logo

Het beste koffiezetapparaat

beste koffiezetapparaat

Er is vrijwel geen huishouden, waarin zich geen koffiezetapparaat bevindt. Dat kan een gewoon filterapparaat zijn, maar steeds meer zien we ook volautomatische baristamachines in de keukens verschijnen. Wereldwijd gezien, drinken we in de lage landen best wel veel koffie. Statistieken vermelden dat we gemiddeld per jaar zo’n 6,9 kg koffie per persoon consumeren. Dit komt neer op 3,2 kopjes per dag.

Hoeveel soorten koffiemachines er ook op de markt komen met allerhande pad- en cupsystemen, veel koffiedrinkers zweren bij een onvervalst kopje filterkoffie. Dat kan een ouderwets filterapparaat zijn, waarbij het kokende water langzaam op de gemalen koffie druppelt, maar ook een volautomatische koffiemachine die zelf de bonen maalt.

Voor iedereen die op het punt staat een nieuw koffiezetapparaat aan te schaffen, maar nog niet precies weet welke het zal worden, hebben we een top 7 samengesteld. Daarbij gaan we per koffiemachine nader in op de producteigenschappen, het ontwerp en de voor-en nadelen van de machine. Helemaal onderaan het artikel vind je een Koopgids, met daarin advies hoe je ervoor zorgt dat je altijd het voor jou beste koffiezetapparaat koopt.

Siemens Sensor for Senses TC86503 – Beste koop koffiezetapparaat

Siemens Sensor for Senses TC86503

Bekijk de dagprijs

Dit koffiezetapparaat van Siemens for Senses is er een die je, bij wijze van spreken, met je ogen dicht kunt kopen. Hij komt bij alle aanbieders zeer goed uit de reviews, heeft een betaalbare prijs en, ook niet onbelangrijk, je zet er een prima kop koffie mee.

Welk soort Siemens apparaat je ook in huis haalt, het is eigenlijk nooit slecht. Vandaar ook de vermelding van deze Siemsen als beste koop koffiezetapparaat. Deze in zwart kunststof en rvs uitgevoerde koffiezetter is uitgerust met een handige warmhoudkan en timer. Vooral die timer is makkelijk, als je graag ’s morgens wakker wordt, met de geur van vers gezette koffie.

Het waterreservoir van dit koffiezetapparaat is afneembaar, zodat je niet moeilijk hoeft te doen, met een te hoog apparaat onder een te lage kraan. Het reservoir heeft een ruime inhoud van 2 liter, wat betekend dat je in een keer 10 koppen koffie kunt zetten.

Het voordeel van een warmhoudkan is dat de machine uit kan, als de koffie gezet is. Hij doet dat dan ook automatisch. Zou je tijdens het koffiezetten, alvast een kopje in willen schenken, kun je met een gerust hart de kan onder de filter vandaan halen. Dankzij een druppelstopsensor, stopt hij met koffiezetten, zodra de kan onder de filter vandaan gehaald wordt.

Pluspunten

 • Warmhoudkan
 • Timerfunctie
 • Afneembaar waterreservoir
 • Druppesltop
 • AromaSense Plussysteem
 • Automatische uitschakeling

Minpunt

 • De kan kun je niet helemaal leegschenken

Samengevat

Deze Siemens Sensor for Senses is een van de betere koffiezetapparaten van dit soort. Dankzij zijn eenvoudige bediening, timer en warmhoudkan een functioneel apparaat dat in geen enkele keuken of kantoorruimte misstaat. Door de automatische uitschakeling is het ook geen stroomvreter. Klanten waarderen hem met een 8,9 tot 10. Beter kun je vrijwel niet hebben.

Klik op onderstaand links, om te zien wat deze Siemens Sensor for Senses TC68503 kost.

