logo

Beste halfautomatische espressomachine in 2020

De aankoop van een geweldige halfautomatische espressomachine kan een gelegenheid zijn om thuis met je barista karbonades te pronken, of gewoon een geweldige manier om ervoor te zorgen dat je altijd wakker wordt voor een bevredigend schot. Of u nu op zoek bent naar het gemak en comfort van een machine die slim genoeg is om bijna alles voor u te doen, of naar de sensatie van de eindeloze aanpassings- en knutselmogelijkheden, deze acht machines zijn stuk voor stuk solide keuzes om deel uit te maken van uw ochtendroutine.

 halfautomatische espressomachine

Espressomachines omvatten een scala aan modellen die variëren van supereenvoudig en met blote botten tot meer decadente keuzes die rijk zijn aan speciale functies. Het sorteren van deze opties kan een moeilijk en tijdrovend proces zijn. Het is moeilijk om te weten welke machine u moet kopen. We hebben deze beoordelingen geschreven om u te helpen bij het uitsplitsen van wat elke machine uniek maakt, waarbij we specifiek kijken naar de speciale eigenschappen, het ontwerp en de duurzaamheid.

Een snelle blik op onze favorieten:

Bekijk hieronder de beste halfautomatische espressomachines in 2020

Breville BES880BSS Barista Touch halfautomatische espressomachine

Breville BES880BSS Barista Touch halfautomatische espressomachine

Bekijk de dagprijs

Breville's topmodel, de Barista Touch, verdient zijn plaats als de belangrijkste thuisespressomachine. Ontworpen met Breville's kenmerkende aandacht voor detail, gaat deze machine verder dan technische perfectie. Zo is bijvoorbeeld de temperatuursensor voor het stomen van melk intelligent geplaatst, onder de kan in plaats van in de toverstok. Dit zorgt voor een veel nauwkeurigere aflezing. Details als deze helpen ervoor te zorgen dat er weinig fout kan gaan. De interface wordt bediend door een glad touchscreen - dat er geweldig uitziet op elk aanrecht - en deze bedieningselementen maken minieme variaties in brouwsterkte, melkstructuur en temperatuur mogelijk.

Deze machine biedt een bijna hands-off ervaring, die geweldig kan zijn voor een beginnende espressogebruiker, of iemand die de weg weet in een machine, maar die gewoon te veel haast heeft in de ochtend. Automatisch malen, doseren en digitale temperatuurregeling zijn inbegrepen, samen met geautomatiseerd melkschuim. Maar dat is geen probleem voor u, en u zult nog steeds het voortouw moeten nemen op die stap.

De Barista Touch biedt acht programmeerbare profielen. Dit betekent dat iedereen in uw huis kan knutselen en zijn of haar favoriete drankje kan bewaren. s Ochtends kun je wakker worden met een drankje op jouw specifieke en ideale temperatuur.

Voordelen

 • Uitgebreide automatisering en vijf seconden opwarmtijd
 • Intuïtieve touchscreenbediening
 • Acht soorten om aan ieders persoonlijke voorkeuren te voldoen
 • Krachtige ketel
 • Geïntegreerde braamslijpmachine met automatische dosering
 • Maalmachine eenvoudig te verwijderen voor reiniging
 • Groot reservoir, 67 oz.

Nadelen

 • De hands-off ervaring is niet voor iedereen weggelegd.
 • Kan niet tegelijkertijd brouwen en melk stomen...
 • Geen automatische stopzetting

Breville 'Barista Express BES870XL' Halfautomatische espressomachine

Breville 'Barista Express BES870XL' Halfautomatische espressomachine

Bekijk de dagprijs

Breville's Barista Express omvat veel van dezelfde technische aspecten als de Barista Touch, maar dan met een meer praktische brouwervaring. In plaats van een touchscreen vertrouwt dit model op een eenvoudig bedieningspaneel, waarmee u de dosering, de temperatuur en de stoomvoorkeur kunt aanpassen. Net als zijn duurdere neef, bevat dit Breville-model hoogwaardige braamslijpmachines, digitale temperatuurregeling en een goed ontworpen stoomstraal. Met andere woorden, de meeste mechanismen zijn identiek aan die van de Barista Touch.

Een goed ontworpen heet water dispenser maakt deze machine ook zeer geschikt voor het zetten van thee of het maken van americanos. Als u zich bijzonder nauwkeurig voelt, kan deze functie ook worden gebruikt om kopjes te verwarmen als voorbereiding op een schot.

