logo

Beste beste Nespresso machine: haal uw espresso met Nespresso 2020

Nespresso machines worden geprezen omdat ze de best smakende koffie in hun categorie produceren en ook omdat ze handig zijn voor mensen die veel tijd nodig hebben.

Het assortiment dat ze aanbieden is de afgelopen jaren aanzienlijk gegroeid, wat betekent dat het voor u moeilijk kan zijn om de beste koffiemachine te kiezen die het beste past bij uw levensstijl en budget en die u de mogelijkheid biedt om uw favoriete soort koffie te maken.

We hebben de tien beste Nespresso-apparaten die beschikbaar zijn afgerond en beoordeeld en de voors en tegens ervan uitgezocht om uw beslissing te vergemakkelijken.

Onze beste keuze

Bekijk de beste Nespresso machines, hieronder.

Citiz van Krups

Nespresso XN760B40 Nespresso Citiz and Milk koffiemachine

Het Citiz-model is een machine die zowel Nespresso-fans als koffieliefhebbers zal bevallen. Dankzij de geïntegreerde melkopschuimer kan de gebruiker een breed scala aan koffiedranken maken, die veel podmachines meestal niet hebben.

Het is perfect voor degenen die beginnen in de wereld van de koffiemachines en toch iets willen met meer vrijheid dan de basismodellen die er zijn. De twee waterknoppen bieden automatische espresso- en lungo-koffiebereiding, maar er is ook een afneembare lekbak als u zin hebt in een hoger recept. Wilt u het liefst naar uw eigen smaak? Programmeer de bedieningselementen op maat, zodat alles met één druk op de knop gebeurt.

Omdat hij is uitgerust met een Aeroccino-melkopschuimer, hoeft u de melk voor uw lattes of cappuccino's niet apart te bereiden en toe te voegen, wat veel minder gedoe betekent, een snellere bereiding en meer keuze. Het kan verwarmen en opschuimen of gewoon opschuimen, zodat uw kopje gemaakt kan worden zoals u het wilt.

Het passen van de pods kan een beetje lastig zijn, maar we zagen dat het gemakkelijk is om te zien dat ze niet goed zijn ingebracht voordat je de machine aanzet, zodat het niet verspild wordt. Het is echter niet de beste manier om zich aan te passen aan verschillende soorten melk. We vonden dat dunnere melk niet schuimig genoeg werd bij het ingieten op capaciteit, en volvet overstroomde als het op capaciteit was.

Dat gezegd hebbende, is de gebruikersinterface eenvoudig aan te passen aan ieders individuele smaak. Het schakelt automatisch uit na 9 minuten niet gebruikt te zijn, wat ook energie bespaart.

Voor de prijs krijgt u een capsulemodel dat zich kan meten met sommige machines in barista-stijl, en het is compact om aan te passen aan de ruimte op het aanrecht die u hebt. Het is beschikbaar zonder de melkopschuimer, maar het is zeker de moeite waard om de optie te hebben.

Waarom we deze leuk vinden

 • Aeroccino optie
 • Zilver- en kersenrode kleurmogelijkheden
 • Produceert lekkere koffie

Specificaties

 • Capaciteit: 1L
 • Opwarmtijd: 25 seconden
 • Vermogen: 1710W
 • Materiaal: Kunststof

Bekijk de dagprijs

Nespresso Creatista Uno van Sage

Nespresso Creatista Uno van Sage

Dit is een relatief nieuwe toevoeging aan de Original Nespresso-lijn, een machine waarmee u uw innerlijke barista naar buiten kunt brengen en uw koffie kunt maken zoals u dat wilt.

Er is een melkschuimstaafje zodat u gemakkelijk de laatste hand kunt leggen aan de afwerking, of u nu een volledig schuimende cappuccino wilt of gewoon een gewone koffie met iets meer dan crema. Het is automatisch, dus ook al kun je je gedragen als een barista, je hoeft niet de vaardigheden van een barista te hebben om het te gebruiken.

Je krijgt een roestvrijstalen melkkan als extraatje dat helpt bij het opschuimen. Deze heeft een kleine tuit die je in staat stelt om wat laatste kunst te doen als dat nodig is. Op de machine krijg je ook instelbare instellingen voor het koffievolume, de melktemperatuur en de melktextuur, zodat je de koffie kunt maken zoals je wilt.