Philips Intense HD7697 – Beste koffiezetapparaat met warmhoudkan

Philips Intense HD7697

Bekijk de dagprijs

We zijn het al zo gewend: het volautomatische koffiezetapparaat. Maar voor de liefhebbers van met de hand gezette koffie zijn er nog altijd een groot aantal goede koffiefilterapparaten waarbij je nog gewoon zelf een filterzakje in de plastic filter doet, het waterreservoir vult en op het knopje drukt. In enkele minuten zal de ruimte zich vullen, met het aroma van ambachtelijk gezette koffie en komt iedereen als vanzelf vanachter zijn bureau of kamer, om een bakje mee te pikken.

Net als de Siemens for Senses is hij uitgevoerd in matzwart kunststof met rvs. Dat geeft hem niet alleen een gedistingeerde look, waarmee hij in elke keuken past, het maakt hem ook makkelijk te reinigen. De losse onderdelen kunnen gewoon in de vaatwasser.

De thermoskan van deze Philips Intense heeft een inhoud van een liter. Dat betekent dat hij goed is voor 5 tot 6 kopjes of 4 grote mokken koffie. Je kunt er ook een tweede thermoskan bijkopen en dan in een keer tot wel 10 koppen koffie tegelijk zetten. Het is hiermee een ideale machine voor grote gezinnen, op een werkplek en voor in kantines en verenigingsgebouwen. Naast een grote inhoud van het waterreservoir, heeft deze Philips nog veel meer voordelen.

Zo kun je de sterkte van de koffie zelf bepalen met een draaischijf bovenop het filter. Deze regelt de waterstroom. Hoe sneller het water door de koffie loopt, hoe lichter de koffie. Zo kun je naar wens van de koffiedrinker op dat moment, een straffe of licht bak koffie maken. Het lijkt je op het eerste gezicht niet zo belangrijk. Maar denk je maar eens in, dat je ’s morgens een stevige kop koffie kunt maken en in de middag een wat lichtere. Op zich best handig.

Het waterreservoir is afneembaar, zodat je niet met een maatbeker of andere kan hoeft bij te vullen. Daarnaast is hij uitgerust met een ontkalkingsstand. Regelmatig je koffiezetapparaat ontkalken, is niet alleen voor een langer behoud van de machine, het komt ook de smaak van de koffie ten goede.

Pluspunten

 • Warmhoudkan
 • Koffiesmaak afstelling
 • Afneembaar waterreservoir
 • Ontkalkingsstand
 • Mooi ontworpen design

Minpunten

 • Geen timer
 • Aan/uit knop op onhandige plek

Samengevat

Over all is het een best koffieapparaat dat in korte tijd een kwalitatief goede kop koffie zet. Afhankelijk van het merk koffie dat je hebt of de behoefte aan een stevige of licht bak koffie, heeft de machine een draaischijf op het filter, waarmee je de sterkte kunt afregelen. Dat geeft toch nét een beetje meer persoonlijkheid aan je vers gezette kop koffie.

Klik op onderstaand links, om te zien wat deze Philips Intense HD7697 kost.

Melitta Single 5 Therm + Thermobeker – Beste compacte koffiezetapparaat

Melitta Single 5 Therm

Bekijk de dagprijs

Meestal staat een koffiezetapparaat in de keuken. Je hebt daar immers de waterkraan en je kopjes bij de hand. Negen van de tien van deze apparaten nemen op je aanrecht daarbij best veel ruimte in beslag. Ben je maar alleen, drink je niet elke dag koffie of heb je maar een mini-aanrechtblokje, biedt een compact koffiezetapparaat de oplossing.

De reden dat we de Melitta Single 5 Therm betiteld hebben als het best compacte koffiezetapparaat, is omdat het over bijna alle functies beschikt die je ook op een grote koffiezetter aantreft. Daarbij wordt er bij het apparaat een afsluitbare thermobeker meegeleverd. Dit is met name handig als je, je koffie mee naar buiten of op reis mee wilt nemen. Zo heb je onderweg altijd je eigen vers gezette koffie bij de hand.