Als u op zoek bent naar de technische details van de topmodellen, maar met een eenvoudigere en meer praktijkgerichte aanpak, is deze machine een goede keuze. De Barista Express van Breville is een kosteneffectieve manier om top-of-the-line precisie te krijgen. Als bonus geeft het omarmen van het praktische aspect van dit model u de kans om indruk te maken op de gasten met uw espresso-knowhow.

Voordelen

 • Eenvoudige en intuïtieve bediening
 • Een klassieker
 • Zeer aanpasbaar
 • Krachtige ketel
 • Geïntegreerde braamslijpmachine

Nadelen

 • Iets grotere voetafdruk
 • Een meer betrokken proces
 • Geen water temperatuurregeling

Nuova Simonelli Oscar II Halfautomatische Espressomachine

Nuova Simonelli Oscar II Halfautomatische Espressomachine

Bekijk de dagprijs

Nuova Simonelli's Oscar II onderscheidt zich het meest door zijn hoogwaardige onderdelen en geweldige design. Dit betekent dat je niet alleen geweldige foto's maakt, maar dat deze machine ook nog eens lang meegaat. De marine-grade messing groepskop zorgt voor een gelijkmatige warmtegeleiding rond uw espresso puck, en functies zoals een gemanipuleerde drie-wegs solenoïde stoomklep zorgen ervoor dat de schoten gelijkmatig worden getrokken. Deze machine heeft ook slimme functies, waaronder een stoomvrijgaveproces dat afgewerkte espressopucks droogt om rommelige druppels te voorkomen.

Deze machine is ontworpen als een hybride tussen een commercieel model en een thuismachine. Functies zoals het computergestuurde reservoir zijn geweldig als u de machine kunt aansluiten op een waterleiding. Maar de Oscar II kan ook met de hand worden gevuld voor thuisgebruik. Door de geharde kunststof buitenkant hoeft u zich geen zorgen te maken over vlekken of krassen op een stalen buitenkant. De lekbak kan worden omgedraaid voor grotere bekers.

Deze machine schittert het meest in zijn vermogen om de stoom te controleren. Nuova Simonelli heeft een intelligent systeem ontwikkeld dat gebruik maakt van de passieve warmte die door de ketel wordt afgegeven, en dit systeem maakt een nauwkeurige aanpassing aan factoren als temperatuur en druk mogelijk. De stoomstaaf is extra lang, zodat u zonder problemen een parelachtige en goed gemixte melkkan krijgt.

Voordelen

 • Hoogwaardige onderdelen en een geweldig design
 • Compatibel met aangesloten waterleiding
 • Kopjes op de bovenkant van de machine, en een opwarmfunctie
 • Groot vermogen om het stomen aan te passen

Nadelen

 • Geen geïntegreerde slijper
 • Praktijkgerichte aanpak; je zult niet in staat zijn om halverwege het stomen weg te lopen...
 • Beperkt vermogen om brouwinstellingen aan te passen; niet de beste keuze voor iemand die graag aan verschillende extractietechnieken sleutelt.

Gaggia RI8525/01 Carezza De LUXE Espressomaker

Gaggia RI8525/01 Carezza De LUXE Espressomaker

Bekijk de dagprijs

De Carezza De LUXE van Gaggia valt op met een supertraditionele uitstraling. Met de styling die u misschien in een retro-Italiaans café vindt, produceert deze machine eenvoudige en betrouwbare espresso. De Carezza De LUXE ontbeert de precisie van de Nuova Simonelli en Breville modellen, maar het gebruiksgemak en de smaakvolle styling zorgen ervoor dat hij opvalt.

Deze machine heeft een stevig 47-ounce reservoir, maar net als het Nuova Simonelli-model mist hij een geïntegreerde molen.

Als je gelooft in pre-infusie, zou dit een goede keuze zijn. Pre-infusie is het proces van het dempen van de espressopuck voordat het echte extractieproces begint, en sommige huisbarista's zweren daarbij. Deze machine ontdoet zich van het giswerk, dankzij de automatische pre-infusie functie.

In tegenstelling tot de hogere modellen is er geen automatisering ingebouwd in de stoomfuncties. Maar de Pannarello stoomtoverstok is ontworpen om vergevingsgezind te zijn voor beginners. Met zorgvuldig geplaatste gaten aan de bovenkant van de staaf trekt deze machine wat extra lucht aan om het schuimproces te vereenvoudigen. Afhankelijk van uw niveau van vertrouwen, kan dit een enorme zegen zijn - maar als u meer een traditionalist bent, kan de Pannarello uw textuur van zich af werpen.