De behuizing is van plastic, maar zeer stijlvol en modern, dus het zal er geweldig uitzien in uw keuken. Ons enige nadeel is het ontbreken van een aan/uit-knop, wat betekent dat u moet wachten tot het apparaat na ongeveer tien minuten is uitgeschakeld. Om te zeggen dat dit onze enige niggle is laat zien dat het goed spul is. Het is een winnaar in onze ogen, wat te verwachten is van Sage.

Waarom we deze leuk vinden

 • Stijl
 • Geweldige kwaliteitsbouw
 • Veel instelbare instellingen om uw beker te personaliseren

Specificaties

 • Capaciteit: 1.5L
 • Opwarmtijd: 10 seconden
 • Vermogen: 1600W
 • Materiaal: Kunststof

Bekijk de dagprijs

Inissia Coffee Machine van Magimix

Nespresso Inissia Coffee Machine Black van Magimix

Voor iedereen die wil zien wat al die ophef over capsulemachines is zonder een fortuin uit te geven, is de Magimix Inissia betaalbaar en brengt het terug naar de basis.

Ten eerste neemt het zeer weinig ruimte in beslag op het aanrecht, dus is het perfect voor elke keuken, ongeacht de grootte. Dit betekent wel dat de watercapaciteit op kleine schaal is, maar omdat de capsule-machines slechts ontworpen zijn om één kopje per keer te maken, vonden we dat dit geen probleem is.

U bent ook niet beperkt tot het gebruik in uw keuken - er is een handvat, en het is zeer licht, dus voel je vrij om het mee te nemen op vakantie of zelfs gewoon op te bergen wanneer het niet in gebruik is.

Het is gemakkelijk om de capsules te plaatsen, en lege capsules worden opgevangen in een container die snel te verwijderen en schoon te maken is. In feite is de hele machine gemakkelijk schoon te maken, dus het is geen gedoe om hem in topconditie te houden.

De geproduceerde koffie smaakt hoogwaardig en het maken van uw kopje kan niet makkelijker. De controle over de gebruikte hoeveelheid water is eenvoudig, dus espresso's en longo's zijn met een druk op de knop te regelen. We zullen toegeven dat de gegeven instructies niet het makkelijkst te volgen zijn, dus er was veel giswerk aan te pas gekomen voor de eerste paar gaan, maar als je eenmaal de smaak te pakken hebt, vraag je je af hoe je ooit hebt geworsteld.

Na 9 minuten inactief te zijn geweest, gaat de machine uit om elektriciteit te besparen, maar met een opwarmtijd van minder dan 25 seconden is het gemakkelijk om weer op te staan en te werken. U krijgt 16 Nespresso Grands Crus-capsules bij uw aankoop, zodat u meteen aan de slag kunt. Zorg ervoor dat ze goed zijn ingebracht, of ze kunnen gemakkelijk vast komen te zitten of er doorheen vallen zonder dat ze doorboord worden.

Waarom we deze leuk vinden

 • Eenvoudige en duidelijke gebruikersinterface
 • Geweldige prijs

Specificaties

 • Capaciteit: 0,7L
 • Opwarmtijd: 25 seconden
 • Vermogen: 1260W
 • Materiaal: Kunststof

Bekijk de dagprijs

Nespresso Citiz and Milk van Magimix

Nespresso Citiz and Milk koffiemachine

Vergelijkbaar met het Citiz model van Krups, maar deze Magimix versie heeft een paar verschillende specificaties die het misschien wat aantrekkelijker maken.

Ten eerste is hij verkrijgbaar in zowel zwart als wit, wat past bij elke inrichting en keukeninrichting. De opwarmtijd is slechts 25 seconden, dus je krijgt je koffie in iets meer dan een minuut, en er is een geïntegreerde Aeroccino3-arm die je schuimende warme of koude melk kan geven wanneer dat nodig is.

De one-touch-toetsen kunnen worden geprogrammeerd voor aangepaste volumes voor het geval u uw favoriet op een bepaalde manier wilt maken, en de machine zal automatisch worden uitgeschakeld na negen minuten van geen nut om te helpen wat energie te besparen (en ook helpen als u de neiging hebt om te vergeten). Maar dit kan worden verlengd tot 30 minuten, voor het geval u terug wilt gaan voor een tweede kopje of het wilt laten staan voor uw partner die een kopje heeft voor het werk als u het huis heeft verlaten.

Met een verschuifbare bekersteun kunt u elk formaat mok plaatsen, dus een hoge latte is net zo makkelijk als een kleine espresso, en er zullen geen spetters zijn. Ideaal voor zowel uw aanrecht als uw veiligheid.