Het mini koffiezetapparaat werkt volgens een filtersysteem. Dat betekent dat je zelf een papieren koffiefilter in de filterhouder van het apparaat plaatst, er de gemalen koffie indoet, het waterreservoir vult en op het knopje drukt. Het waterreservoir is bij dit model koffieapparaat niet afneembaar en heeft slechts een inhoud van 6,5 cl. Op zich is dit niet zo’n probleem, want je kunt het reservoir vullen met de thermoskan of de bijgeleverde beker. Je kunt dan ook meteen exact de hoeveelheid koffie bepalen die hij zetten moet.

Een fijne bijkomstigheid van deze kleine koffiekanjer is de extra thermobeker die je ontvangt bij aankoop, van deze Melitta Single 5 Therm. De afsluitbare beker kun je in je tas stoppen, zodat je in de trein kun genieten van een kop lekkere koffie. Of wanneer je met de auto weggaat, gaat vissen of hiken is het bijzonder aangenaam, om tussendoor een vers gezet kopje koffie te kunnen drinken.

Nog een fijne bijkomstigheid van de mini Melitta is de druppelstop. Je kunt gewoon tijdens het zetten de kan onder het filter vandaan halen, zonder dat het een rommeltje wordt. In de onderkant van het filter zit een afsluitertje, die automatisch sluit en meteen een signaal doorgeeft naar het verwarmingselement en het pompje, waarmee het water naar de filter gepompt wordt.

Pluspunten

 • Formaat is lekker compact
 • Druppelstop
 • Bijgeleverde thermobeker

Minpunten

 • Waterreservoir is niet uitneembaar
 • Waterreservoir is aan de kleine kant

Samengevat

Wanneer je op zoek bent naar een klein functioneel en tevens kwalitatief goed koffiezetapparaat, is deze Melitta Single 5 Therm zonder meer een goede koop. Ook het gemak van de bijgeleverde afsluitbare thermobeker moet je niet onderschatten. Het waterreservoir mag dan, ten opzichte van andere koffiemachines, wat aan de kleine kant zijn, maar het gaat tenslotte ook om een hele best compact koffiezetapparaat.

Klik op onderstaand links, om te zien wat deze Melitta Single 5 Therm +Thermobeker kost.

AEG KF3300 – Beste koffiezetapparaat onder de € 40,-

AEG KF330

Bekijk de dagprijs

Het kan zijn dat je momenteel het gewoon niet kan missen, of je drinkt zo weinig koffie dat je het geld er gewoon niet voor over hebt en € 40,- echt het maximum voor een koffieapparaat vindt. Er zijn dan een heleboel merken en types die je voor enkele tientjes in huis haalt. Als we echter kijken naar het pakket van functionaliteit, design en kwaliteit, is er een die eruit springt en dat is de KF3300 van AEG.

AEG is zonder enige twijfel een van de betere merken, op het gebied van huishoudelijke apparatuur. Met deze KF3300 zet je dan ook een prima kop koffie, terwijl je nog geen € 40,- voor het apparaat neertelt.

Het apparaat werkt volgens het filtersysteem en beschikt over een glazen kan, die warm gehouden wordt op een warmhoudplaatje. Op het waterreservoir staat een duidelijke kopjesverdeling aangegeven, evenals op de koffiekan. Zo kun je afgepast, precies het aantal koppen koffie zetten dat je wilt. Het reservoir heeft een ruime inhoud van 1,5 liter en dat is toch al gauw zo’n 10 tot 12 koppen koffie.

De warmhoudplaat heeft een ingebouwde timer die na 40 minuten automatisch afslaat. Zo verbruik je én niet te veel stroom en mocht je eens een keer vergeten het apparaat uit te zetten, kookt de pot niet droog. Daarbij is het ook beter voor de machine zelf. Hoe minder uren hij nodeloos verwarmt, hoe langer de levensduur van het apparaat.