Voordelen

 • Groot reservoir, 47 oz.
 • Brita filter compatibel
 • Pannarello stoomtoverstokje, eenvoudig te gebruiken
 • Automatische voorinfuusfunctie

Nadelen

 • Gestileerde Italiaanse uitstraling past misschien niet bij elke keuken
 • Pre-infusiesysteem interfereert soms met andere functies
 • Een veel meer praktijkgerichte aanpak

Ascaso Dream Up V3 Espressomachine ( Half Automatisch)

Ascaso Dream Up V3 Espressomachine

Bekijk de dagprijs

Een blik op Ascaso's Dream Up V3 moet duidelijk maken dat het gemaakt is om te pronken en een beetje opzichtig te zijn. De vintage- en retro-look gaat gepaard met minder dan een stellaire werking, maar de algehele ervaring is nog steeds zeer bevredigend. Met eenvoudige knoppen en een slanke analoge temperatuurschakelaar biedt deze machine een bevredigende hands-on ervaring. De solide aluminium constructie betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over de duurzaamheid, en de vereenvoudigde ervaring laat ruimte voor uw eigen technische expertise om door te schijnen in elke beker.

De Dream Up V3 laat een verscheidenheid aan toverstokken toe, en dit biedt de mogelijkheid om zich aan te passen aan uw eigen voorkeur. Maar verder biedt het weinig mogelijkheden om aan specifieke zaken te sleutelen.

Helaas gebruikt hij één verwarmingssysteem voor zowel het water als het stomen van de melk. In de praktijk betekent dit dat je na het trekken van een schot moet pauzeren en de machine de temperatuur moet laten aanpassen voordat je een kan melk gaat stomen.

Voordelen

 • Indrukwekkend vintage ontwerp
 • Eenvoudige, all-analoge ervaring
 • Stevige constructie

Nadelen

 • Gecombineerd verwarmingssysteem
 • Niet geschikt voor een beginner

De'Longhi EC155 BAR Pomp Cappuccino & Halfautomatische Espresso Maker

e'Longhi EC155 BAR Pomp Cappuccino & Halfautomatische Espresso Maker

Bekijk de dagprijs

Deze De'Longhi machine is een solide en eenvoudige keuze voor een aspirant-huisbarista. De EC155 is solide in het laaggeprijsde segment van de halfautomatische espressomachines, maar als we kijken naar de kosten, biedt de EC155 een grote waarde.

Bij dit model gaat het om de thuisbarista, en daardoor zijn sommige functies wat afgeslankt. Zo is het 35-ounce reservoir kleiner dan sommige modellen in het hogere segment, maar nog steeds groot genoeg voor een paar opnamen in de ochtend. De stoomstaaf is klein en kan een beetje pietluttig zijn, maar de EC155 is ontworpen met twee thermostaten - een voor het brouwen en een voor het stomen. Dit voorkomt het probleem met de temperatuurregeling van de Dream Up V3.

De EC155 ziet er, met een aangenaam zware tamper inbegrepen, geweldig uit op een aanrecht. Een doorgewinterde en comfortabele barista wil misschien meer dan wat dit biedt, maar voor een eenvoudige latte in de ochtend werkt deze machine prima.

Voordelen

 • Zeer voordelige keuze
 • Eenvoudige en gebruiksvriendelijke bediening
 • Dubbele temperatuurregeling

Nadelen

 • Kleinere capaciteit
 • Volledig praktijkgericht

AICOOK Halfautomatische Espressomachine met Cappuccinomachine & Melkopschuimer

AICOOK Halfautomatische Espressomachine

Bekijk de dagprijs

AICOOK's Espressomachine biedt een kosteneffectieve oplossing voor een ontluikende koffieliefhebber. Met een kraakpotje en een groter portafilter kan hij tot vier shots tegelijk zetten. Natuurlijk zullen deze shots niet van hetzelfde kaliber zijn als die van een machine van een hoger niveau, maar ze zullen 's morgens nog steeds bevredigend zijn.