Waarom we deze leuk vinden

 • Ziet er stijlvol uit op het aanrechtblad
 • Maakt geweldige koffie voor een pod-model
 • Eenvoudig te gebruiken en schoon te houden

Specificaties

 • Capaciteit: 1L
 • Opwarmtijd: 25 seconden
 • Vermogen: 1870W
 • Materiaal: Kunststof

Bekijk de dagprijs

Nespresso Creatista Plus van Sage

Nespresso Creatista Plus Koffiemachine Silver van Sage

Pod machines zijn handig, maar geven je vaak niet de volledige barista ervaring of veel aanpassingsvermogen. Dit is waar de Creatista Plus de taak op zich neemt en tegelijkertijd een stijlverklaring geeft.

Ten eerste zijn er drie koffievolumes beschikbaar van 25 tot 150 ml, dus espresso's zijn net zo gemakkelijk te maken als standaardkoffie of lungo, zonder dat de instellingen hoeven te worden gewijzigd. Vervolgens is er een melkopschuimer ingebouwd - maar het is niet zomaar een melkopschuimer. Kies de ideale temperatuur van 56 tot 76°C en een van de acht instellingen voor de melkopschuimer (van 2 tot 30 mm). Dus of u nu houdt van lauwe en sterke koffie, of van warme en melkachtige koffie, alles is aanpasbaar.

De melk wordt opgeschuimd in een speciale roestvrijstalen kan, dus als een beetje latte art uw ding is, laat de schenktuit het toe. We vonden het geweldig dat er ook acht drankselectiemogelijkheden zijn, met drie zwarte koffie-opties, vier op basis van melk en het melkschuim.

Het display leidt u ook door de stappen voor de geselecteerde koffiesoort, dus zelfs als u voor het eerst uw eigen Latte Macchiato maakt, zijn de instructies voor u duidelijk te lezen.

Het scherm kan u ook door het reinigings- en onderhoudsproces leiden, wat geweldig is, want het ziet er aan de buitenkant uit als een ingewikkeld stuk kit, maar breekt het allemaal af.

Dit alles zonder een van de belangrijkste verkoopargumenten te noemen; de supersnelle 3 seconden opwarmingstijd. In feite is het zo snel dat het ons allemaal heeft verrast voor de eerste paar start-ups. Wachten op de gemiddelde 25 seconden die andere machines nodig hebben om op te warmen is geen enorme belasting, maar tot je zo'n snelle machine hebt, weet je niet hoe geweldig die is.

Waarom we deze leuk vinden

 • Barista-achtige koffie met gemak
 • Supersnelle opwarmtijd
 • Scherm om u door de stap-voor-staprecepten en de reiniging te leiden

Specificaties

 • Capaciteit: 1.5L
 • Opwarmtijd: 3 seconden
 • Vermogen: 1600W
 • Materiaal: Roestvrij staal

Bekijk de dagprijs

Nespresso van De’Longhi Lattissima One

Nespresso van De’Longhi Lattissima One

Een slimme kleine machine die niet alleen geweldige koffie kan maken, maar ook geld kan besparen en geen goederen kan verspillen.

De gepatenteerde De'Longhi Automatische Cappuccino optische sensor detecteert hoeveel melk er nog in het schuimreservoir zit, met elke laatste druppel, zodat er niets wordt verspild. Hij is sowieso maar groot genoeg voor één kopje koffie, dus je gaat niet onbedoeld te drastisch zijn.

Met 3 knoppen met achtergrondverlichting kunt u met één druk op de knop een drankje naar keuze uitkiezen. Espresso, lungo en een melkrecept zijn de drie keuzes, zodat u de basisdrank kunt krijgen en deze vervolgens naar wens kunt aanpassen. Er is 19 bar druk, wat geweldig is voor het leveren van een impactvolle cafeïneslag, en het duurt slechts 25 seconden om volledig op te warmen.

Bekijk hier de review van Nespresso van De’Longhi Lattissima One

Waarom we deze leuk vinden

 • Leuke stijl
 • Compacte afmetingen

Specificaties

 • Capaciteit: 1L
 • Opwarmtijd: 25 seconden
 • Vermogen: 1400W
 • Materiaal: Kunststof

Bekijk de dagprijs

Lattissima Touch Automatic van De’Longhi

Nespresso EN550B Lattissima Touch Automatische koffiemachine

Hou je van het idee van een pod machine, maar ben je bang dat je favoriete lattes en cappuccino's te veel moeite zouden kosten om te knutselen? De Lattissima Touch, met het gepatenteerde automatische cappuccinosysteem van DeLonghi, is uw antwoord.