Het laatste handigheidje wat aan dit apparaat zit, is de druppelstop. Als je tijdens het zetten, alvast een kopje koffie wilt pakken, zal de filter niet doordruppelen. Dit voorkomt een hoop rommel en storing aan de warmhoudplaat. De filter is trouwens eenvoudig afneembaar. Zo kun je overal makkelijk bij, om hem schoon te maken.

De enige aanmerkingen op deze AEG KF3300 volgens reviews zijn: de schenktuit is aan de korte en brede kant, waardoor je niet goed kunt inschenken zonder te knoeien en volgens gebruikers duurt het doorlopen van de koffie nogal lang. Aan de andere kant is langzaam doorgelopen koffie vaak wel lekkerder…

Pluspunten

 • Groot waterreservoir
 • Makkelijk schoon te maken
 • Automatische uitschakeling na 40 minuten

Minpunten

 • Schenktuit morst
 • Loopt langzaam door

Samengevat

Een goed én goedkoop koffiezetapparaat, voor als je niet meer dan € 40,- uit wilt geven. Dankzij het grote waterreservoir is deze AEG KF3300 ideaal voor grote gezelschappen en als je maar zo af en toe een koffiezetapparaat nodig hebt.

Klik op onderstaand links, om te zien wat deze AEG KF3300 kost.

Krups Nespresso Citiz & Milk Zilver XN760B – Beste éénkops koffiezetapparaat

Krups Nespresso Citiz & Milk Zilver XN760B

Bekijk de dagprijs

Cup koffiemachines zijn de afgelopen jaren enorm in populariteit gestegen. Je legt een cup in de daarvoor bestemde holte en in enkele seconden heb je een heerlijke verse kop koffie. En niet alleen een gewone milde of zwaardere melange filterkoffie, maar ook cappuccino, café latte of macchiato behoren tot de mogelijkheden.

De cups die je in de Krups machines legt, zijn niet van de fabrikant van huishoudelijke apparatuur zelf, maar van Nespresso. Nespresso is een gepatenteerde benaming, van het Zwitserse Nestlé, voor de koffiecapsule en de bijbehorende manier van koffiezetten.

De Krups Nespresso Citiz & Milk Zilver XN760B is een volautomatische koffiemachine, waarmee je een kopje tegelijk zet. Het voordeel hiervan is dat je altijd een heerlijk vers kopje koffie hebt. Het warmhouden van koffie is handig, maar laten we eerlijk wezen, de smaak gaat er niet op vooruit. Het kleine Krupsje is een mooi compact uitgevoerd koffiezetapparaat, met een groot aantal handige functies. Je hebt keuze uit de kleuren rood en zilver.

Een koffieapparaat dat slechts een kopje tegelijk maakt, is ideaal voor de fijnproever die graag afwisselt met smaken. En het zijn niet alleen de smaken die je kunt wisselen, door simpelweg een ander soort koffiecup te gebruiken, maar ook door met de hoeveelheid water te spelen kun je de smaak aanpassen. Zo kun je makkelijk een mildere koffie maken, door de machine meer water toe te laten voegen.

Op een macchiato hoort een lekkere schuimlaag. Je maakt deze heel eenvoudig, met de bijgeleverde melkopschuimer. Zo hoef je niet zelf de melk op te kloppen en heb je altijd een perfecte dikke romige schuimlaag op je koffie.

Bij Krups hebben ze ook aan energiebesparing gedacht. Zodra je 9 minuten geen volgende kop koffie gemaakt hebt, schakelt hij zichzelf uit. De Nespresso Citiz staat dus niet altijd standby. Een tweede punt: kalkaanslag verkort de levensduur van een koffiezetapparaat en laat ook het warmte-element harder werken. Ook dat kost stroom. Deze mini Krups geeft zelf aan, wanneer hij ontkalkt moet worden. Er gaat dan een lampje branden, zodat je weet, dat hij weer aan de beurt is.

