logo

Delonghi Nespresso Lattissima One koffiepadmachine

delonghi nespresso lattissima One

Koffiemachine review: We hebben Delonghi's Nespresso Lattissima koffiepadmachine getest...

De Lattissima One is de nieuwste toevoeging aan het Nespresso / Delonghi-samenwerkingsassortiment. Het is een high-end single-serve koffiemachine die Nespresso (en Nespresso-compatibele) pods gebruikt om vier verschillende soorten koffie te maken.

Bekijk de dagprijs

Het goede

Dit model heeft een ruimtebesparend, compact ontwerp dat het werkblad niet overvol raakt. Het was snel opgewarmd en een enkel shotje espresso kon worden ingeschonken, wat respectievelijk slechts 30 en 17 seconden duurde. Het gieten was technisch perfect, met een sterke, dikke crème en een ideale temperatuur. Onze expert merkte op dat de geproduceerde koffie goed in balans was met een scherpe houtachtige smaak, een zachte zoetheid en een goede zuurgraad, die aangenaam op de tong bleef hangen. We waardeerden vooral dat de lijnen duidelijk waren op de melkopschuimer, want dit hielp de verspilling te verminderen door precies aan te geven waar je je melk moet inschenken, afhankelijk van elke drank.

Let op

Hoewel onze expert de smaak van de koffie in het algemeen goed vond, merkten ze op dat het niet helemaal de verwachte punch inhield. Daarom vonden ze het schot een beetje flauw. Het druppelde ook na het inschenken van een shot en oververhitte de melk, maar slechts een paar graden.

nespresso lattissima

Hoe we getest hebben

Deze machine wordt getest door koffie te zetten na de koffie, waarbij elke test twee keer wordt uitgevoerd. We maken een espresso, registreren hoe lang het apparaat nodig heeft om te gieten, nemen de temperatuur op en controleren of de crema dik en rijk aan textuur is. Onze onpartijdige koffiedeskundige test elk kopje op vier belangrijke gebieden: cremakwaliteit, aroma, smaakbalans en body. Als de koffiemachine een melkopschuimer heeft, proberen we die zowel op koemelk als op niet-zuivelalternatieven.

Bekijk de dagprijs

Deskundig oordeel

Deze koffiemachine is gericht op de espresso of lungo drinker, maar is ook geschikt voor liefhebbers van latte en cappucino. Terwijl hij uitblonk in het maken van koffie, produceerde hij ook met gemak een fatsoenlijke melkachtige drank. Hoewel het duur is, zouden we zeggen dat het een goede optie is voor degenen die hebben gekozen voor hun favoriete Nespresso-pod en die nu op zoek zijn naar een upgrade van hun machine.

Belangrijkste specificaties

  • Bekerinhoud: 1 kopje
  • Inhoud van de watertank: 1 liter
  • Sterktecontrole: Geen
  • Melkopschuimer: Ja

Lees ook Delonghi Nespresso Lattissima Pro

Bekijk de dagprijs