Nespressomachines met Aeroccino's zijn niet per se zeldzaam, maar deze lijkt een beetje een randje te hebben, omdat het allemaal zonder input van u gebeurt. De ingebouwde melkcontainer geeft u de mogelijkheid om uw schuimtextuur te variëren en er zijn zes recepten die met één druk op de knop klaar zijn om te worden gemaakt.

Als u alternatieve melk gebruikt, zoals soja of amandel, zult u blij zijn te horen dat het deze zonder problemen verwerkt, in tegenstelling tot veel andere melkmachines.

De container is afneembaar en kan in de koelkast worden geknald als u vooraf wat melk wilt bereiden, een warme chocolademelk met poeder wilt maken of koud wilt gebruiken, en de machine herinnert u eraan om deze na elk gebruik te reinigen, dus het is allemaal erg hygiënisch.

Er gaat een handig lampje branden als alles moet worden gereinigd en ontkalkt, en alle stappen moeten nauwgezet worden gevolgd om het lampje uit te schakelen. Hoewel dit technisch gezien geweldig is om alles in topconditie te houden, kan het een beetje een lang proces zijn, en het had de gewoonte om vanaf het begin te beginnen als we het niet snel genoeg naar de volgende stap zouden verplaatsen.

We vonden het wat luider dan de meeste andere Nespresso-machines die we hebben beoordeeld, vooral bij het opschuimen van melk, maar het is iets waar je al snel aan gewend raakt. Ook moet je het kopje misschien voorverwarmen met kokend water als je het niet allemaal wilt laten slikken, want de temperatuur van de geproduceerde koffie is niet het heetst.

Waarom we deze leuk vinden

 • Groot melkschuimvermogen
 • Goede selectie van vooraf ingestelde opties

Specificaties

 • Capaciteit: 1L
 • Opwarmtijd: 25 seconden
 • Vermogen: 1300W
 • Materiaal: Roestvrij staal/kunststof

Bekijk de dagprijs

Nespresso Pixie Coffee Machine van Magimix

Nespresso Pixie Coffee Machine

Voor iets kleins maar krachtigs doet de Pixie zijn naam eer aan.

De compacte afmetingen maken hem perfect voor keukens van alle afmetingen, of je nu weinig ruimte hebt of gewoon geen machine wilt die veel ruimte in beslag neemt. Hij is iets kleiner dan de Inissia, maar met een aantoonbaar slanker ontwerp dankzij de aluminium zijpanelen.

De twee one-touch knoppen bieden espresso- en lungo formaten, maar u kunt de waterlengte van beide opties herprogrammeren naar uw individuele smaak en hoe sterk u de koffie wilt hebben. Dankzij de opvouwbare kopjesbak kunt u ook elke maat kopje of glas aanpassen.

We hielden van de 'lege watertank'-waarschuwing, waarbij de achterkant van de machine rood oplicht om aan te geven dat hij moet worden bijgevuld. De capaciteit is 0,7 liter, wat genoeg is om ongeveer 8 kopjes te doen, maar het kan gemakkelijk worden ingeschakeld zonder te controleren, zodat het licht gunstig is. De gebruikte containerhouder heeft ook een capaciteit van ongeveer 9-11 capsules, dus als je een luie dag hebt en het nog niet wilt schoonmaken, ben je veilig.

Als het moment daar is, is het allemaal gemakkelijk genoeg om het schoon te maken. De metalen zijpanelen zijn eenvoudig te polijsten en de lekbak vangt overtollig water of gemorste koffie op.

Helaas zijn andere pods dan die van Nespresso niet echt geschikt. We hebben een paar andere merken geprobeerd, waaronder goedkopere op de markt, en die pasten niet goed genoeg om goed te kunnen functioneren. Alleen die van Magimix zijn gegarandeerd als er ook iets misgaat.

Dit neemt niet weg dat, als je de juiste aanbevolen pods gebruikt, de geproduceerde koffie echt van goede kwaliteit is.

Waarom we deze leuk vinden

 • Eenvoudig te gebruiken
 • Goed modern ontwerp

Specificaties

 • Capaciteit: 0,7L
 • Opwarmtijd: 25 seconden
 • Vermogen: 1260W
 • Materiaal: Kunststof/Metaal

Bekijk de dagprijs

Vertuo Plus van Magimix

Nespresso Vertuo Plus KoffieMachine

Het Vertuo gamma van koffiemachines van Nespresso geeft u de perfecte mix van goede koffie en technologie, om met nog minder moeite een nog beter brouwsel te maken.