Als nadeel geven kopers van dit beste eenkops koffiezetapparaat aan dat hij wel een heel erg zware brom heeft, tijdens het koffiezetten. Wanneer je 1 liter water weinig vindt voor een waterreservoir, zou je ook dit als minpunt kunnen noteren.

Pluspunten

 • Modieus ontworpen design
 • Melkopschuimer aanwezig
 • Ontkalkmelder

Minpunten

 • geeft zware brom tijdens koffiezetten
 • Waterreservoir ‘slechts’ 1 liter

Samengevat

Deze Krups Nespresso Citiz & Milk Zilver XN760B is een beste koop, als je maar een kopje koffie tegelijk wilt zetten en daarbij wel van variatie houdt. Het apparaat heeft een mooi ontworpen design en een fijne melkopschuimer als extra.

Klik op onderstaand links, om te zien wat deze Krups Nespresso Citiz & Milk Zilver XN760B kost.

Bestron ACM111Z – Beste koffiezetapparaat voor op reis

Bestron ACM111Z

Bekijk de dagprijs

Deze Bestron ACM111Z is een best koffiezetapparaat voor op reis, maar verwacht er niet te veel van. Er zitten niet veel functies op, er wordt geen melkopschuimer bij geleverd en ook de koffie die hij maakt, is volgens de reviews aan de slappe kant. Dit laatste is natuurlijk persoonlijk. Het lijkt ons, als je wat zwaarder melange koffie in de filter doet, deze automatisch wat meer body heeft.

De koffiekan van dit mini koffiezetapparaat is in de vorm van een afsluitbare thermosbeker die je makkelijk in je tas meeneemt. Naar wens kun je uit de beker zelf drinken, maar er ook een bekertje of een koffiekopje mee uitschenken. De kleine Bestron werkt volgens het filterprincipe. Je kunt hiervoor zowel een papieren, als permanentfilter gebruiken.

Het is een koffieapparaatje dat makkelijk schoon te houden is. De losse onderdelen kunnen gewoon in de vaatwasser. De Bestron ACM111Z is in uitgevoerd in zwart kunststof met rvs-look afwerking en bij aanschaf krijg je 5 jaar garantie op materiaal en fabrieksfouten. Qua prijs-kwaliteitverhouding is dit een uitstekend koffiemachientje, voor wat je ervoor krijgt.

Pluspunten

 • Uitstekende prijs- kwaliteitverhouding
 • Fijne warmhoudbeker
 • Makkelijk in onderhoud

Minpunten

 • Kunststof voelt goedkoop aan
 • Koffie kan slap uitvallen

Samengevat

Op de keper beschouwd is deze Bestron ACM111Z een van de beste koffieapparaten voor op reis. Makkelijk in het gebruik, de koffie blijft goed op temperatuur in de beker en je kunt voor 2 personen koffie meenemen. Het apparaatje is daarnaast vrijwel onderhoudsvrij, kost bijna niets en je krijgt maar liefst 5 jaar garantie.

Klik op onderstaand links, om te zien wat deze Bestron ACM111Z kost.

Philips Grind & Brew HD7767 – Beste koffiezetapparaat met verse bonen

Philips Grind & Brew HD7767

Bekijk de dagprijs

Wanneer je op zoek bent naar het beste koffiezetapparaat met verse bonen, kunnen we niets anders zeggen dat: dit een van de beste koffiezetapparaten is met verse bonen. Elke koffieliefhebben zal je kunnen vertellen dat koffie van versgemalen koffiebonen het lekkerste is. Omdat we er niet altijd tijd voor hebben, om van tevoren onze koffie te malen, zoals onze ouders en grootouders nog wel deden, kopen we tegenwoordig veelal kant-en-klaar gemalen koffie. Hoe goed dit na het malen ook vacuüm verpakt wordt, het haalt het niet bij een kopje koffie bereid uit zojuist gemalen bonen.