Deze machine zou een goede keuze zijn voor iemand die geïnteresseerd is in het maken van een allongé. Deze trendy voorbereiding houdt in dat je een shot laat lopen om een beker te vullen. Het eindproduct is vergelijkbaar met een americano, maar dan met een ingewikkelder smaak. Net als deze bereiding, die het midden houdt tussen espresso en druppelkoffie, valt ook de AICOOK tussen een echte espressomachine en een typische druppelkoffiemachine.

Gebruik bij een druk van slechts 3,5 bar een grovere maling. En als u meer dan één shot zet, verwacht dan dat de crema flauwvalt.

Beginners zullen zich op hun gemak voelen met de gebruiksvriendelijke interface, en de mogelijkheid om weg te lopen terwijl de shots worden getrokken, en dan terug te komen op een pot koffie. Als u echter op zoek bent naar een meer authentieke ervaring, is dit niet de beste keuze.

Voordelen

 • Brouw tot vier schoten tegelijk.
 • Eenvoudige bediening
 • Elegant op een aanrecht

Nadelen

 • Niet geschikt voor authentieke espresso shots
 • Zeer lage druk
 • Onhandige stoomtoverstok

De Mr. Coffee Café Stoom Automatische Espresso en Cappuccino Machine (Half Automatisch)

Mr. Coffee Café Stoom Automatische Espresso en Cappuccino Machine

Bekijk de dagprijs

Als u op zoek bent naar een echte budgetmachine, dan is de Café Steam Automatic van Mr. Coffee een goede keuze. Hij is beduidend lager geprijsd dan sommige andere modellen, en hij probeert niet te veel te doen. Hoewel hij een indrukwekkende druk van 15 bar biedt (dus je zou in staat moeten zijn om fatsoenlijke crema te krijgen), staan sommige ontwerpfouten in de weg van meer gecompliceerde taken. Zo kan het verwarmingssysteem bijvoorbeeld moeite hebben om direct van het trekken van een schot naar het stomen van melk te gaan.

Als je de moeite neemt om af en toe 15 minuten te wachten tot de machine afkoelt en weer opwarmt terwijl je een latte maakt, kan het de moeite waard zijn om te gaan spetteren voor een meer goed geconstrueerd model.

Hoewel de technische aspecten van deze maker niet enorm indrukwekkend zijn, zal de styling zeker indruk maken op uw toonbank. Met een aantrekkelijke maar minimale behuizing zal deze machine opvallen - en het kan een geweldige introductie zijn voor een nieuwsgierige thuisbarista.

Voordelen

 • Geweldig exterieur
 • Solide instapmodel
 • Indrukwekkende 15 bar druk

Nadelen

 • Slecht ontworpen verwarmingssysteem
 • Klein reservoir
 • Beperkte mogelijkheid om een shot te tweaken
 • Zeer praktische ervaring

Kopersgids

Bij het overwegen van een espressomachine gaat het vooral om het eindproduct. We zijn allemaal op zoek naar het perfecte shot, en er is geen betere manier om uw ochtend te beginnen - vooral niet als u in staat bent om het shot te maken in het comfort van uw eigen huis. Maar het is ook echt de moeite waard om rekening te houden met de specifieke ervaring die u zoekt.

Al deze machines trekken betrouwbaar bevredigende espresso. Het verschil is dat sommige het met een druk op de knop doen. Anderen leggen state-of-the-art apparatuur direct in uw handen en laten u het voortouw nemen, en sommigen bieden gewoon een veel goedkoper alternatief voor uw ochtendkoffiestop.

Het maakt niet uit naar welk type machine u op zoek bent, sommige dingen zijn altijd het overwegen waard. Denk met name aan de maling, de verwarming en de druk. Deze drie functies vormen de kern van deze machines, en de gevarieerde en fantasierijke functies zijn slechts zo goed als deze grondbeginselen.

Luxe

Als u op zoek bent naar luxe, vallen de twee Breville-machines op. Door hun automatiseringsgraad kunt u uit bed rollen en de machine het werk laten doen. Deze modellen beloven ook een heleboel andere functies, waaronder automatische melkstomen met een overvloed aan geautomatiseerde opties. Speel met de textuur en de temperatuur - en als je eenmaal de sweet spot hebt gevonden, sla je je voorkeuren op met de profielfunctie van de Barista Touch. Dit zorgt ervoor dat elk lid van je gezin kan genieten van zijn of haar ideale beker. Machines als deze kunnen elk huis een beetje grandeur geven.