Er zijn vier voorgeprogrammeerde kopjesmaten beschikbaar met een druk op de knop, zodat u niet lang hoeft te wachten om uw koffie precies goed te zetten. Dankzij een intelligent afzuigsysteem doet het ook veel werk voor u.

De automatische mengherkenningstechnologie van Nespresso Vertuo leest de pod uit om de zetparameters aan te passen aan elke blend en elke capsulegrootte, afhankelijk van de specifieke die u gebruikt. Dit maakt het de beste optie voor iedereen die zijn of haar koffie liever niet vertrouwt op espresso's, zoals verschillende smaakmelanges of ijskoffie.

U hoeft alleen maar de capsule in de houder te steken en de hendel naar beneden te trekken. De centrifuges draaien met een snelheid van 7.000 omwentelingen per minuut, zodat u de volle smaak en een geweldige crema krijgt zonder gedoe.

Aangezien de watertank een royale 1,7 liter is, hoeft u deze niet zo veel bij te vullen als bij kleinere modellen, wat volgens ons geweldig is voor iedereen die 's ochtends vaak haast heeft, of zelfs als u graag koffie zet voor het hele gezin of als één kopje 's ochtends niet genoeg is. We denken ook dat het de beste optie is voor het kantoor, omdat de verscheidenheid aan koffie iedereen zal bevallen.

Er zijn alleen de Vertuo-capsules voor nodig - de Vertuo en Original pods zijn niet uitwisselbaar en u kunt ook geen goedkopere niet-merkgebonden pods gebruiken vanwege de automatische mengherkenningstechnologie. Zolang de kosten van alleen de Vertuo pods goed zijn voor u, is dit geen probleem.

Waarom we deze leuk vinden

 • Een van de gemakkelijkste pod machines om te gebruiken
 • Modern slank design

Specificaties

 • Capaciteit: 1.7L
 • Opwarmtijd: 40 seconden
 • Vermogen: 1600W
 • Materiaal: Kunststof

Bekijk de dagprijs

Expert Coffee and Milk Machine van Krups

Nespresso Expert Coffee and Milk Machine van Krups

Nespresso's nieuwste aangesloten machine, om het innovatievermogen van de Prodigio te vergroten.

Deze koffiemachine is perfect voor iedereen die gefrustreerd is door het feit dat koffiemachines nooit zijn ontworpen om plat tegen een muur te worden geduwd en de bankkamer voor hen te verlaten. Als u een van degenen bent die het liefst alles in een hoekje weggestopt heeft, dan zal de geavanceerde plat-op-de-muur-ontwerp het goed doen.

Dankzij de compatibiliteit met de Nespresso-app, die is gemaakt voor iPhones, iPads en Android, kunt u uw eigen gepersonaliseerde koffievariëteiten maken en de brouwsels plannen, en ze ook op afstand starten. Het is ook de one-stop-shop voor het bestellen van nieuwe capsules en het controleren van uw bestaande voorraad.

Met een ingebouwde Aeroccino3 kunt u vanaf het begin schuimende verse melk creëren, waardoor u de koffiesoorten die u kunt bereiden kunt openen. Met de magnetische lekbak kunt u verschillende maten kopjes en glazen gebruiken om vier koffiesoorten te maken; Ristretto (25ml), Espresso (40ml), Lungo (110ml) en de speciale Nespresso Americano (25ml koffie en 125ml heet water). Er is ook een warm water functie als u iets malser wilt, of om een goed oud kopje thee te zetten.

Koffie is niet bedoeld om aan de kook te worden gebracht omdat het de smaak schaadt, maar als u het liever warmer zet dan de meeste andere koffiemachines kunnen, zijn er drie temperatuurinstellingen. U kunt kiezen of u uw kopje medium, heet of extra heet wilt zetten.

Het was helaas het meest hit-and-miss model dat we hebben getest, waarbij het af en toe niet lukte om de kop te doorboren en gewoon heet water op de lekbak te laten lekken. Dit was meestal wanneer we de knoppen op de machine gebruikten in plaats van de app, wat vervelend was, maar wat niet wegnam dat als het eenmaal werkte, de geproduceerde koffie geweldig smaakte.

Waarom we deze leuk vinden

 • Compatibel met app
 • Goed ruimtebesparend ontwerp

Specificaties

 • Capaciteit: 1.2L
 • Opwarmtijd: 25 seconden
 • Vermogen: 1260W
 • Materiaal: Roestvrij staal

Bekijk de dagprijs

Nespresso Machine Koopgids

Wat is de beste Nespresso-machine voor mij?