De Philips Grind & Brew, maalt de bonen zelf en zet er een heerlijke kop koffie van, in slechts enkele minuten. Niet alleen vult je huis zich met de geur van verse gezette koffie, maar ook met het aroma van het koffiemalen. De machine heeft een basic, maar zeer functioneel design. Zo is het vak voor de koffiebonen transparant, zodat je altijd kunt zien hoeveel bonen er nog inzitten en is ook de koffiekan van glas.

Bij dit koffieapparaat heb je de mogelijkheid zelf de smaak en de sterkte van de koffie in te stellen, door de maling fijn of grof af te stellen. Hoe fijner de maling, hoe sterker de koffie. Voor een mild kopje koffie, laat je hem dus grof malen. Het bonenvak bovenop het koffiezetapparaat biedt ruimte aan 350 gram bonen. Het waterreservoir heeft een inhoud van 1,2 liter.

Mocht je onverhoopt zonder bonen komen te zitten, is dit geen probleem. Je kunt in de filter ook zelf kant-en-klare gemalen koffie doen. Je komt met deze Philips dus nooit zonder koffie te zitten.

Opvallend aan dit bonen koffiezetapparaat is het mooie bedieningsdisplay en de verlichte draaiknop, waarmee je alle instellingen feilloos kunt regelen.

Mocht je gewend zijn aan een koffiezetapparaat met een uitneembaar waterreservoir, is het even wennen dat deze Philips Grind & Brew deze niet heeft. Je zal het watereservoir met de koffiekan moeten vullen. Maar ja, als je daar eenmaal aan gewend bent, merk je dat ook niet meer.

Pluspunten

 • Ruime reservoirs voor water en bonen
 • Maalgraad in te stellen
 • Prettige bediening, mooi display

Minpunten

 • Maakt lawaai tijdens het malen
 • Waterreservoir zit vast

Samengevat

Voor koffiedrinkers die van filterkoffie houden dat bereid is uit versgemalen bonen, is dit een ideaal koffieapparaat. Je kunt de smaak van de koffie geheel naar je eigen wens instellen en tot wel 10-12 koppen koffie tegelijk zetten. Naast koffie van verse bonen, kun je ook koffie zetten van gemalen koffie. Het enige ongemak wat je zou kunne ervaren, is dat het waterreservoir niet uitneemvaar is bij deze Philips Grind & Brew HD7767.

Klik op onderstaand links, om te zien wat deze Philips Grind & Brew HD7767 kost.

Koopgids

Omdat er zo’n oneindig groot aantal aan verschillende soorten machines zijn, kan het lastig zijn te beslissen, wat nu exact het beste koffiezetapparaat is. Je gebruikt zo’n apparaat immers dagelijks. De lat van je verwachtingen leg je daardoor ook hoger, dan voor een apparaat dat je bijvoorbeeld, maar eens per week gebruikt.

Voor velen van ons is een kop lekkere koffie, een voorwaarde voor een goed begin van de dag. Wanneer je toe bent aan een nieuw koffieapparaat weeg je daarom het best alle plus- en minpunten van de diverse systemen tegen elkaar af. En kijk je, ook niet onbelangrijk, wat je allemaal aan producteigenschappen en of extra snufjes, voor een bepaald bedrag hebt.

De prijs

Zoals je bij de aanschaf van een het beste koffiezetapparaat niet over een nacht ijs gaat, is ook het bedrag belangrijk wat je ervoor wilt, of kunt, neertellen. Als regel kun je ervan uitgaan dat hoe duurder het apparaat is, hoe meer faciliteiten en extra’s erop zitten.

Een gewoon filterkoffiezetapparaat, je weet wel, zo een met een glazen kan en waar je een papieren koffiefilter in moet plaatsen, heb je al voor enkele tientjes. Dat is ideaal als je niet veel thuis bent, of geen behoefte hebt aan luxes als versgemalen bonen of opgeschuimde melk. Je hoeft dan ook geen grote te kopen. Er zijn genoeg kleine koffiezetapparaten, waar je zomaar een of twee kopjes tegelijk mee zet.

