logo

Nespresso Inissia van Magimix Review

nespresso magimix inissia zwart

Voordelen

 • Lichtste Nespressomachine
 • Zeer compact
 • Gemakkelijk te vullen waterreservoir met deksel

Nadelen

 • Basis geautomatiseerde dranken
 • Beperkte watercapaciteit
 • Gebonden aan Nespresso cups-systeem

Bekijk de dagprijs

Specificaties

 • 19-bar pompdruk
 • 700ml watertank met deksel
 • H23 x B12 x D32.1cm
 • Scharnierende lekbak
 • 16 cups inbegrepen

Wat is de Nespresso Inissia?

Als u een teen in het Nespresso Koffiecupmachine wilt dompelen, is er misschien geen betere machine dan de Inissia. Het is ongelooflijk compact en licht met slechts 2,4 kg, en heeft veel functionaliteit voor een instapmodel.

Upgraden naar de Inissia's bundelverpakking (95,00 euro) betekent dat hij wordt geleverd met de stand-alone Aeroccino3 melkopschuimer. De Aeroccino3 breidt het beperkte repertoire van de Inissia - espresso of lungo - uit met melkachtige dranken zoals cappuccino's en lattes.

Het Nespresso assortiment van 22 Grand Crus, plus limited editions en compatibele pods van derden, geeft een ruime keuze aan koffie - en om u op weg te helpen, wordt de Inissia geleverd met een verscheidenheidspakket van 16 capsules.

De door ons geteste Inissia van Magimix is verkrijgbaar in Zomerzon oranje, grijs, zwart of crème, hoewel Krups ook de Inissia maakt, met verschillende kleuropties.

nespresso inissia

Bekijk de dagprijs

Nespresso Inissia - Ontwerp en kenmerken

Hoewel de vorm van de Inissia niet de meest opwindende is, is een aspect dat niet te wijten is aan het werkblad. Hij is klein in vergelijking met machines van dezelfde prijs en met een breedte van slechts 12 cm is er geen keuken die te klein is om in te knijpen.

Verrassend genoeg hebben de tienerafmetingen niet veel invloed gehad op de grootte van de watertank. Het is niet de meest omvangrijke met 700ml, maar gezien de afmetingen van de machine past hij er meer in dan je zou verwachten. De tank heeft een deksel, wat een doordacht tintje is om morsen tussen kraan en machine te voorkomen, en betekent ook dat hij de volledige hoogte aan de achterkant van de Inissia kan benutten, in plaats van dat hij er in en onder past.

Naast een geperforeerde, uitneembare lekbak is er een interne bak voor gebruikte peulen, zodat er meerdere drankjes gemaakt kunnen worden voordat deze geleegd moet worden. De lengte van de kabel is gemiddeld 33 cm, maar geeft een beetje flexibiliteit met betrekking tot de plaats waar hij wordt geplaatst.

inissia ontwerp

Bekijk de dagprijs

Nespresso Inissia - Hoe is het om te gebruiken?

Het leren gebruiken van de Inissia wordt bemoeilijkt door het instructieboekje - in plaats van tekstuele aanwijzingen wordt alles, van het zetten van koffie tot het ontkalken, weergegeven als schema's en symbolen met een toets. Het nadeel hiervan is dat het apparaat er moeilijker te gebruiken uitziet dan het eigenlijk is, maar als je eenmaal op de hoogte bent van de basis, is het zetten van een drankje eenvoudig. Er zijn slechts twee toetsen om mee te worstelen - espresso en lungo, die ook dienst doen als aan en uit - en het apparaat is na het inschakelen in 25 seconden klaar om koffie te zetten.

Bij het plaatsen van een capsule wordt de voorste bar naar achteren gedraaid, waardoor er een gleuf ontstaat waar hij in kan vallen. Om dit in de gleuf te krijgen is een beetje oefening nodig, omdat het een paar keer niet in de juiste positie zat en de bar niet helemaal dicht zou gaan. Zodra de bar weer naar voren is, is het een kwestie van kiezen voor een lange of korte koffie - de hoeveelheid water kan worden aangepast - en de Inissia zal vanzelf stoppen als hij klaar is. Door de bar weer naar achteren te draaien komt de gebruikte capsule vrij.

nespresso inissia gebruik

De lekbak is scharnierend, zodat deze kan worden omgedraaid om plaats te maken voor grote bekers. Dit scharnier is het waard om te onthouden - een paar keer tijdens het testen werd er vloeistof uit de lekbak gemorst toen deze werd geleegd. De handige energiebesparende modus van de Inissia schakelt zichzelf uit als u het vergeet.

De optionele Aeroccino3 melkopschuimer is net zo gemakkelijk te gebruiken en sneller te verwarmen dan vergelijkbare modellen - ongeveer 60 seconden. Interne markeringen geven de vulniveaus aan voor het maken van hold en cold frothed milk, en het wordt bediend via een enkele knop aan de voorzijde. Terwijl het lichaam van de machine niet in water kan worden ondergedompeld om te reinigen, maken het deksel en de garde beide los om te worden gespoeld. Na het reinigen klikt de garde magnetisch terug op zijn plaats.

Bekijk de dagprijs

Nespresso Inissia - Hoe goed is de koffie?

De Inissia heeft misschien een beperkte drankenkaart, maar de koffie die hij produceert is net zo goed als die van andere Nespresso machines. Hij heeft dezelfde maximale druk van 19 bar voor zijn crema, en in combinatie met warme, schuimende melk van de Aeroccino3 kunnen de dranken op maat worden gemaakt.

Inissia koffie

Bekijk de dagprijs

Moet ik de Nespresso Inissia kopen?

De Inissia is een slimme keuze als eerste pod koffiemachine. Hij is redelijk geprijsd voor de functies, neemt nauwelijks ruimte in beslag en als u de extra € 40 voor de bundelverpakking uitspat, biedt hij alles wat u redelijkerwijs nodig hebt om te genieten van een alledaagse koffiegewoonte. Een royale garantie van drie jaar is langer dan de meeste andere, maar zorg ervoor dat u de koffie van het Nespresso-pod-systeem echt lekker vindt voordat u investeert

Oordeel

De Inissia maakt misschien geen definitief ontwerpstatement, maar als compact, draagbaar en gemakkelijk te gebruiken hoog op uw prioriteitenlijstje staan, is het een winnaar.

Bekijk de dagprijs