Techniek

Als u een meer zelfverzekerde thuisbarista bent en gewoon op zoek bent naar een manier om indrukwekkende techniek in uw huis te brengen, zijn opties zoals de Nuova Simonelli en Gaggia geweldig. Dit soort machines maakt een deel van de klokken en fluitjes van de hogere modellen overbodig, maar ze maken de afwisseling meer dan goed met goed gemaakte onderdelen en een indrukwekkend ontwerp. Met dit soort eenvoudige machines zult u elke ochtend weer vertrouwen hebben, en uw gasten zullen de gedachte die in elke opname zit, waarderen.

Efficiëntie

Als u meer geeft om efficiëntie en minder om de precisie van uw ochtendkoffie, zijn zuinigere modellen een goede keuze. Met machines als de De'Longhi en de AICOOK bespaart u tijd en zit u niet vast in een koffieshop. Deze espressomachines zijn allemaal een eenvoudige eerste stap om een meer zelfverzekerde koffieliefhebber te worden. Ze zijn allemaal mooi compact, en een aangename aanvulling op elke keuken.

Malen

Overweeg uw slijpopstelling. Als u al een koffiemolen bij een druppelaar hebt, hoeft u misschien niet op een machine met een geïntegreerde molen te gaan staan. Zelfs als u een stand-alone molen heeft, kan het de moeite waard zijn om gewoon voorgemalen espressobonen te kopen. De meeste goede coffeeshops verkopen u een zakje hele bonen en malen ze ter plekke voor u om een maximale versheid te garanderen. Dit kan een tijdsbesparing zijn, en als u snel genoeg door uw bonen heen gaat, vindt u het misschien niet erg om het terrein een paar dagen op uw toonbank te laten liggen.

Als je een stickler bent voor piekversheid, is het belangrijk om voor elk shot te malen. Dit kan het de moeite waard maken om een geïntegreerde slijpfunctie te gebruiken. Machines met ingebouwde slijpfunctie (zoals de twee Breville-modellen) bieden de mogelijkheid om aan de specifieke kenmerken te sleutelen, en dit laat je toe om elke opname in te stellen als een professional.

Verwarming

Verwarming is een andere kwestie. In all-in-one machines als deze zijn er twee belangrijke functies waarbij warmte een rol speelt. De ketel verwarmt het water om het schot te onttrekken, maar de machine creëert ook stoom om de melk op te schuimen. Als u gemotiveerd bent om de absoluut perfecte latte te creëren, moet u de temperatuur voor deze twee functies zorgvuldig aanpassen. Als uw machine slechts één verwarmingssysteem heeft, zult u ernstig worden beperkt. Een dubbel verwarmingssysteem belooft de mogelijkheid om deze temperaturen onafhankelijk van elkaar in te stellen. Het betekent ook dat u niet hoeft te pauzeren om de machine opnieuw te laten opwarmen.

Druk

Druk is een cruciaal onderdeel van elke espressosessie. Deze machines draaien het gamma, sommige met een druk van 15 bar, andere met een druk van slechts 3,5 bar. Meer druk leidt niet noodzakelijkerwijs tot een perfecter kopje, maar als je vastzit aan een constant lagere druk kun je geen fijnere malingen gebruiken. Dit kan de smaak die je kunt extraheren beperken.

Conclusie

Welke espressomachine u ook kiest, uw ochtend zal duidelijk beter zijn met een bevredigend zelfgebrouwen drankje. Deze beoordelingen nemen het giswerk van uw keuze weg en benadrukken enkele van de belangrijkste overwegingen.

De Barista Touch by Breville onderscheidt zich als onze beste keuze door zijn ongelooflijke automatisering en flexibiliteit. Functies zoals de melktemperatuurthermometer en de eenvoudige dosering zijn bijzonder nuttig, maar de mogelijkheid om een handvol geprogrammeerde aangepaste dranken te bewaren is essentieel.

Als u echter op zoek bent naar de basisfuncties van de Barista Touch - maar dan tegen een voordeligere prijs - dan valt de Barista Express, ook van Breville, op. Dit model is onze keuze als beste voor het geld, omdat het een goed evenwicht vormt tussen een geweldig design en een meer doe-het-zelf aanpak. Dit is een slimme keuze voor een prijsbewuste huisbarista.

Al deze machines geven je een solide kans in de ochtend, maar deze beoordelingen zullen je helpen om het model te kiezen dat het meest geschikt is voor je eigen levensstijl.

Lees ook