Ben je echter een flinke koffiedrinker, omdat je thuis werkt of je huishouden uit meerdere koffiedrinkende personen bestaat, is het beschreven beste koop koffieapparaat, bovenaan onze top 7 echt een machine waar je veel plezier aan zult beleven.

Gemalen koffie of bonen

Waren vroeger koffiemachines die zelf bonen maalden én tevens zelf filterkoffie maakten voorbehouden aan de horeca, tegenwoordig kunnen we deze professionele koffieapparaten, weliswaar in verkleinde vorm, ook voor thuis kopen.

Het principe van deze machines is simpel. Je vult het vak voor koffiebonen boven in de koffiemachine met bonen. Zodra je een kop koffie gaan zetten, maalt hij eerst zijn eigen bonen. Het resultaat is een heerlijke kop koffie, met een aroma dat je met kant-en-klaar gemalen koffie niet eens kunt benaderen. Het voordeel van deze machines is dat je de maalfunctie niet altijd hoeft te gebruiken. Je kunt er ook filterkoffie mee maken van vooraf gemalen koffie.

Bij de aanschaf van een bonenapparaat, dien je er wel rekening mee te houden dat je soms weleens een storinkje kan hebben, doordat er een boontje in het maalmechanisme klem komt te zitten. Je moet dat er dan even uithalen. Maar ja, als je een eerste klas kop koffie wilt drinken, kun je er wel wat voor over hebben toch? Hetzelfde geldt voor een koffiemachine met melkopschuimer en/of melkreservoir. Dat vergt meer tijd om het schoon te houden.

Timerfunctie

Het gemak dient de mens en een timerfunctie op je koffiezetapparaat, is er daar een van. Je kunt hem dan zo instellen dat, tegen de tijd dat je, je aangekleed hebt en de keuken inkomt, de koffie doorgelopen is.

Warmhoudfunctie

Met name oudere modellen koffieapparaten hebben een plaatje waarom de koffiekan warm gehouden wordt. Bij moderne machines slaat dit na 40 minuten af. Dat geeft je precies de tijd, ook je tweede kopje koffie lekker warm te drinken. Met de automatische uitschakeling, na 40 minuten, kan het niet meer voorkomen dat de koffiepot droogkookt. Koffiezetapparaten met warmhoudfunctie gebruiken wel iets meer stroom, dan machines die dat niet hebben.

Thermoskoffiekan

Wat ook een goede optie is, om de koffie langer warm te houden is, is een koffiezetapparaat met thermoskan. Je kunt dan tot 8 koppen koffie zetten die je én overal mee naartoe kunt nemen én toch wel een uurtje of twee warm blijven. Dit is vooral handig als je in de tuin zit of visite hebt. Zo hoef je niet steeds naar de keuken te lopen en wanneer je meer thermoskannen hebt, kun je achter elkaar aan meerdere mensen tegelijk koffie uitschenken.

Sterkteregeling

Voor echte koffieliefhebbers is een koffiemachine met sterkteregeling aan te raden. Veelal zijn dit bonenmachines. Je kunt er dan voor kiezen om overdag bijvoorbeeld, een lichte koffie te drinken, terwijl je ’s avonds een wat stevigere bak of een espresso maakt. De sterkteregeling om dergelijke koffiemachines kun je A, doen door een milder of zwaarder gebrande bonensoort te kopen, B, te spelen met de maalstand, sommige machines hebben tot 10 maalstanden en C, minder koffie te gebruiken.

Keuze maken

Hopelijk hebben we je genoeg informatie verschaft, om het beste koffieapparaat eruit te filteren. Wil je meer weten over een koffiemachine, dan wij hier beschreven hebben, klik op bovenstaande foto’s van de machine door naar de aanbieder. Daar vind je alle productkenmerken van de betreffende machine.