ander ding dat u zult opmerken vanaf het moment dat u de Jura-machine uitpakt, is de molen. In vergelijking met andere espressomachines is deze molen zeer stil en maakt hij niet al te veel lawaai. Een andere leuke eigenschap is natuurlijk de dosering.

Net als bij andere producten uit de Jura kan ook deze tot 16 gram in één maal gedoseerd worden. Voor gewone stervelingen en niet voor barista's betekent dit dat je een echte dubbele espresso in één keer kunt vermalen. U hoeft niet te wachten op een tweede maalbeurt om het gewenste kopje koffie te krijgen.

Kenmerken

Het beste aan de E8 automatische espressomachine is dat hij een grote verscheidenheid aan koffie en andere warme dranken kan maken. Er is veel om over te praten in deze sectie, want zoals we al zeiden in de Jura E8 machine review kan het letterlijk alles maken van cappuccino's, tot lattes en macchiatos - het heeft het allemaal. Als je deze machine krijgt, hoef je alleen maar de knop aan te raken, zonder zelfs maar je beker te verplaatsen. Het apparaat is zeer eenvoudig te programmeren.

Daarom kunt u een kopje koffie krijgen zoals u dat wilt. Het staat bekend om het gebruik van een pick-up tube systeem voor melk, dus alles wat je hoeft te doen is melk direct in het apparaat te laten vallen als je geen zin hebt in het krijgen van de extra accessoires. U kunt zelfs de hoogte van de speciale koffie- en melkuitlopen aanpassen aan uw eigen persoonlijke voorkeuren.

U kunt het volume programmeren in ons of milliliters voor koffiedranken, de koffiesterkte in 8 niveaus en de temperatuur van normaal of hoog. Aan de molen is de bonencontainer aan de bovenkant bevestigd. Deze espressomachine heeft een waterreservoir met een capaciteit van 12 ounce.

Als u een goedkopere Jura wilt, kan de Jura E6 een fatsoenlijke optie zijn, kijk dan eens naar de post waar we de Jura E6 versus de Jura E8 vergelijken, nog steeds is de E8 de beste. Een andere goedkopere maar nog steeds zeer goede keuze zou de Jura Impressa C60 kunnen zijn.

Gerelateerd: beste koffiemachines met bonen

Reinigen van de espressomachine

Het is een bekend feit dat wanneer een apparaat melk gebruikt, het goed moet worden gereinigd. Dit blijkt de belangrijkste reden te zijn waarom veel mensen uit de buurt van dergelijke apparaten blijven. We zijn echter blij dat de ingenieurs van Jura weten hoe belangrijk hygiëne is. Daarom hebben ze dit proces heel eenvoudig gemaakt. De E8-espressomachine is zeer eenvoudig te reinigen en wordt zeer tijdig uitgevoerd.

U moet weten dat de E8 na het maken van een drankje op basis van melk automatisch het schuimapparaat uitspoelt. Als u dit niet wilt, kunt u het natuurlijk handmatig uitschakelen. Hierna kunt u ervoor kiezen om het apparaat op elk gewenst moment uit te spoelen. Als u zich zorgen maakt over de diepte van deze reiniging, kunt u altijd het handige bakje gebruiken. Deze wordt geleverd met de Jura verpakking voor de reiniging van het melksysteem.

Is het de moeite waard om de Jura E8 te kopen?

Als u een super-automatische koffiemachine met een geweldige PEP zettechniek wilt, is de E8 uw beste keuze. U kunt hem gemakkelijk krijgen en u zult merken dat het gebruik ervan nog gemakkelijker is. Bovendien is Jura de fabrikant die weet hoe je goede koffie kunt zetten en hoe je klanten tevreden kunt houden.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste Jura koffiemachine?

De beste Jura espressomachine is de Jura E8. Hij is voorzien van geweldige functies en kan een grote verscheidenheid aan koffie en andere warme dranken maken.

Hoe lang gaan de Jura koffiemachines mee?

Meestal gaan ze ongeveer 5-7 jaar mee.

Maakt Jura goede koffie?

De meeste Jura machines maken perfecte espresso en koffie, inclusief de E8.

Hoe vaak moet ik mijn Jura koffiemachine schoonmaken?

Uw espressomachine moet u ertoe aanzetten dit te doen. Meestal wordt er om de 1-2 maanden of om de 50 liter water gebruikt.

Waar wordt de Jura gemaakt?

Jura is een Zwitsers merk, opgericht in 1931. Jura machines worden in Zwitserland gemaakt (in Romanshorn).

Bekijk de dagprijs