Denk eens na over enkele belangrijke factoren:

 • Hoeveel kopjes wilt u tegelijk maken?
 • Zal het de hele dag door veelvuldig worden gebruikt?
 • Hoeveel koffievarianten wilt u kunnen maken?
 • Geeft u de voorkeur aan koffie op basis van melk?

Alle pod machines zullen slechts één kopje per keer zetten, maar sommige hebben een grotere watertankinhoud dan andere en hoeven dus minder vaak te worden bijgevuld gedurende de dag, wat betekent dat er iets minder gedoe is en dat er meer stroom is zonder onderbrekingen.

Sommige machines bieden slechts de mogelijkheid voor twee koffiesoorten (espresso en lungo), terwijl andere machines maximaal zes koffiesoorten bieden en dus meer geschikt zijn voor koffiekenners of huishoudens/werkplekken waar veel variatie in smaken is.

Als u de voorkeur geeft aan lattes en cappuccino's, hebt u ook een melkopschuimer nodig. Hoewel u een Aeroccino apart kunt kopen en zelf de melk kunt toevoegen, kan het u veel tijd, moeite en geld besparen als u er een ingebouwd krijgt. Veel van de soorten machines die we op deze pagina hebben vermeld, zijn zowel met als zonder Aeroccino verkrijgbaar.

Nespresso Original vs Vertuo

Nespresso maakt twee verschillende machinevarianten - de Original en de Vertuo.

Het grote verschil is de variëteit van de koffie die beiden maken. Original machines zijn beter in het maken van pure dranken op basis van espresso, met koffievariëteiten van over de hele wereld. Vertuo is voor degenen die iets anders willen, van ijskoffie tot vanille- en bloemenmelanges. De Vertuo pods hebben een barcode op, en de machine leest dit om de lengte van het water en de kracht die nodig is om het perfecte kopje te mengen. Ze zijn ook verkrijgbaar in vijf verschillende maten: Alto (414ml), Mok (230ml), Gran Lungo (150ml), Double Espresso (80ml), Espresso (40ml), dus technisch gezien geeft het de gebruiker meer mogelijkheden.

Alleen de Original pods kunnen worden gebruikt in de Original machines, en Vertuo kan worden gebruikt in de Vertuo machines, dus houd hier rekening mee. Vertuo machines accepteren ook geen pods van derden.

Er zijn drie Vertuo machines beschikbaar, en de Plus die we hebben laten zien is degene waarvan we denken dat het de beste is. Het Original assortiment biedt meer apparaten en ook meer keuze aan koffiepads, maar het komt er allemaal op neer hoe gepersonaliseerd u uw koffie wilt hebben.

FAQ's

Hoeveel moet ik uitgeven aan een Nespresso-apparaat?

Dit varieert van de instapmodellen Essenza en Inissia tot de Creatista Plus. In tegenstelling tot veel andere apparaten betekent duurder niet noodzakelijkerwijs beter.

U moet bij de aankoop van een koffiemachine kijken naar de druk in de bar om te zien hoe goed deze het perfecte kopje zal maken. Alle Nespresso-apparaten zitten op 19 bar druk en omdat ze allemaal dezelfde pods gebruiken, wordt de smaak van het eindproduct niet per se beter naarmate de prijsschaal hoger is.

De goedkope Nespresso-machines met een prijs van € 100 of minder bieden meestal alleen maar een beperktere keuze als het gaat om de grootte van de koffie en de personalisatie. De meeste hebben geen ingebouwde melkopschuimers en hebben kleinere watertanks, wat geen probleem is als u slechts voor één of twee personen koffie zet.

Midden-en high-range pod machines, rond de € 200 of zo, zijn meestal een stuk stijlvoller en er kunnen meer melkschuim en temperatuur opties zijn. Er kan ook een scherm of Bluetooth-compatibiliteit zijn. Het hangt ervan af of u deze als essentieel beschouwt, of dat u tevreden bent met een standaard kopje koffie.

Kan ik andere pods gebruiken met een Nespresso-apparaat?

Er zijn nog enkele andere opties beschikbaar, meestal van eigen merken in de supermarkt of in winkels zoals Amazon. Houd er rekening mee dat, aangezien Nespresso machines van verschillende afmetingen en compartimenten voor pods heeft, het betekent dat niet elk model compatibel is met deze alternatieven.